Nieuws

Circa 60% van de clubs verwacht een daling in sponsorinkomsten

Tijdens onze webinars “Financieel gezond de crisis door” die wij op dit moment bijna dagelijks verzorgen vragen wij via een poll de deelnemende clubs altijd naar hun verwachtingen over de gevolgen van de crisis. De verwachtingen van de clubs aangaande sponsoring zijn alarmerend. Circa 60% van de gevraagde clubs verwacht een daling van de sponsorinkomsten. Daar moeten we natuurlijk een stokje voor steken! Deze nieuwsbrief is hiervoor een eerste stap.


Praat mee over de toekomst van sponsoring van lokale clubs tijdens de SponsorVisie Meet!

Tijdens SponsorVisie Meets wordt een actueel thema behandeld. Uiteraard delen wij onze inzichten en kennis, maar het is vooral ook een ontmoeting tussen bestuurders en sponsormensen van verschillende clubs. De Meet duurt 60 minuten en zo kom je heel efficiënt aan nieuwe kennis en contacten. De eerste SponsorVisie Meet vindt plaats op 8 juni om 18.30uur.

Onderwerp: De coronacrisis en sponsoring, bedreigingen en kansen.

Deelnemen is helemaal gratis en kan via meet@sponsorvisie.nl. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging.

Coronatip van de SponsorMan: Desinfectie

Een desinfectiezuil met club- of sponsorlogo. Dat is natuurlijk veel beter dan zo’n rondslingerend flesje bij het veld en misschien wel een mooie activatie voor een sponsor, bijvoorbeeld voor een zorgverzekeraar.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste virusoverdracht via handen plaatsvindt. Door een handdesinfectiezuil te plaatsen bij de ingang van het sportcomplex, clubhuis of sportveld maakt u het voor iedereen makkelijk om de handen te desinfecteren en u kunt deze nu met 50,- korting bestellen. De desinfectiezuil heeft een elleboogdispenser waardoor de pomp niet aangeraakt hoeft te worden met de hand. Dat is wel zo handig.

Via deze link krijgt u tijdelijk €50 clubkorting op de zuil met club- of sponsorlogo en hij is verkrijgbaar vanaf €99,- excl. BTW.

Coronasucces: GSV’28

Steeds meer clubs gebruiken crowdfunding om de financiële pijn van de crisis te verzachten en te zorgen dat de lasten door de sterkste schouders worden gedragen. Over het algemeen is dit een groot succes, maar uitschieter is absoluut GSV’28 uit Genhout. Een club met nog geen 300 leden die binnen 24 uur al meer dan €2.250,- ophaalde. Inmiddels tikken ze al bijna de € 3.000,- aan. Geweldig.

Bekijk hier de actuele tussenstand.

Wil je ook starten met crowdfunding?

Bekijk dan deze 10 tips voor succesvolle crowdfunding in de crisis

Download het voorbeeldplan “Crowdfunding in de crisis”

Of geef je op voor het gratis Webinar “Crowdfunding in de crisis” op 8 juni

Activeer direct een eigen platform

Klik dan hier en vraag direct uw platform aan!

 

De wervingstip van de SponsorMan: Schoolspullen

We zijn nog nauwelijks weer met school begonnen, maar toch is de grote schoolvakantie ook alweer in aantocht. Het laatste waar jongeren dan aan willen denken is dat het in september weer gaat beginnen: een nieuw studie- of schooljaar. Dit laatste geldt niet voor kantoorboekwinkel en webwinkel waar schoolspullen worden verkocht. Daar zijn de voorbereidingen op de piekverkoop in augustus in volle gang. Dit is het goede moment om deze bedrijven te benaderen voor het adverteren binnen uw vereniging.

Pssst! Vergeet niet óók de winkel waar schooltassen en laptops en tablets worden verkocht te benaderen…

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Branded Content

Steeds weer zoekt u naar mogelijkheden om uw sponsors onder de aandacht te brengen. Uw website heeft hier een essentiële rol in. Daarom heeft u ook gekozen voor het SponsorPortaal. De banners op uw website zijn een effectief middel voor de promotie van uw sponsors, maar u kunt meer doen.
Heeft u wel eens aan Branded Content gedacht?

Klik hier voor meer informatie

SponsorTip 6: Dynamische afbeeldingen

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring. Hierbij de tip van deze maand: Dynamische afbeeldingen. 

Klik hier voor meer informatie

ToolkitTip: Het sponsorcontract, facturatie en evaluatie

Ik schrijf de komende maanden een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zijn ook terug te vinden in de Toolkit. Deze maand het derde advies: “Het sponsorcontract, facturatie en evaluatie”In dit advies ga ik in op de 4 stappen die helpen een sponsorrelatie goed en professioneel aan te gaan.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!

NIEUW! SponsorVisie Meet

De afgelopen maanden hebben ons gedwongen op een andere manier te leven en te werken. We zijn beperkt, maar toch hebben we ook de kracht van digitaal ontmoeten kunnen ontdekken. Inmiddels hebben we al heel wat op afstand ontmoet, vergaderd en kennis gedeeld in een groot aantal webinars. Ons heeft dit er toe aangezet om ons dienstenpakket uit te breiden met een online ontmoeting: De SponsorVisie Meet. Tijdens SponsorVisie Meets wordt een actueel thema behandeld. Uiteraard delen wij onze inzichten en kennis, maar het is vooral ook een ontmoeting tussen bestuurders en sponsormensen van verschillende clubs. De Meet duurt 60 minuten en zo kom je heel effeciënt aan nieuwe kennis en contacten.

De eerste SponsorVisie Meet vindt plaats op 8 juni om 20.00 uur.
Onderwerp: De coronacrisis en sponsoring, bedreigingen en kansen.
Deelnemen is helemaal gratis en kan via meet@sponsorvisie.nl. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging.

De wervingstip van de SponsorMan: Reken op uw achterban

Gelukkig kunnen de eerste kinderen alweer buiten sporten. Het lijkt erop alsof er wat meer ruimte komt en dat sporten weer steeds meer mogelijk zal zijn. Voor veel sportverenigingen heeft de Coronacrisis grote financiële gevolgen. Gemiste barinkomsten. Evenementen die niet door kunnen gaan. En waarschijnlijk wordt de schade naar de toekomst toe nog groter.

Coronaregelingen voor clubs
Gelukkig zijn er inmiddels wat regelingen vanuit de overheid waar clubs gebruik van kunnen maken, zoals NOW en TOGS.
Afgelopen week zijn hier 110 miljoen noodsteun voor sportclubs en een garantieregeling voor overbruggingskrediet bijgekomen. En ook de Rabobank doet een duit in het zakje met een mooie regeling voor gederfde inkomsten vanwege het niet doorgaan van evenementen tijdens de coronacrisis. Toch lossen al deze regelingen het probleem nog niet volledig op.
Een deel zal je als club zelf moeten opvangen en als sponsorwerving moeilijk is, dan is het reden om terug te vallen op uw achterban. Hier schreef Peter van Baak, namens SponsorVisie, een artikel over in SportknowhowXL en dat is deze maand dan ook onze wervingstip: (bekijk deze regelingen) en Reken op uw achterban.

De aandachtstip van de SponsorMan: Het Nieuwe Ledenpakket

Het zijn moeilijke tijden om nieuwe sponsors te werven, maar het is wel een goed moment om te kijken hoe je je bestaande sponsors nog beter kan helpen. Een heel goede manier om de sponsors direct onder de aandacht te brengen van nieuwe leden en zo te zorgen dat ze direct resultaat ervaren uit de sponsoring is het samenstellen van een nieuw ledenpakket. Omdat de ledenaanwas aan het begin van het seizoen het grootst is, is het goed om dit nu voor te bereiden. Vraag sponsors of ze een bijdrage aan dit pakket willen leveren. Dat kan een promotioneel artikel zijn, maar bijvoorbeeld ook een kortingsbon.

Klik hier voor meer informatie

Crowdfunding in de crisis: Webinar en Tips!

Crowdfunding biedt kansen in tijden van crisis, dat toont SV Zevenhoven aan. We vroegen ze hoe ze het voor elkaar gekregen om met een clubje van 300 leden binnen 48 uur bijna € 3.000,- bij elkaar te krijgen. Het antwoord was veelzeggend:

"Eigenlijk is het heel simpel. Berichtgeving via de website, Facebook en een aantal team apps. Dat is echt alles geweest tot nu toe… Echter is het als een lopend vuurtje gaan lopen en lijkt niemand te willen achterblijven :-)".
Check de actuele tussenstand: https://lnkd.in/eGyvuJ6.

Wil je ook starten met crowdfunding?

Of geef je op voor het gratis Webinar "Crowdfunding in de crisis" op 8 juni

Webinar: Financieel gezond uit de crisis

De komende weken verzorgen wij tientallen webinars voor diverse opdrachtgevers, zoals sportbonden, gemeentes en vele Rabobanken. Tijdens deze workshops vertellen wij clubs alles wat zij moeten weten om financieel gezond de crisis uit te komen.

 • Welke regelingen zijn er en hoe werken ze?
 • Welke maatregelen kan je zelf nemen?
 • Waar liggen nog welk kansen op nieuwe inkomsten?

