Heeft u nieuwe plannen die u wilt financieren?

Heeft u geld nodig voor nieuwe plannen, zoals de (ver)bouw van een kantine, aanleg van een nieuw veld of de aanschaf van een zaalhockeyhal? Dan kunt u direct profiteren van de voordelen die obligatieplan.nl biedt. U bespaart hiermee al snel duizenden euro's voor de vereniging.

Heeft u een lopende financiering?

Heeft uw organisatie al een lopende financiering? Dan kunt u die bestaande lening nu herfinancieren door middel van het uitgeven van obligaties aan de leden. Hierdoor kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd. Zeker als u gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden van een periodieke gift.

Bereken uw voordeel met de gratis rekentool

U wilt natuurlijk weten hoeveel geld u kunt besparen door te lenen bij de leden in plaats van bij de bank. De rekentool geeft u daar inzicht in. Daarbij kan rekening gehouden worden met alle aflossingsvormen, looptijden, rentepercentages en eventuele schenkingen door de deelnemers.

Obligatieplan helpt u duizenden euro’s te besparen door te lenen bij de leden

Obligatieplan.nl maakt het eenvoudiger dan ooit om obligaties of onderhandse leningen uit te geven.

Naast een professioneel platform waar alle informatie kan worden verstrekt en direct online ingeschreven kan worden en een live tussenstand wordt gecommuniceerd, ontvangt de vereniging een toolkit obligatiecrowdfunding waarin diverse voorbeelddocumenten zitten. Deze bevat eigenlijk alles wat nodig is voor crowdfunding op basis van obligaties, zoals een concept obligatie-overeenkomst, obligatievoorwaarden en de benodigde documentatie om een fiscaal vriendelijke schenking van rente of aflossing te organiseren.

De voordelen op een rij:

  • Eenvoudig te organiseren dankzij een online platform
  • Alle benodigde documentatie, zoals concept obligatieovereenkomst en -voorwaarden en voorbeeldcommunicatie naar potentiële deelnemers
  • Advies en support
  • Geen risico door lage, variabele kosten (1% over opgehaald bedrag)

In deze video krijg je een goed beeld wat Obligatieplan.nl voor uw vereniging kan betekenen:

Fiscale constructie
De video met uitleg van de fiscale constructie (zoals HC Bloemendaal die gebruikt) vindt u via deze link: http://obligatieplan.nl/site/waarom-obligaties-2/

Rekentool
Op Obligatieplan.nl kunt u een gratis rekentool downloaden waarmee u eenvoudig het voordeel voor uw vereniging kunt berekenen.

Bij een annuïtaire lening van € 50.000,- met een looptijd van 8 jaar, een rente van 5% en een verplichte jaarlijkse schenking van € 50,- levert de club al een besparing van € 17.522.- ten opzichte van een reguliere banklening met 4% rente, terwijl het de deelnemers (met 52% belastingschijf) niets kost!

Obligatieplan.nl beheer
Ook het beheer tijdens de looptijd van de obligaties of onderhandse leningen wordt door Obligatieplan.nl tegen lage kosten (0,25% over de hoofdsom per jaar) volledig geautomatiseerd.

  • Volledige geautomatiseerde administratie en beheer van de obligaties
  • Gemak door betaalbatches voor betaling van rente en aflossing
  • Online inzicht en overzicht via een eigen online portal voor uw organisatie en uw deelnemers
  • Geautomatiseerde correspondentie, zoals jaaropgaves, met alle deelnemers

Mocht u aanvullende informatie willen neem dan gerust contact op of vraag een consult aan.

 

Eenvoudig te organiseren dankzij een online platform

Advies en Ondersteuning

Geen risico door lage, variabele kosten (1% over opgehaald bedrag)

Alle benodigde documentaties