Aandachtstip Coronacrisis: Aandacht in moeilijke tijden

Gelukkig hebben we een aantal mooie voorbeelden voorbij zien komen. Clubs mailen hun sponsors om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden en te vragen of ze iets kunnen betekenen. Er zijn zelfs clubs die alle sponsors even bellen. Als dat niet haalbaar is, is een mailtje toch het minste wat je kan doen? Mocht je dit nog niet gedaan hebben, dan vind je een voorbeeldbrief hieronder. Gewoon even doen! Juist de dingen die je doet die de sponsor niet verwacht maken de meeste indruk.

Voorbeeldmail

Onderwerp: Hart onder de riem

Beste sponsor,

Normaal bent u er altijd voor ons. Wij proberen er nu ook voor u te zijn.

Het is een heel onzekere tijd: 1,50 meter afstand, de club is dicht, kinderen kunnen niet naar school, ouderen kunnen niet bezocht worden en zijn eenzaam, zorgen over werk of bedrijf, of zelfs iemand uit de directe omgeving ziek, of erger nog. Iedereen wordt geraakt.

Gezondheid is natuurlijk het belangrijkste, maar we hopen ook dat uw bedrijf gezond blijft.

Juist in deze onwerkelijke situatie willen wij u graag een hart onder de riem steken en ons een goed partner tonen.

Zo vragen wij al onze leden om onze (lokale) sponsors te helpen en juist nu bij u te kopen. Dat willen we natuurlijk graag aanvullen met specifieke informatie. Heeft u een speciaal product voor deze tijd, of een aangepaste dienst? Laat het dan weten, dan nemen wij dit mee in onze communicatie en plaatsen wij dit in ons SponsorPortaal. Hierdoor weten onze leden u ook in deze tijd te vinden.

We horen graag van u. Ook als u een andere behoefte, idee, vraag of suggestie heeft.

Namens de sponsorcommissie,

Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]

[Naam vereniging]

Voorbeeldmail leden

Onderwerp: Tijd om wat terug te doen!

Beste leden,

Onze sponsors zijn een essentieel voor onze vereniging. Zonder hun steun kunnen we niet bestaan. Het zijn uitdagende tijden. Voor ons als vereniging, maar zeker ook voor onze sponsors. Wij willen dan ook juist nu wat terug doen. Zouden jullie ons willen helpen en onze sponsors laten merken dat sponsoring van onze club een echt partnership is? Kies dus, als je een keuze hebt, voor één van onze sponsors.

Het overzicht van onze sponsors: [link naar sponsoroverzicht in het SponsorPortaal].

Speciale acties

Er zijn ook een aantal sponsors die speciale acties hebben. Bijvoorbeeld: [voorbeeldactie]. Deze vind je in het Actieoverzicht: [link naar actie-overzicht] in het SponsorPortaal.

Bedankt!

Namens onze sponsors en dus ook namens de club: Bedankt voor je hulp!

Heb je zelf een bedrijf en kan je ook wel wat hulp gebruiken, neem dan contact op. We helpen als club ook onze lIeden die nog geen sponsor zijn. Uiteraard hopen we er zo met zijn allen goed uit te komen zodat we elkaar nog jaren kunnen steunen.

Een goed idee?

Heb je een goed idee om onze club of onze sponsors te helpen om de crisis door te komen. Laat het dan weten!

Namens de sponsorcommissie,

Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]

[Naam vereniging]

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?