In 90 minuten ben je weer helemaal op de hoogte. Bijna elke werkdag is er 's avonds om 20uur een webinar. Wil je deelnemen, dan is dat uiteraard helemaal gratis voor onze relaties. Stuur een mail met een tweetal voorkeursdata aan info@sponsorvisie.nl en wij sturen je een uitnodiging om deel te nemen. Uiteraard na goedkeuring door de gastheer.

Extra informatie via Social Media?

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: IJssalons

De coronacrisis maakt duidelijk hoe hard we elkaar nodig hebben. Clubs hebben lokale ondernemers nodig en lokale ondernemers ook clubs. We verwezen er al naar in onze vorige nieuwbrief. Deze maand dus maar meteen een concreet voorbeeld.

IJssalons hebben maar een half jaar om voor een heel jaar inkomsten te vergaren. De zomer is essentieel en door de coronacrisis is deze zomer lastiger begonnen dan ooit. De reguliere aanloop in de winkel is in deze tijd immers niet mogelijk. Al zit het weer de afgelopen tijd natuurlijk wel mee! Voor ijssalons is het van belang om mensen vroeg in het seizoen kennis te laten maken met hun product. Dan komen ze die zomer vaker terug. Daarom is het voor deze ondernemers van belang nu met potentiële klanten in contact te komen en juist dat is nu natuurlijk extra lastig. Maar als club kan je helpen. Jouw leden zijn potentiële klanten, dus: 1 + 1 = 2.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Aandacht in moeilijke tijden

Gelukkig hebben we een aantal mooie voorbeelden voorbij zien komen. Mails van clubs aan hun sponsors om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden. Dat is toch het minste wat je kan doen? Mocht je dit nog niet gedaan hebben, dan vind je een voorbeeldbrief via deze link. Gewoon even doen! Juist de dingen die je doet die de sponsor niet verwacht maken de meeste indruk.

Klik hier voor meer informatie

SponsorTip 4: Voorkom verwarring

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring. Hierbij de tip van deze maand: Voorkom verwarring. 

Klik hier voor meer informatie

 

ToolkitTip: Advies potentiële sponsors selecteren

Ik schrijf de komende maanden een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zijn ook terug te vinden in de Toolkit. Deze maand het eerste advies: “Sponsors vinden, waar begin je?”. In dit advies ga ik in op de 4 bronnen waar u het makkelijkst nieuwe sponsors kunt werven.

Nieuws: Gymnastiekbond schiet verenigingen te hulp

Dutch Gymnastics biedt gymnastiekverenigingen met crowdfunding hulpmiddel tegen de financiële gevolgen van de coronacrisis.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor velen in het land. De allereerste prioriteit is natuurlijk de volksgezondheid en daarom is het goed dat er zo veel ingrijpende maatregelen genomen zijn. Maar het heeft ook een prijs.

Op talloze terreinen ontstaan nu tekorten, zo ook bij heel veel gymnastiekverenigingen. Verenigingen die een essentiële rol hebben voor de gymnastieksport en in onze maatschappij.

Om te voorkomen dat de schade te groot wordt en er misschien wel clubs in de moeilijkheden komen wil Dutch Gymnastics haar clubs helpen door een crowdfundingplatform beschikbaar te stellen in samenwerking met Crowdfundingvoorclubs.nl. Met een eigen platform van Crowdfundingvoorclubs.nl kunnen verenigingen geld inzamelen om de ontstane gaten te dichten. De bedoeling is dat de mensen die net iets meer kunnen missen kunnen voorkomen dat de financiële gevolgen door zullen werken in de contributies en zo ook de mensen treffen die het financieel al heel zwaar hebben.

Gymclubs kunnen no-cure-no-pay, dus zonder financieel risico, een eigen platform aanvragen en krijgen specifiek ondersteuning van de specialisten van Crowdfundingvoorclubs.nl. Ook krijgen ze tegen een gereduceerd toegang tot webinars om optimaal geïnformeerd en voorbereid met crowdfunding te kunnen starten.

Ook andere clubs kunnen van het goede werk van de KNGU profiteren. Wilt u ook crowdfunding inzetten om uw club financieel gezond uit de crisis te laten komen. Neem dan gerust contact op.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!

Doorgaan in gekke tijden

Beste relatie. Het Coronavirus heeft enorme gevolgen dat is nu wel duidelijk. Alle scholen, horeca, sportclubs en sportscholen zijn dicht. Toch moeten we ook door.

Daarom zijn wij gewoon 'open', al werken al onze medewerkers vanuit huis.

We willen heel graag leuke en goede initiatieven ondersteunen en verspreiden. Hebben jullie leuke plannen om trainers, de horeca-uitbater of sponsors die in de problemen zitten te helpen? Deel ze dan met ons. Wellicht kunnen wij dan collega-verenigingen ook inspireren om met elkaar er voor elkaar te zijn. Dat is immers precies waar een vereniging voor bedoeld is.

Onderstaand een nieuwsbrief die aangepast is aan de huidige situatie. Ook een crisis biedt kansen.

De wervings- en aandachtstip in van de SponsorMan in 1: Coronakrachten: Vacatures bij de buurtsuper en de bouwmarkt

Door de Coronacrisis is het op veel plekken rustig, maar op een paar plekken is het juist drukker dan normaal. Denk aan de lokale detailhandel, bezorgdiensten, en bezorgrestaurants, het tuincentrum, de bouwmarkt en de supermarkt. Zij zoeken hulp. Door de drukte, maar ook omdat het ziekteverzuim hoger is dan gebruikelijk. Wie snottert blijft immers thuis.

Als vereniging kan je helpen. Jullie hebben heel veel leden waarvan er een hoop momenteel niet veel om handen heeft. Ons advies: bel de lokale supermarkt, de bouwmarkt, tuincentrum of detaillist en vraag of ze (tijdelijk) mensen zoeken. Een soort vakantiekrachten, maar dan 'Coronakrachten'. Jullie kunnen vervolgens deze vacatures binnen de vereniging delen met een nieuwsbrief en zo de lokale middenstand steunen. Zijn het al sponsors, prachtig! Dan ben je een geweldige partner. Zijn het nog geen sponsors, dan is het sponsorwerven na de crisis een stuk makkelijker geworden, want bij deze ondernemers hebben jullie dan absoluut een streepje voor.

Overigens kunt u er ook voor kiezen direct een vergoeding te vragen, maar misschien is het nu juist wel slimmer dat niet te doen. Wat vindt u?

De aandachtstip in van de SponsorMan in Coronatijden: Help je sponsors

De meeste sponsors hebben zeker niet de luxe vacatures te vervullen, maar wellicht kunnen jullie ze wel op een andere manier helpen. Stuur een mail naar de sponsors waarin je je hulp aanbiedt. Misschien heeft het restaurant wel een tijdelijk afhaalmenu te promoten, de fitnessschool een Thuisfit-programma en het huiswerkinstituut een hulpmiddel voor ouders voor het organiseren van het thuisleren. Je weet het niet, dus reden te meer om het te vragen.

__

Beste (naam sponsor),

We zijn er voor elkaar. Als we winnen, maar ook als we verliezen. Door de Coronacrisis wordt u wellicht geconfronteerd met grote uitdagingen. Misschien kunnen wij u een beetje helpen?

Zo horen we van restaurants die speciale afhaalmenu's willen communiceren en bedrijven die tijdelijk speciale Coronadiensten aanbieden. Of heeft u hulp nodig? Een goede jurist, of een acccountant. We weten het niet, maar u kent onze vereniging. Met onze (aantal) leden hebben we wellicht precies in huis wat u nodig heeft. Bij deze dan ook de uitnodiging om uw vraag te stellen. Wij zullen deze vervolgens bij onze leden uitzetten en hopelijk helpen wij u hiermee een klein beetje door deze crisis.

Met sportieve groet,

__

SponsorTip 3: Welk voordeel biedt u?

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring. Hierbij de tip van deze maand: Welk voordeel biedt u?

Klik hier voor meer informatie

 

ToolkitTip: Club van 100, maar dan fiscaal vriendelijk

De Toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite waard om deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zal ik elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Format Club van 100”; een van de ‘tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.

Al heel veel clubs hebben een Club van 100 of een Club van 50. Een groep donateurs, vaak particulieren, die elk jaar een vaste donatie aan de club doet. Maar bijna geen enkele club profiteert nu van het fiscale voordeel dat hierbij behaald kan worden. Om u op weg te helpen en te zorgen dat uw Club van 100-leden wel proifiteren van de fiscale mogelijkheden is er een format ontwikkeld dat u uiteraard terugvindt in onze toolkit.

Wist u dat u de eerste deelname en betaling voor een (nieuw op te richten) Club van 100 heel makkelijk met ons crowdfundingplatform te regelen valt? Neem gerust contact op als u hier meer over wilt weten.

Coming soon: CrowdfundingPlan
Naast clubs helpen we met Crowdfunding voor clubs steeds vaker ander soort organisaties, zoals culturele instellingen, muziekverenigingen, fanfares en individuen.

