Presentatie, workshop of webinar aanvragen

SponsorVisie geeft in opdracht van het bedrijfsleven sportbonden, gemeentes of verenigingen workshops, webinars of presentaties op congres, clubbijeenkomsten, regiodagen of sportcafé's. De workshops en presentaties kennen een hoge graad van interactie en toepasbaarheid en krijgen een enorm hoge waardering van de deelnemers ((2018) gemiddeld 8,4).

Workshop Meer inkomsten met minder moeite
Sponsoring is van oudsher één van de belangrijkste inkomstenbronnen van sportverenigingen en andere lokale organisaties. De laatste jaren is sponsors vinden en behouden steeds moeilijker geworden. Bezuinigingen van gemeenten, dalende kantineopbrengsten en stijgende kosten dwingen verenigingen om sponsoring serieus te nemen.

  • Maar hoe pak je dat aan?
  • Hoe zorg je dat je bedrijven voor sponsoring van jouw vereniging weet te interesseren?
  • Op welke manier organiseer je dat?

Het bedrijfsleven heeft betere tijden gekend en verenigingen moeten daarom echt een tegenprestatie leveren om bedrijven over de streep te trekken.

De huidige tijd vereist een nieuwe aanpak.
Peter van Baak helpt met SponsorVisie al sinds 2010 met succes een groot aantal verenigingen met een totaal vernieuwende benadering van sponsoring. De tijd van alleen maar gunnen is voorbij.
Tijdens de workshop of presentatie, bedoeld voor bestuurders met een directe link met sponsoring: voorzitters, penningmeesters, commissarissen sponsoring, communicatie en pr, leer je op een nieuwe manier naar je eigen vereniging kijken. Deze nieuwe visie kun je efficiënt en slim in zetten om nieuwe sponsorinkomsten te genereren.

Met concrete adviezen, ideeën en inzichten verlaten de bestuurders de zaal. Ze kunnen direct aan de slag!
Het is geweldig om met een echt goed verhaal een bedrijf te benaderen. Dan is sponsorwerving eenvoudig en bovenal leuk!

 

Workshop of presentatie op uw congres of sportcafé of juist een webinar organiseren?

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Peter van Baak via petervanbaak@sponsorvisie.nl of 06-41942715.
Crowdfunding voor Clubs

Crowdfunding groeit exponentieel. Dat biedt kansen voor de lokale sportvereniging, maar het is een misvatting dat het ophalen van geld via crowdfunding eenvoudig is. Er is een gedegen plan voor nodig.

Lees meer

Geld verdienen met je online kanalen?

Sportverenigingen hebben een heel groot bereik. Op locatie, maar zeker ook online, via de website of social media en soms via andere online kanalen (youtube, nieuwsbrief). In deze workshop leer je hoe je geld verdiend met al deze online communicatie.

Lees meer

Slim sponsorbeleid

Bezuinigingen van gemeenten, dalende kantineopbrengsten en stijgende kosten dwingen alle verenigingen om sponsoring serieus te nemen en een andere benadering te kiezen. Tips en trucs die het leven van een sponsorcommissie makkelijk maken.

Lees meer

Maatschappelijk verantwoord sponsoren

Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk om ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. Eigenlijk is traditionele sponsoring hier al een uiting van, maar bedrijven willen méér. Welke mogelijkheden zijn er en hoe kan je die bereiken? Op deze vragen geven wij antwoord.

Lees meer

Sponsoring voor evenementen

Peter van Baak behandelt de workshop, die uit twee delen bestaat, in het eerste deel de kansen die er liggen in een vernieuwend sponsorbeleid en in het tweede deel welke mogelijkheden crowdfunding biedt voor evenementen en hoe dit succesvol wordt toegepast.

Lees meer

Samen sta je sterker

Smeedt een succesvolle sponsorsamenwerking tussen meerdere verenigingen uit uw gemeente.

Lees meer

Startende sponsorcommissies

Wilt u een beter sponsorbeleid en slimmer en sneller sponsorwerven. Er zijn diverse modules die uw werk als sponsor werver makkelijker maakt. Wij behandelen alles in onze workshop!

Lees meer

Schrijf u nu in voor onze workshop

NOC*NSF biedt regelmatig onze, met 5 sterren beoordeelde workshop over sponsoring en crowdfunding aan via sportopleidingen.nl.

Peter van Baak, specialist in breedtesportsponsoring

Peter van Baak, medeoprichter van SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs, heeft sport en commercie door de aderen vloeien. Hij speelde jarenlang tophockey bij T.H.C. Hurley. Daarnaast was hij actief als ondernemersadviseur. In 2010 startte hij SponsorVisie met als doel om sponsoring van lokale sportverenigingen te veranderen. Peter verzorgde al talloze presentaties voor de KNVB, het Nederlands Handbal Verbond en diverse gemeentes, zoals Zoetermeer en Nieuwkoop.

De workshop die hij namens ING voor de KNVB Kennisdagen werd door de deelnemers op de vlakken inhoud en toepasbaarheid met een 8.4 beoordeeld.
caret-down caret-up caret-left caret-right
Sportsupport, gemeente Den Haag

“SponsorVisie leidde een introducerende bijeenkomst over sponsoring voor de Haagse sportverenigingen. Hun frisse kijk op sportsponsoring bij verenigingen, voorbeelden en praktische tools zijn met groot enthousiasme ontvangen en hebben de clubs geïnspireerd om verder met dit onderwerp aan de slag te gaan.”

Schoolsport Olympiade 's-Hertogenbosch

''Ik maak het niet elke dag mee dat er zo’n goede presentatie wordt gegeven. Een presentatie vanuit passie inspireert de “luisteraars” enorm. Peter, dit weet jij echt goed over te brengen. Mij heeft het in ieder geval overtuigd om verder te gaan waar ik mee bezig ben (ook buiten de Schoolsport Olympiade) en wellicht vraag ik je nog eens om raad in de toekomst.'' 

 

Eigenaar Jumbo Nieuwkoop

''Beste Peter, dank voor de presentatie. Complimenten voor je verhaal. Erg goed gebracht en sterke inhoud. Kreeg na afloop ook veel positieve reacties.''

Bestuurslid V.V. van Slag

''Waardevol aan de workshop was dat je op een andere manier naar sponsoring ging kijken dan gebruikelijk. Leuke en verduidelijkende praktijkvoorbeelden. Diverse nieuwe inzichten gekregen over het aantrekken van sponsoren en waar je ze het beste kunt zoeken / hoe te benaderen.''

Medewerker Verenigingsdienstverlening

"Op 5 november jl. hebben wij een workshop sponsoring en crowdfunding voor onze verenigingen georganiseerd. Het is een heel waardevolle workshop geweest waardoor wij de ondersteuning richting verenigingen kunnen verbeteren.

Vooral de concrete en aansprekende voorbeelden vanuit verschillende sporten die werden gegeven zijn heel prettig. Ook het aanzetten tot anders denken, het omdenken is waardevol. Overall beoordeling: een 9."

Ik wil een presentatie of workshop aanvragen!