Obligatieplan.nl helpt clubs met het opzetten van een obligatie uitgifte

Indien u ook tot een sportclub behoort met een lopende financiering, bijvoorbeeld een hypotheek voor een kunstgrasveld, dan zou u de bestaande lening nu moeten herfinancieren door middel van het uitgeven van obligaties.

Clubs met nieuwe plannen, zoals de bouw van een kantine, kunnen per direct profiteren van de voordelen die de belastingdienst en obligatieplan.nl bieden.

Wat verzorgt obligatieplan.nl?

Een kant-en-klaar platform geschikt om direct obligaties aan te bieden aan leden, maar wel met een eigen invulling en clublogo. Dit platform kan al binnen 2 weken live staan. De administratie is altijd op orde en er is realtime inzicht in aanmeldingen en voortgang. Obligatieplan.nl biedt persoonlijke ondersteuning en verzorgt, indien gewenst, een demo op lokatie. Er is een een toolkit beschikbaar met conceptcontracten en alles wat een club nodig heeft om te kunnen starten. Het platform is eenvoudig aan de website te koppelen en het is vervolgens gemakkelijk te promoten via Social Media, e-mail en uiteraard de eigen website.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de club zijn 1% over het binnengehaalde bedrag, met een minimum van € 375,- (excl. BTW).

Bij omzetting van een bestaande financiering van € 100.000,- met een resterende looptijd van 20 jaar en een rente van 3,8% naar een obligatielening aan de leden met terug schenking van de rente van 6% bespaart de club € 45.600,- over de looptijd, terwijl het lid, uitgaande van een belastingvoet van 52%, een rendement geniet van 3,12%.

Waarom obligaties uitgeven?

Bijna elke sportclub is een SBBI en giften aan een SBBI zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen van de schenker. Een notaris is hiervoor niet meer nodig, een onderhandse akte is voldoende. Deze aktes en overige contracten zijn beschikbaar in de toolkit. De lage spaarrente zorgt voor een financieel aantrekkelijk alternatief.  Hiernaast is de ervaring dat leden van een club heel graag hun eigen club willen helpen, zeker als ze er zelf ook financieel op vooruit kunnen gaan!

Een substantiële lastenverlaging voor de vereniging is het gevolg, terwijl in sommige gevallen de gever er financieel niet eens slechter van wordt.

Door als voorwaarde te stellen dat de leden de rente of aflossing terug schenken aan de vereniging worden over de looptijd duizenden en soms zelfs tienduizenden euro’s bespaard, terwijl het lid toch een rendement kan hebben op de obligatie.

Voorbeelden uit de praktijk

Het uitgeven van obligaties is niet nieuw, zowel bij sportclubs als bij goede doelen gebeurt dit al jaren. HC Bloemendaal en het Prinses Maxima Centrum zijn goede voorbeelden die dit in de praktijk illustreren. VMHC Cartouche is een ander succesverhaal die door crowdfundingvoorclubs.nl is geholpen. Deze campagne had het streefbedrag ruimschoots gehaald, er is bijna een half miljoen euro opgehaald bij de leden.

Lees het artikel van Peter van Baak in Sport Knowhow XL voor meer informatie over de mogelijkheden.

We komen graag vrijblijvend langs om uw situatie te bespreken.