Daarom zullen we binnenkort een nieuw platfom lanceren: CrowdfundingPlan. Zowel Crowdfunding voor clubs als CrowdfundingPlan krijgt een volledig vernieuwde uitstraling en beheersysteem. Hiermee kunnen we nog meer partijen helpen aan geld voor hun doel.

De teller staat al op € 399.128,-: Koninkijke HFC is buitengewoon succesvol
Koninklijke HFC krijgt een nieuw clubgebouw en wilde een deel financieren met een goedkope lening bij leden. Het doelbedrag was €250.000,-. Dat bleek wat voorzichtig, want de teller staat nu al bijna op € 400.000,-! Geweldig natuurlijk.

Na de Obligatiecampagne die nog even doorloopt gaat de club ook nog een donatiecampagne doen. Op naar het halve miljoen!

Klik hier om naar het platform te gaan

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!

SponsorMan werft tuincentra

De wervingstip van de SponsorMan: Tuincentra

Het voorjaar is in aantocht. De lente is dé tijd om iets aan de tuin te gaan doen. Wist u dat Nederlanders gemiddeld €179,- per huishouden uitgeven aan tuinartikelen en planten? (bron: Detailhandel.info)

Nu u dit weet kent u ook de waarde van uw ledenbestand voor het lokale tuincentrum. En u weet ongetwijfeld ook dat het in het weekend het drukst is in de tuincentra. Dit geldt ook voor uw sportclub en veel mensen zullen beide activiteiten combineren in het weekend. Daarmee is uw vereniging een ideale advertentielocatie voor de lokale tuincentra.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Continu in beeld

Er is niets erger dan maar een keer per jaar beseffen dat je sponsor bent. Helemaal als dat het moment is dat je de factuur voor een nieuw seizoen sponsoren binnen krijgt. Hoe vaker een sponsor beseft dat hij goed doet door sponsor te zijn van uw vereniging, hoe beter het is. Dat is juist de reden dat het heel slim is als hij daar op zijn eigen locatie ook aan herinnerd wordt, bijvoorbeeld door het ingelijste clubshirt op zijn werkkamer.

Klik hier voor meer informatie

SponsorTip 2: Wissel uw uiting regelmatig

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring.

Klik hier voor meer informatie

 

ToolkitTip: Factsheet van de Club - Sponsoren

Sponsoren van een vereniging was vaak een kwestie van gunnen. Nu niet meer! Sponsor worden biedt commerciële kansen, zeker nu verenigingen beschikking hebben over het SponsorPortaal. Met deze factstheet kan een vereniging aan potentiële sponsors laten zien welke kansen er allemaal liggen.

Klik hier om de factsheet te downloaden

Nieuwe tarieven en nieuwe rekentool ObligatiePlan

ObligatiePlan is volop in ontwikkeling. De backoffice wordt steeds verder uitgebreid en is redelijk complex geworden. De eerder gekozen kostenstructuur van 0,25% per jaar is niet in alle gevallen (kleinere obligatie-uitgiftes) kostendekkend en daarom hebben wij besloten een minimaal tarief van € 250,- voor de beheeromgeving te hanteren. Nog steeds schappelijk lijkt ons.

Daarnaast is nu ook de communicatie rond en eventuele verrekening van periodieke giften geautomatiseerd, alleen deze mogelijkheden zijn niet voor iedereen noodzakelijk. Vandaar dat wij deze nu als losse module aanbieden voor € 250,- per jaar. Deze is ook los af te nemen. Heeft u periodieke gifen maar geen obligatielening, dan kunt u met deze module de administratie van deze giften en de communicatie omtrent de belastingaangifte en -aftrek op een professionele manier automatiseren. Dat scheelt tijd, moeite, fouten en is heel professioneel.

Tot 1 maart kunnen de oude licentieformulieren met bijbehorende kosten nog worden gebruikt. Dus mocht u nog willen profiteren van de oude tarifering, stuur dan nog snel even de ondertekende licentie in.

Nieuwe rekentool Obligatieplan

Clubs kunnen heel veel geld besparen met een obligatieplan. Per € 100.000,- lening is dit al gauw € 30.000,- ten opzichte van een reguliere banklening. Veel clubs gebruiken een obligatie voor herfinanciering van bestaande leningen, of (gedeeltelijke) financiering  van mooie nieuwe plannen, zoals de verbouwing van een clubhuis, een nieuw veld, verduurzaming of een blaashal.

Om het mogelijke voordeel voor uw vereniging te kunnen berekenen hebben wij een rekentool gemaakt, wellicht kent u deze al. Door diverse wijzigingen is de rekentool nu aangepast. Zo is inmiddels bekend dat het nieuwe middentarief voor belastingaftrek niet 37,05%, maar 37,10% zal zijn. Daarnaast is de maximale looptijd verruimd van 20 naar 30 jaar en kan de looptijd van de periodieke gift apart worden aangegeven. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen de eerste 5 jaar een (hogere) periodieke gift te hanteren. Zo profiteren deelnemers optimaal van de nu nog hogere aftrek, zijn ze eerder van de verplichting af en voor de club drukt het de kosten in de eerste jaren aanzienlijk. Best interessant dus!

Wilt u de nieuwe rekentool ontvangen? Vul dan dit formulier in.

 

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Leasefietsen

Het nieuwe jaar is net begonnen en ook dit jaar zijn er per 1 januari weer nieuwe regels en wetten ingegaan. Eén daarvan is de regeling omtrent het leasen van een fiets. Het kabinet wil werkend Nederland weer meer op de fiets hebben. Omdat de hoge aanschafprijs van een e-bike voor veel mensen een drempel is heeft de overheid een nieuwe wetgeving geïntroduceerd. De fietsen kunnen nu relatief goedkoop geleased worden; in de praktijk kun je al voor een paar euro per maand op een luxe e-bike van €2500,- fietsen. Dit is goed voor de gezondheid van mensen, goed voor het milieu en het voorkomt files.

Heeft u de lokale fietstenwinkel nog niet als sponsor? Dan is dit een mooie kans om deze winkel te benaderen en aan te geven welke kansen er liggen.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Scheurkalender

Ik heb weer een creatief idee! Misschien is het iets te laat, maar dan is het toch zeker een leuk idee voor volgend jaar: een scheurkalender! Eigenlijk is het een variant op onze contributiekorting. Op elke pagina van de scheurkalender kan een leuke actie van een sponsor geplaatst worden. Bijvoorbeeld de bakker die voor het Paasweekend een korting van € 1,- op een paasstol geeft, en in juni een aanbieding van de slager voor een BBQ-pakket op vertoning van de pagina uit de scheurkalender. Verder kan de scheurkalender gevuld worden met leuke weetjes over de club, historische feitjes, de jaaractiviteiten van de club, de algemene sportkalender (er is genoeg te vermelden 🙂) van het jaar en foto's van de club.

Een dergelijke kalender is natuurlijk ook een leuk item voor de verkoop, bijvoorbeeld met Sinterklaas en Kerst of als leuk presentje voor vrijwillers en sponsors. Én niet duur... Voor ongeveer 5 tot 8 euro per stuk laat je je eigen scheurkalender drukken (oplage 200 stuks), maar wellicht wil de plaatselijke drukker hier ook wel een bijdrage aan leveren?

Klik hier voor meer informatie

SponsorTip 1: Trek de aandacht

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring.

Klik hier voor meer informatie

 

ToolkitTip: Sponsorbrochure

Een vereniging kan voortbestaan met behulp van sponsors. Nieuwe sponsors zijn dus altijd van harte welkom. Om potentiële sponsors te benaderen hebben we een Sponsorbrochure gemaakt. Deze brochure kunt u gebruiken om informatie over de club te delen en bedrijven uit te leggen waarom ze sponsor zouden moeten worden.

Klik hier voor meer informatie

Nieuws: De BOSA-subsidie is gewijzigd

Ook dit jaar stelt het Ministerie van VWS 87 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. Sportorganisaties kunnen deze subsidie gebruiken voor investeringen in hun accommodatie. De regeling dient als compensatie voor de oude BTW-verrekening, die veel clubs via een accomodatiestichting behaalden, maar geldt voor alle verenigingen, dus ook voor verenigingen die deze BTW-verrekening niet gebruikten.

Er zijn een aantal wijzigingen in 2020 doorgevoerd t.o.v. 2019. Het is goed hier kennis van te nemen.

Let op! Niet alleen voor gebouwen, maar ook voor materialen!

In 2019 werden vooral aanvragen gedaan voor verbouwingen, aanleg en verduurzaming, maar ook materialen, kleding, onderhoud en materieel vallen onder de BOSA-regeling. Dus ook ballen, doelen en trainersjassen. Als de totale minimale investering maar € 25.000, - is.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen of toegankelijkheid verlaagd
Voor investeringen in duurzaamheid of toegankelijkheid is de subsidie verlaagd naaar 30% (was 35%).

Het minimum subsidiebedrag

Er geldt een minimaal subsidiebedrag van € 5.000,-. Bij de reguliere (20%) regeling moet dus minimaal € 25.000,- geïnvesteerd worden, bij de 30%-regeling is dit € 16.667,-
Niet het investeringsbedrag, maar het te subsidiëren bedrag is dus leidend.

Maximaal 80% voorschot

Vorig jaar werd er tot 100% voorschot verstrekt. Dit jaar is dit beperkt tot 80%.

Grens betaalbewijs verhoogd

De grens voor het verplicht aanleveren van een betaalbewijs is verhoogd van €500,- naar € 1.000,- om de administratieve belasting voor alle partijen te verminderen.

Neem voor meer informatie contact op met DUS-I, de uitvoerder van de BOSA regeling:

Parnassusplein 5
2511 VX Den Haag
070 340 5566
vwssubsidies@minvws.nl
www.dus-i.nl

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Studiekeuze

Een nieuw jaar staat voor de deur. Waarschijnlijk gaat een belangrijk deel van uw leden een spannende tijd tegemoet: het eindexamen, de studiekeuze en de start van een nieuwe levensfase. Voor veel partijen is het erg interessant om in contact te komen met deze doelgroep. Uiteraard geldt dit voor de opleidingsinstituten, hogescholen en universiteiten, maar ook voor de studiekeuzebegeleiders. Indien u een groep leden hebt die komend jaar voor deze spannende keuzes staat is het interessant deze partijen te benaderen en de gelegenheid te geven om deze mensen te bereiken.

Klik hier voor meer informatie

Netwerkevenement - sponsorevenement

De aandachtstip van de SponsorMan: Leg de link

Een van de veel voorkomende redenen om sponsor te worden is het (zakelijk) netwerk van de vereniging. Vandaar dat je er als vereniging alles aan moet doen om de sponsors ook met elkaar in contact te brengen. Wellicht doet u dat al met sponsorbijeenkomsten, of de netwerkbijeenkomst van ons plan in de toolkit, maar het kan wellicht ook makkelijker: gewoon met een mailtje.

Klik hier om verder te lezen

Toolkittip: Snertwerken

Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Het zakelijk netwerk dat achter de vereniging schuilgaat is voor veel bedrijven erg interessant.

Veel clubs organiseren daarom sponsorbijeenkomsten. Het is echter vaak lastig om sponsors hierop af te laten komen en hierin schuilt gevaar. Namelijk dat de bijeenkomst niet als waardevol wordt ervaren en vooral geld kost.

In de toolkit zit een volledig uitgewerkt plan voor het organiseren van een netwerkevenement, maar we hebben hier ook een leuke variant op de bedacht: Snertwerken. Netwerken onder het genot van overheerlijke erwtensoep. Écht iets voor deze tijd van het jaar.

Klik hier voor een compleet uitgewerkt plan voor het organiseren van een snertwerk-event

Nieuwe back-office Obligatieplan beheer

Obligatieplan bestaat inmiddels bijna 2 jaar en we zijn momenteel bijna 200 clubs aan het helpen met het opzetten van een obligatieplan. De eerste stap is de uitgifte, maar ook als de campagne een succes is geweest is er werk aan de winkel. De obligaties moeten immers jarenlang beheerd worden, er moeten betalingen worden gedaan en eventueel schenkingen worden verrekend. Obligatieplan beheer automatiseert dit alles en sinds begin deze maand zijn er weer heel wat nieuwe features bijgekomen en is het nieuwe dashboard live. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld ook voor het administreren van al lopende leningen of periodieke giften, neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Winterstop: Bereikbaarheid SponsorVisie tijdens de feestdagen

Het kantoor van SponsorVisie is gesloten van 23 december tot en met 5 januari, maar we zijn uiteraard gewoon per mail bereikbaar, hetzij met een beperkte bezetting. Onze reactie kan dus iets langer op zich laten wachten. Heeft u iets dringends, bel dan gerust met Peter van Baak via 06-41942715. Ook tijdens deze winterdagen helpen wij u zoals u van ons gewend bent.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Werving en Selectie

Krapte op de arbeidsmarkt. Een probleem voor de één, een kans voor de ander. Het zijn gouden tijden voor werving & selectie-bedrijven en headhunters. Klanten genoeg, maar waar vinden ze de geschikte mensen? Misschien wel via de club?

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Kerstballen

U bent natuurlijk heel erg blij met uw sponsors. Maar laat u dat wel eens weten? Misschien wel niet vaak genoeg.

Misschien is het dus hoog tijd om een leuk bedankje voor sponsors te organiseren. Schrijf een persoonlijk bedankje en breng dat langs met een Kerstbal met clublogo. Dat is heel origineel en kan al voor een paar euro per stuk!

De ballen kunnen ook voor extra inkomsten zorgen als u ze ook verkoopt aan de leden. Een origineel cadeautje voor in de schoen... Euhm, ik bedoel natuurlijk onder de kerstboom.

ToolkitTip: De LinkedIn-analyse

Sponsors vinden is niet altijd even makkelijk. Zoals u uit ons advies voor sponsorwerving ("Het selecteren van potentiële sponsors", zie toolkit) heeft kunnen leren is een belangrijke bron het eigen ledenbestand, maar waar begin je dan? Dat kan ik u wel vertellen. U begint met een LinkedIn-analyse van uw ledenbestand. Door de namen van leden en ouders van leden in te vullen in LinkedIn wordt u veel wijzer. LinkedIn helpt je de juiste "Maartje de Groot"' te vinden en uw weet precies wat deze ouder van één van uw jeugdleden doet én waar zij werkt. Dit is heel erg handig als u sponsors zoekt, want u weet meteen wie er verantwoordelijk is voor marketing bij een bedrijf, of een eigen bedrijf heeft. Maar ook als u vrijwilligers zoekt. U kunt namelijk veel gerichter mensen benaderen voor een openstaande vacature of een specifiek vraagstuk.

Ik zou overigens direct beginnen met de vacature voor Bestuurslid Vrijwilligerszaken en hier via LinkedIn iemand voor selecteren die actief is in de Werving & Selectie of Headhunting. Deze persoon kan dan misschien meteen een nieuwe sponsor opleveren (zie de wervingstip) en is de aangewezen persoon om het vrijwilligersprobleem binnen uw club op te lossen.

We hebben een tool gemaakt voor de LinkedIn-analyse. Deze helpt u om eenvoudig de leden in te delen in relevante categorieën. U vindt deze terug in de toolkit in het beheersysteem. U maakt een export uit de ledenadministratie en vult hiermee de eerste kolommen. Daarna kopieert u de leden 1-voor-1 in het zoekvenster van LinkedIn.

Vergeet niet zelf meteen een connectie te maken met deze leden via LinkedIn en ze uit te nodigen voor de LinkedIn-pagina van de club. De tijdsinvestering (ca. 1 minuut per lid) betaalt zich dubbel en dwars terug.

 

Alles over obligaties op Nationale Sportvakbeurs (gratis toegang)

De lijst met clubs die succesvol obligaties uitgeven, of onderhands lenen bij leden en betrokkenen wordt steeds langer: THC Hurley, Koninklijke HFC, Hockeyclub Cartouche, Hockeyclub Baarn, en tennisclub Cromwijck.

Gemiddeld haalden deze clubs ca 300.000 euro bij de leden. Het is dan ook een serieus alternatief voor lenen bij de bank en heeft ten opzichte van een banklening ook zeer grote voordelen:

 • Geen zekerheden en verpanding noodzakelijk
 • Geen borgstelling door gemeente noodzakelijk
 • Lagere (rente) lasten
 • Voor bestaande en nieuwe financieringen
 • Ook gedeeltelijke financiering en combinaties met andere financieringsvormen mogelijk
 • Profiteer van fiscale mogelijkheden i.c.m. periodieke gift

Veel goedkoper
Door gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden van periodieke giften is lenen bij lenen veel goedkoper dan bij de bank. Het scheelt al gauw EUR 25.000,- op een lening van EUR 100.000,-. Geen wonder dat steeds meer clubs hiervoor kiezen.  Zeker omdat Obligatieplan.nl, een product van SponsorVisie, zorgt dat clubs niets zelf hoeven te verzinnen en zo veel mogelijk processen geautomatiseerd worden.  “Het platform opzetten heeft de club nul moeite gekost”, vertelt Peter de Witte, penningmeester van Rugbyclub Rotterdam die een ton ophaalde bij de leden. “We betalen daarvoor wel iets van de opbrengst, maar dat weegt ruim op tegen de voordelen die we hieruit halen.”

Laat u bijpraten door dé specialist

13 november 14.00uur op het Hoofdpodium

Peter van Baak van SponsorVisie en Obligateplan.nl praat op de SportVakbeurs geïnteresseerde clubs bij over de kansen van lenen bij leden en beantwoordt al uw vragen.

Heeft u een grote investering voor de boeg dan is het een absolute ‘must-see’. Uw geïnvesteerde tijd betaalt zich zondermeer uit.

Ook volop aandacht voor crowdfunding

Wilt u meer weten over crowdfunding kom dan op 12 of 13 november om 13.00uur naar de ‘Crowdfunding voor voetbalclubs: 10 succesverhalen’.

Bestel gratis kaarten via www.nationalesportvakbeurs.nl of neem contact op via onze website

Let op! Per 1-6-2019 is ons postadres gewijzigd

Ons nieuwe postadres is gelijk aan ons kantooradres:
Kollenbergweg 26
1101AR Amsterdam Zuidoost

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Winkelcentra

Er komt een belangrijke periode aan voor de detailhandel. Sinterklaas, Kerst en de uitverkoop in het nieuwe jaar. Veel winkelcentra hebben daarom in deze periode veel activiteiten en evenementen. Denk aan de Sinterklaasintocht, maar ook de extra koopavonden voor Kerst. Uiteraard willen deze winkelcentra hier bekendheid aan geven. Uw vereniging biedt hier een geweldig platform voor.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Bedankt voor uw sponsoring

U bent natuurlijk heel erg blij met uw sponsors. Maar laat u dat wel eens weten? Misschien wel niet vaak genoeg.
Uw sponsors zijn waarschijnlijk ook heel trots dat zij uw sponsor zijn, maar laten zij dat ook aan hun klanten, medewerkers en relaties weten?
Waarschijnlijk ook niet vaak genoeg…

Start elk seizoen met een mailtje met de titel “Bedankt voor uw sponsoring!”, geef uw sponsor waardering en help hem communiceren naar zijn eigen achterban.

Klik hier om verder te lezen

Lagere iDEAL-kosten bij Crowdfunding voor clubs

Per 1-9-2019 zijn de iDEAL-kosten per transactie met 50% gedaald naar € 0,25 per transactie. Hierdoor is Crowdfundingvoorclubs.nl meteen weer in de meeste gevallen het goedkoopste crowdfundingplatform en nog steeds volledig no-cure-no-pay te starten!

Sinds de start in 2014 werd al meer dan € 5.000.000 opgehaald in honderden projecten.

Klik hier voor meer informatie en om een eigen platform aan te vragen.

Wijziging in aftrek van periodieke giften

Maakt u gebruik van fiscaal vriendelijke periodieke giften? Bijvoorbeeld voor een club van 100, of een obligatieplan? Dan is het belangrijk om te weten dat de overheid heeft besloten om de persoonsgebonden aftrek voor alle aftrekposten te versoberen. In 5 jaar wordt het aftrekpercentage geleidelijk afgebouwd naar 37,05%. Over 2019 is het nog 51,75%, maar voor het belastingjaar 2020 gaat het voor het eerst echt schelen, dan is de maximale aftrek nog maar 46%. Dit is ook van toepassing op reeds lopende regelingen. Indien u dergelijke regelingen heeft lopen is het wel zo netjes om de deelnemers hierover te informeren.

De afbouw verloopt als volgt:

 

Maximale belastingaftrek periodieke giften
2019 51,75%
2020 46,00%
2021 43%
2022 40,00%
2023 37,05%

 

Mocht u nog geen gebruik maken van de periodieke gift dan is dit, ondanks de versobering, absoluut een gemiste kans. In onze opinie zou elke vereniging van deze regeling gebruik moeten maken. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden voor uw vereniging. Neem gerust contact op via info@sponsorvisie.nl.

Vul een paar veldjes in en maak kans op € 10.000,-

Elke week wint een club, vereniging of stichting eenmalig € 10.000,- bij de Vriendenloterij.

Club van de Week is de campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Clubs kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Aanmelden:

Clubs kunnen het hele jaar projecten aanmelden via deze link.

Een paar veldjes invullen en klaar! Waarom zou u die moeite niet even nemen?

Alles over obligaties op Nationale Sportvakbeurs (gratis toegang)

De lijst met clubs die succesvol obligaties uitgeven, of onderhands lenen bij leden en betrokkenen wordt steeds langer: THC Hurley, Koninklijke HFC, hockeyclub Cartouche, Hockeyclub Baarn, Cartouche en tennisclub Cromwijck.

Gemiddeld haalden deze clubs ca 300.000 euro bij de leden. Het is dan ook een serieus alternatief voor lenen bij de bank en heeft ten opzichte van een banklening ook zeer grote voordelen:

 • Geen zekerheden en verpanding noodzakelijk
 • Geen borgstelling door gemeente noodzakelijk
 • Lagere (rente) lasten
 • Voor bestaande en nieuwe financieringen
 • Ook gedeeltelijke financiering en combinaties met andere financieringsvormen mogelijk
 • Profiteer van fiscale mogelijkheden i.c.m. periodieke gift

Veel goedkoper
Door gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden van periodieke giften is lenen bij lenen veel goedkoper dan bij de bank. Het scheelt al gauw EUR 25.000,- op een lening van EUR 100.000,-. Geen wonder dat steeds meer clubs hiervoor kiezen.  Zeker omdat Obligatieplan.nl, een product van SponsorVisie, zorgt dat clubs niets zelf hoeven te verzinnen en zo veel mogelijk processen geautomatiseerd worden.  “Het platform opzetten heeft de club nul moeite gekost”, vertelt Peter de Witte, penningmeester van Rugbyclub Rotterdam die een ton ophaalde bij de leden. “We betalen daarvoor wel iets van de opbrengst, maar dat weegt ruim op tegen de voordelen die we hieruit halen.”

Laat u bijpraten door dé specialist

13 november 14.00uur op het Hoofdpodium

Peter van Baak van SponsorVisie en Obligateplan.nl praat op de SportVakbeurs geïnteresseerde clubs bij over de kansen van lenen bij leden en beantwoordt al uw vragen.

Heeft u een grote investering voor de boeg dan is het een absolute ‘must-see’. Uw geïnvesteerde tijd betaalt zich zondermeer uit.

Ook volop aandacht voor crowdfunding

Wilt u meer weten over crowdfunding kom dan op 12 of 13 november om 13.00uur naar de ‘Crowdfunding voor voetbalclubs: 10 succesverhalen’.

Bestel gratis kaarten via www.nationalesportvakbeurs.nl of neem contact op via onze website

Let op! Per 1-6-2019 is ons postadres gewijzigd

Ons nieuwe postadres is gelijk aan ons kantooradres:
Kollenbergweg 26
1101AR Amsterdam Zuidoost

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Zomersport

De competitie in veel sporten is voorbij en het strandseizoen komt eraan. Genoeg reden voor veel van uw leden om fit te willen blijven. Benader nu lokale fitnesscentra en bied ze de mogelijkheid om een zomerarrangement onder de aandacht te brengen. Overigens kunt u deze insteek ook voor andere sporten gebruiken, bijvoorbeeld golf, zeilen/surfen/wakeboarden/kitesurfen, padel, bootcamp en het (buiten)zwembad.

Klik hier voor meer informatie

 

 

De aandachtstip van de SponsorMan: Contributiekorting

Soms is het beter terug te grijpen op een oud concept dan weer met iets nieuws te komen. Zo ook deze keer. Graag grijpen wij terug naar onze aandachtstip uit 2016: De Contributiekorting. Meestal is de contributiefactuur voor leden niet de leukste post van het jaar. Het is echter eenvoudig om het leed te verzachten en tegelijkertijd uw sponsors te promoten: De Contributiekorting. Vraag uw sponsors om een aanbieding voor leden te doen die in een overzicht meegestuurd kan worden met de contributiefactuur. Dit mes snijdt aan twee kanten. De leden profiteren van voordeel en uw sponsors ervaren meerwaarde uit hun sponsoring doordat leden, gewapend met kortingsbon, bij hen over de vloer komen.

Klik hier om verder te lezen

 

 

Toolkittip: Sponsorbronnen

Soms is het beter terug te grijpen op een oude relatie dan weer een nieuwe te benaderen.

In onze toolkit vindt u een aantal adviezen. Daar is het het advies over selecteren van potentiële sponsors er één van. We benoemen hier een aantal sponsorbronnen: het ledenbestand, de omgeving van de club, leveranciers en lokale adverteerders.  Maar we hebben er ook één gemist, namelijk oud-sponsors. De crisis ligt inmiddels ruim achter ons en het kan best wel eens heel effectief zijn om in de administratie na te gaan wie er de afgelopen jaren sponsorden en dat nu niet meer doen. Ooit was er immers een link met de club en voldoende reden om sponsor te worden. Waarom zou dat niet opnieuw kunnen? Benader deze oud-sponsors en vraag wat destijds de reden was om te sponsoren en later te stoppen met sponsoring. Puur uit interesse. Hierdoor krijgt u de broodnodige informatie waardoor u de sponsor gericht en met de juiste argumenten kunt benaderen voor een nieuwe samenwerking.

Nodig deze sponsors dan weer eens uit voor een sponsorevenement of nog directer, vertel ze over de ambities van de club nu. En vraag of ze zouden willen helpen. Wedden dat er wat uitkomt?

Tip!
Kijk voordat u gaat bellen even op de website van de sponsor en bekijk wat deze nu communiceert. Is er een nieuwe vestiging geopend, een nieuw product gelanceerd, of personeel nodig? Dan kan dat een mooie aanleiding zijn om via de club te gaan communiceren en dus weer sponsor te worden.

 

Obligatiesucces! € 465.000,- voor een zaalhockeyhal en een kunstgrasveld

"Het komt er niet vanzelf!

Met deze oproep heb ik jullie begin mei uitgedaagd om met het bestuur mee te doen met een obligatielening voor de vervanging van veld 7 en de aanschaf van een blaashal voor Hurley. We begonnen op 8 en 14 mei met de informatieavonden. Nu amper een maand later kunnen we jullie vertellen dat we de benodigde toezeggingen binnen hebben voor een bedrag van € 450.000. In iets meer dan een maand zo’n bedrag op brengen als club is echt heel bijzonder! Daaruit blijkt dat jullie ook geloven in onze visie dat een blaashal voor zaalhockey een wezenlijk onderdeel is van onze jeugdopleiding en ook bijdraagt aan de binding van de club. Dit geldt natuurlijk ook voor de vervanging van het zandveld op veld 7 voor een semi-waterveld."

Jan Chris de Nooijer, voorzitter T.H.C. Hurley op de website van de club

Wij hielpen Hurley met het opzetten van het Obligatieplan, de documentatie en promotie. Het obligatieplatform is nog te zien via www.obligatieplan.nl/hurley. Het succes spreekt voor zich. Mocht jullie club ook ambitieuze plannen hebben en vermoed je dat lenen bij leden voor jullie ook kansen biedt? Kijk dan eens op obligatieplan.nl of neem contact met ons op.

Vraag een consult aan

Landelijke kennisbijeenkomst Obligaties

Kom naar de Landelijke Kennisbijeenkomst Obligaties op 13 november om 15.00uur op de Nationale Sportvakbeurs in Gorinchem. Bestel gratis kaarten via www.nationalesportvakbeurs.nl of neem contact op via onze website

 

Let op! Per 1-6-2019 is ons postadres gewijzigd

Ons nieuwe postadres is gelijk aan ons kantooradres:
Kollenbergweg 26
1101AR Amsterdam Zuidoost

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: BBQ

Het is bijna officieel zomer! Er is volop lekker weer in aantocht en menig BBQ zal weer regelmatig roken. De lokale slager zal dan ook weer graag zijn BBQ-producten onder de aandacht willen brengen. En waarom niet via de vereniging? Bovendien is er misschien ook nog een BBQ op de club en kan deze mooi gebarterd worden? Geld niet uitgeven is namelijk net zo interessant als geld verdienen.

Klik hier voor meer informatie

 

 

De aandachtstip van de SponsorMan: Slimme sponsorplekken

Wij zijn gewend aan het sponsorbord tussen de andere sponsorborden in een keurige rij langs het veld en roulerende logo's of een mooi logo-overzicht op de website, maar soms is het juist slim een speciale sponsorplek voor een sponsor te creëren. Ten eerste omdat de sponsor dan meer opvalt en dit misschien ook nog eens meer geld in het laatje brengt. Hierbij zetten wij 10 slimme sponsorplekken op een rij waarmee u een bestaande sponsor meer kunt laten opvallen. Door deze positie additioneel aan te bieden kunt u ze eenvoudig upsellen naar nog een extra sponsoruiting. Of u gebruikt een dergelijke originele sponsorplek om een nieuwe sponsor te werven!

Klik hier om deze 10 plekken te bekijken.

 

 

Spotlight: Clubs4life

Organiseert jouw club ook een Clubs4life-actie deze zomer?

Dennis Warmerdam, ambassadeur Clubs4life, roept iedereen op om een Clubs4life-dag te organiseren: “Samen met je sportclub kun je op een laagdrempelige manier geld inzamelen voor baanbrekend kankeronderzoek. En je doet ook nog eens wat je leuk vindt: sporten. Een win-win combinatie. Bovendien brengt Clubs4life een enorm gevoel van saamhorigheid. Je gaat er met zijn allen voor: het ultieme clubgevoel,”  

De tijd van de toernooien en seizoenafsluitingen breekt bij veel verenigingen weer aan en wat ons betreft is dit dan ook hét moment om tijdens één van deze evenementen in actie te komen voor kankeronderzoek. En KWF maakt het jullie wel heel makkelijk: Clubs4life is een kant-en-klaar format, met handige middelen die ingezet kunnen worden om van jouw inzamelingsactie een groot succes te maken.

Het organiseren van een Clubs4life-dag heeft, naast dat jullie je inzetten voor een goed doel, een enorm positieve uitstraling op de vereniging. Zo kan het een reden zijn voor bedrijven om eerder sponsor te worden, of voor leden om zich in te gaan zetten als vrijwilliger. Bovendien is het geweldig om met de hele club een doel na te streven. Dat brengt mensen bij elkaar.

Klik hier voor meer informatie

 

Gemist! 6x Clubliefde op RTL 4

RTL4 heeft 6 weken lang op de zondagmiddag een programma uitgezonden waarbij clubs op initiatief van een jeugdlid en met de hulp van Jochem van Gelder (en de camera) aan extra inkomsten werden geholpen. Wij leverden elke week een inhoudelijke bijdrage aan dit programma door tips te geven, gebaseerd op de casus van de betrokken club. Heeft u dit gemist? Geen punt, u kunt alle afleveringen en dus ook alle tips nog terugkijken. Op zaterdagochtend om 9.05uur op RTL4, maar ook online.

Klik hier om uitzendingen van Clubliefde terug te kijken via RTL gemist

 

Kom ook: Kennissessies sponsoring en crowdfunding: 

De komende week geven wij heel veel workshops en presentaties voor diverse organisaties door het hele land.

Klik hier voor de planning, meer informatie of inschrijven

 

 

Let op! Per 1-6-2019 is ons postadres gewijzigd

Ons nieuwe postadres is gelijk aan ons kantooradres:
Kollenbergweg 26
1101AR Amsterdam Zuidoost

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Champagne!
Het seizoenseinde komt in zicht. De eerste kampioenen dienen zich aan. Vorig week besteedden we onze aandachtstip aan de kansen van een teamfoto, in het bijzonder de kampioensfoto. Maar kampioenschappen bieden meer kansen. Zo kan het assortiment van de bar best tijdelijk worden uitgebreid met bubbels. Een mooie gelegenheid voor de wijnhandel om zich van zijn beste kans te laten zien en kunnen alle seniorenteams mooi worden beloond met een lekkere fles van de lokale specialist. Ook met de dichtstbijzijnde bloemist kan een leuke samenwerking worden bedacht voor de kampioensboeketten en bedankjes voor vrijwilligers, trainers en begeleiders.

Klik hier voor meer informatie

 

 


De aandachtstip van de SponsorMan: Onderwerp van gesprek – 3 tips
Sponsors mogen trots zijn op dat zij uw vereniging ondersteunen. Veel bedrijven sponsoren zonder commercieel oogmerk, maar puur omdat ze lokaal betrokken zijn, of het de club gunnen. Het is natuurlijk leuk als ze daar regelmatig waardering voor krijgen. Hierbij geven wij 3 tips waardoor sponsors niet alleen op de club, maar ook in hun eigen omgeving waardering krijgen voor de sponsoring.

Klik hier voor meer informatie.

 

 


Spotlight: Alle hockeyclubs willen een blaashal…
Elke winter is het bij veel hockeyclubs een hoofdpijndossier… De zaalplanning en zaalhuur. En voor veel ouders zijn de ‘thuiswedstrijden’ in een zaal op 20 kilometer afstand van de club en de trainingen op allerlei verschillende locaties een ergenis. Vandaar dat heel veel clubs de mogelijkheden onderzoeken van een blaashal op eigen terrein. Een fikse investering, maar met een hoog rendement. Stel… U wilt ook de mogelijkheden van een blaashal onderzoeken. Waar begint u dan. We lopen de 9 stappen met u door:

In 9 stappen naar een blaashal voor zaalhockey

 

 

Gemist! 6x Clubliefde op RTL 4
RTL4 heeft 6 weken lang op de zondagmiddag een programma uitgezonden waarbij clubs op initiatief van een jeugdlid en met de hulp van Jochem van Gelder (en de camera) aan extra inkomsten werden geholpen. Wij leverden elke week een inhoudelijke bijdrage aan dit programma door tips te geven, gebaseerd op de casus van de betrokken club. Heeft u dit gemist? Geen punt, u kunt alle afleveringen en dus ook alle tips nog terugkijken.

Klik hier om uitzendingen van Clubliefde terug te kijken via RTL gemist

 

 

 

Kom ook: Kennissessies sponsoring en crowdfunding:
De komende week geven wij heel veel workshops en presentaties voor diverse organisaties door het hele land.

Klik hier voor de planning, meer informatie of inschrijven

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Doe-het-zelf

Het voorjaar is de tijd dat iedereen weer in en om het huis aan de slag gaat. Eerder richtten wij ons op tuincentra. Dit jaar gaan wij naar de doe-het-zelf-zaken. Dat is om meer dan één reden relevant.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Teamfoto

U kent de kracht van social media. Steeds meer bedrijven maken hier slim gebruik van. Bij Amsterdam City Swim krijgen alle deelnemers hun eigen finish video toegestuurd. Superleuk natuurlijk en makkelijk om te delen op social media! Wie daarvan profiteert? De sponsors die op de achtergrond zichtbaar zijn.

Iets soortgelijks doen wij bij de activatie die wij voor Picnic bij ca. 50 clubs uitvoeren. Elke week wordt een Picnic Team van de Week gekozen en met een teamfoto in een Picnic-kader op de site en social media gepubliceerd.

Slim en iets soortgelijks is ook voor uw sponsors interessant en eenvoudig te organiseren!

Klik hier voor meer informatie.

Nieuw! Elke zondag een nieuwe sponsortip op RTL 4

RTL4 heeft een nieuw programma waarbij Jochem van Gelder samen met de jeugd van een club aan de slag gaat om geld op te halen voor een specifiek doel: Clubliefde. Wij leveren elke week een inhoudelijke bijdrage aan dit programma door tips te geven, gebaseerd op de casus van de betrokken club.

Klik hier om de uitzending van Clubliefde te bekijken via RTL gemist

Of bekijk de tip van deze week over de fiscale mogelijkheden die een Club van 100 biedt

Workshop sponsoring en crowdfunding: Niet tevreden? Geld terug.

NOC*NSF biedt met de Academie voor Sportkader regelmatig onze workshops aan. De eerstvolgende is op 8 april in Amsterdam. De workshop krijgt een heel hoge waardering van deelnemers (> 8,5). De kosten voor deelname zijn € 100,- per persoon, maar voor onze relaties maken wij het graag nog interessanter: Niet tevreden? Geld terug.

Klik hier voor de planning, meer informatie of inschrijven

Op 15 april verzorgt de Rabobank Gelderse Vallei de workshop. Inschrijving is voor externen niet mogelijk, maar wij nodigen u graag uit als onze gast. Stuur een mailtje naar info@sponsorvisie.nl als u hier interesse in heeft.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Huiswerkinstituten

De Cito-toets (april/mei) en de landelijke examens (mei) zijn in aantocht. Tijd om nog even extra bij te spijkeren. Heeft u veel jeugdleden? Dan is dit de periode om de lokale bijles- en huiswerkbegeleidingsinstituten aan te schrijven.

Klik hier voor meer informatie

En schoolkeuze?

Ook is de periode van schoolkeuze aangebroken. Hier gaven wij al eerder een wervingstip voor.

De aandachtstip van de SponsorMan: Resultaat

U heeft waarschijnlijk veel sponsors die uit goodwill sponsoren. Ze doen het voor het cluppie en verwachten geen resultaat uit de sponsoring, al biedt u natuurlijk zichtbaarheid in de vorm van een bord of logovermelding als tegenprestatie. Er is een heel eenvoudige manier om deze sponsors te binden en ook te zorgen dat zij hun bijdrage uitbreiden, namelijk door ze te laten zien dat ze een verschil maken en zo toch een resultaat te bieden.

Klik hier voor meer informatie.

Obligatienieuws: HC Derby herfinanciert oefenveldje

Op dit moment zijn bijna 80 clubs al bezig met het opzetten van een Obligatieplan. De meeste doen dit voor nieuwe plannen, zoals een ballonhal, verbouwing of veld, maar HC Derby vormt hierop een uitzondering. Zij haalden € 100.000,- op bij de leden en maakten daarmee de vereniging financieel een stuk gezonder!

Klik hier om het Obligatieplan van HC Derby te bekijken

Vraag de rekentool aan om te berekenen hoeveel geld het uw vereniging scheelt

Of vraag een gratis consult aan

Workshop sponsoring en crowdfunding: Niet tevreden? Geld terug.

NOC*NSF biedt met de Academie voor Sportkader regelmatig onze workshops aan. De eerstvolgende is op 8 april in Amsterdam. De workshop krijgt een heel hoge waardering van deelnemers (> 8,5). De kosten voor deelname zijn € 100,- per persoon, maar voor onze relaties maken wij het graag nog interessanter: Niet tevreden? Geld terug.

Klik hier voor de planning, meer informatie of inschrijven

Op 15 april verzorgt de Rabobank Gelderse Vallei de workshop. Inschrijving is voor externen niet mogelijk, maar wij nodigen u graag uit als onze gast. Stuur een mailtje naar info@sponsorvisie.nl als u hier interesse in heeft.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De allerbeste wensen!

Een nieuw jaar is gestart. Namens het hele team van SponsorVisie wens ik u het allerbeste voor dit nieuwe jaar. Wij gaan ook dit jaar er weer alles aan doen om zo veel mogelijk verenigingen in Nederland aan nieuwe inkomsten te helpen. Uiteraard met onze bestaande diensten, maar dit jaar zullen wij weer met een aantal nieuwe mogelijkheden komen die het u nog makkelijker maken om geld op te halen voor de mooiste club van allemaal: uw club! Ook lanceren wij binnenkort een nieuwe website waarop wij nog duidelijker al onze services weergeven. Sommige dingen veranderen echter niet. Ook dit jaar zal ik jullie elke maand op goede ideeën brengen die u en uw sponsor succesvoller maken.

De wervingstip van de SponsorMan: Fiscaal partner

Een nieuw jaar brengt veranderingen met zich mee. Zo zijn er ook weer een aantal fiscale wijzigingen. Veel particulieren en bedrijven hebben hiermee te maken en willen hierover graag geïnformeerd worden. Bovendien moet over een paar maanden de belastingaangifte weer gedaan worden en moeten jaarcijfers worden opgemaakt. Fiscaal en financieel adviseurs, maar ook accountants en boekhouders hebben drukke tijden voor de boeg. Dit is dé periode dat zij zich in de kijker moeten spelen en daar kunt u ze bij helpen.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Leasevoordeel

U heeft vast een autobedrijf of leasemaatschappij als sponsor. Dan kunt u het jaar goed aftrappen door hen te helpen om meer uit hun sponsoring te halen. De bijtellingstarieven voor elektrische auto's zijn veranderd, maar tot een cataloguswaarde van € 50.000,- geldt nog wel het 4% bijtellingstarief. Alleen ook dit zal per 2021 helemaal voorbij zijn. Dan zal voor elektrische auto's het nieuwe bijtellingstarief van 22% gelden. Kortom: de regeling is beperkt, maar biedt nu nu mogelijkheden voor 5 jaar veel voordeel. Jullie lokale autodealer wil jullie leden vast op deze mogelijkheden wijzen. Daar kunnen jullie een rol in spelen. P.s. misschien hebben ze zelfs nog modellen die al in 2018 op kenteken zijn gezet. In dat geval gelden nog de oude regels, maar wil de dealer natuurlijk we graag van deze voorraadmodellen af.

Wilt u ook uw andere sponsors helpen? Dan is de 'goede voornemens-tip'  natuurlijk ook dit jaar een goed idee! Of vraag je leden om hun waardering aan een sponsor te laten blijken.

Crowdfundingnieuws: crowdfunding voor herstel na brand

Geweldig begin van 2019 voor Duinrand S. Dankzij de crowdfundingactie van JO19-1 is meer dan € 10.000 opgehaald voor het herstel van de kantine na een brand. Een prachtig voorbeeld van Crowdfunding voor clubs. Prachtig dat een initiatief van een enkel team tot zo'n succes kan leiden: 

https://crowdfundingvoorclubs.nl/duinrands/goal/view/herstel-schade-na-brand-in-kantine

 

Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan

 

Advies: "Het onderhouden van de sponsorrelatie"

We hebben een aantal adviezen geschreven om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zijn terug te vinden in uw  online Toolkit. Een van deze adviezen is “Het onderhouden van de sponsorrelatie”. In dit advies geven wij concrete tips hoe u op een onderscheidende manier de relatie met uw sponsors kunt onderhouden en intensiveren. 

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

 

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: Vacatures

Prinsjesdag ligt net achter ons. Het gaat goed met ons land. Dat is goed nieuws voor de sponsorwerving. Niet alleen hebben bedrijven wat meer geld te besteden, ze hebben ook uitdagingen waar uw vereniging bij kan helpen. Neem bijvoorbeeld het recordaantal vacatures dat open staat. De werkloosheid daalt al 17 kwartalen op rij en goede mensen zijn bijna niet meer te vinden. Wellicht bevinden de juiste kandidaten zich wel binnen uw ledenbestand. Denk aan horecamedewerkers, flexkrachten, technische beroepen of IT-ers. Welk type medewerker loopt er volgens u rond? Laat dat de bedrijven met deze vacatures dan eens weten. Een goede kracht is immers goud waard, dus zeker ook een mooie sponsorbijdrage! Klik hier voor meer informatie

Vergeet niet ook uw bestaande sponsors op het idee te brengen om hun vacatures via de vereniging te delen. Geheid dat ze uw proactivitet waarderen. Bovendien is het SponsorPortaal is hiervoor bij uitstek geschikt. Indien gewenst kan worden gezorgd dat uw sponsors een onbeperkt aantal vacatures of andere acties in het SponsorPortaal kwijt kunnen. Neem in dat geval even contact met ons op. 

3 Tips voor meer inkomsten met vlag en wimpel

Om extra inkomsten voor uw club te vinden kan het handig zijn om nieuwe sponsorobjecten toe te voegen. Die spreken wellicht weer nieuwe bedrijven aan, of zijn een mooie gelegenheid om bestaande sponsoring te upsellen.

We zien steeds meer leuke voorbeelden van het gebruik van vlaggen om dit te bewerkstelligen. Hierbij zetten wij dan ook drie tips voor het vergaren van extra inkomsten, met vlaggen, op een rij.

Nieuws: Clubliefde: Jochem van Gelder (RTL4) helpt uw vereniging

SHH Productions komt, in samenwerking met RTL4 en met hulp van onder andere SponsorVisie, met een nieuw format gericht op het helpen van amateur sportverenigingen: Clubliefde. Dit programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan Jochem van Gelder. Het programma zal in het voorjaar van 2019 worden uitgezonden. Opnames hiervoor vinden nog dit jaar plaats. In Clubliefde duiken we in de wereld van de Nederlandse amateursport. Misschien wel bij uw vereniging.

Bekijk hier alle informatie

Klik hier voor de aanmeldpagina van het programma

Trots: Sponsoractivatie Picnic

In opdracht van Picnic, de nieuwe online supermarkt, hebben wij afgelopen zomer een volledig sponsorprogramma ontwikkeld en georganiseerd. Meer dan 40 van onze clubs hebben wij blij kunnen maken met een nieuwe sponsor, die niet alleen geld maar ook nog eens heel veel vrolijkheid brengt. Met een luchtkussen, rad van fortuin of schietkar op evenementen, een schietdoek voor in de goal, maar ook wekelijks door de verkiezing van het Picnic Team van de Week.

We hopen de komende periode nog meer bedrijven te helpen om lokale sponsoring te gebruiken voor hun marketingdoelstellingen en zo nog meer geld naar de lokale sportverenigingen te brengen. Mocht je een bedrijf kennen dat hier interesse in heeft omdat ze al veel sponsoren, of omdat ze kansen zien in het sponsoren van lokale sport. Laat ze dan contact opnemen met Peter van Baak, petervanbaak@sponsorvisie.nl of 06-41942715.
Mocht jouw lead uitmonden in een mooie sponsoractivatie dan krijgt jouw club een mooie aanbrengbonus!
Wil je zelf meer weten over onze diensten voor sportbonden en bedrijven, bekijk dan deze video: https://www.youtube.com/watch?v=eg3rpArD7TQ

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!

De wervingstip van de SponsorMan: De Huizenmarkt

De huizenmarkt is een gekkenhuis. Toch is het in de zomer altijd wat rustiger. Maar hou er maar vast rekening mee. Na de zomer gaat het weer helemaal los. Vaak bewaren makelaars de nieuwe in de verkoop genomen woningen tot na de zomer om ze vervolgens allemaal tegelijkertijd als nieuwe woning te presenteren. Zo voorkomen ze dat woningen door de rustige zomerperiode lang in de verkoop staan. Als klap op de vuurpijl is er op zaterdag 6 oktober de NVM Open Huizendag. Ook dat is een interessante aanleiding voor makelaars om uw bereik te gebruiken. Neem dus nu contact op met een makelaar en werf ze met dit 'haakje' als sponsor. Of toon je een proactief partner van een makelaar die al sponsor is en help ze aan dit goede idee.

De aandachtstip van de SponsorMan: Help uw sponsors communiceren

Sponsors kunnen zelf veel doen om hun sponsoring effectiever te maken. Zelf actief hierover communiceren bijvoorbeeld. Maar ook hiervoor geldt dat u zich actief kunt opstellen en de sponsor kunt verrassen met een aantal leuke ideëen. Zoals een item voor in de eigen nieuwsbrief of op de website. Of een sponsorinterview? Wij hebben het allemaal al voor u uitgewerkt. Met weinig moeite krijgt u zo extra waardering van uw sponsor.

Klik hier voor meer informatie

Het lijkt vroeg, maar het is trouwens ook weer tijd om de nieuwjaarskaart aan de sponsors te organiseren. Of origineler: Een Gelukkig Nieuw Seizoenskaart. Benader de drukker en zorg voor een leuke kaart. Misschien wil hij het zelfs wel sponsoren? Of nog beter schrijf een persoonlijk bedankje en breng deze langs met een Kerstbal met clublogo. Dat is heel origineel en kan al voor een paar euro per stuk!

SponsorVisie vernieuwt, breidt uit en... legt uit

SponsorVisie ontwikkelt steeds meer tools waarmee jullie vereniging kunnen ondersteunen. Dat gaat inmiddels veel verder dan het SponsorPortaal, waarmee het allemaal begon. Uiteraard communiceren wij hier regelmatig over, maar toch merken we dat niet alle clubs op de hoogte zijn van alle producten en diensten die wij leveren. Daarom hebben wij een video gemaakt, waarin we het allemaal samenvatten. In twee minuten komen al onze diensten en producten langs. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over één of meer van onze producten? Neem dan gerust contact op. 

Klik hier om de video te bekijken

Obligatieplan.nl Beheer

Obligatieplan.nl is uitgebreid met een beheermodule. Dit maakt het leven van de penningmeester en zijn opvolgers een stuk makkelijker. Alle deelnemers hebben inzicht in de status van hun obligaties of onderhandse lening(en), ze krijgen automatisch berichten over betaling van rente en aflossingen, jaaropgaves en herinneringen voor de aftrek van de periodieke giften. De penningmeester kan met één jaarlijkse SEPA-import alle betalingen van de obligatie klaarzetten in zijn internetbankieren. Uitzoekwerk, foutjes en de bijbehorende correcties behoren tot het verleden. Uiteraard geweldig voor nieuw uit te geven obligaties of onderhandse leningen, maar wist je dat je ook eenvoudig je lopende leningen hierin kunt importeren?

De wervingstip van de SponsorMan: Gezond

Gezond is hip. Steeds meer mensen zijn bezig met gezonder leven en gezonder eten. Geldt dit ook al binnen uw vereniging? Heeft u al een gezonde sportkantine? Hoe dan ook liggen hier kansen voor diverse gezonde sponsorrelaties. Denk aan een sponsor van de fruitmand op de bar, mueslibollen als alternatief voor de tosti, of suikervrije limonade. Het toevoegen van gezonde producten aan het assortiment kan de basis zijn van een heel gezonde sponsorrelatie. Evenals het promoten van sportieve alternatieven in de periodes dat uw vereniging van de welverdiende zomerrust geniet. Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Sportgatendoek

We laten ons vaak inspireren door goede ideeën van anderen, maar deze keer is het een idee van onszelf. Momenteel helpen wij Picnic, de nieuwe online supermarkt met de leuke bezorgkarretjes, met hun sponsoring bij diverse lokale verenigingen en komend seizoen worden dat er nog veel meer. Picnic gaat namelijk als een trein en is in steeds meer gebieden in Nederland actief. In alle bezorgregio's zoeken zij een leuke samenwerking met verenigingen. Maar hoe zorg je nu dat mensen over je praten? Hiervoor bedachten wij de Picmik: een schietdoek dat in een goal gespannen kan worden en waarmee precisie getraind kan worden. Een mooie, creatieve en zeer opvallende sponsoruiting die ook echt van waarde is voor de sportvereniging. U mag dit idee gerust van ons lenen om een bestaande (of nieuwe) sponsor nieuwe exposure te bieden.
Ziet u hem al hangen?
 • “Advocatenkantoor Jansen: Wij schieten een gat in elke verdediging"
 • “Gatenkaas? Jazeker, maar ook Old Amsterdam en brie. Uw kaasspecialist”
 • “Met scherp schieten? Adverteer via de lokale krant” of, misschien nog wel slimmer: "Met scherp schieten? Bereik uw doelgroep via onze club". 
 • “Wat is jouw doel? Bereik het met de huiswerkspecialist
 • “Schoonmaakbedrijf X, houdt niet alleen dit doel schoon”
 • "Wilt u geen gaten in uw dekking? Verzekeringskantoor Pieters"

   Klik hier voor meer informatie

 

 

Al meer dan 35 clubs met Obligatieplan aan de slag

In maart lanceerden wij Obligatieplan.nl. Nu, maar een paar maanden later, kunnen we de lancering een heel groot succes noemen. We wilden in 2018 50 clubs gaan helpen met het opzetten van een Obligatieplan. Inmiddels staat de teller al op 38.

Bovendien hebben wij naast de hulp bij het opzetten van het plan en het uitgeven van de Obligaties nu ook Obligatieplan Beheer. Hierdoor wordt ook het administreren van de obligaties en communiceren met de deelnemers gedurende de looptijd volledig geautomatiseerd. Dit is professioneel, voorkomt fouten en scheelt de penningmeester enorm veel tijd. Bovendien zadelt hij/zij de opvolger(s) niet meer op met een jaarlijkse uitzoekklus.

 

Meer weten over Obligatieplan? Klik dan hier

 

Onbezorgd op vakantie dankzij de over-de-schutting-service

Waarschijnlijk wist u het al. U kunt geheel onbezorgd op vakantie. Als licentiehouder kunt u immers gebruik maken van onze over-de-schutting-service. Eigenlijk kunt u alle vragen van sponsors over hun digitale zichtbaarheid 1-op-1 doorsturen en wij zorgen voor snelle en nette afhandeling en houden u uiteraard ook op de hoogte. Zo kunt u ook tijdens uw vakantie (en de rest van het jaar) uw sponsors optimaal bedienen. Heeft u een sponsor die u graag wil verrassen met een creatief idee om meer uit de sponsoring te halen? Of wilt u een advies voor het werven van een nieuwe sponsor? Stuur ons dan een mail en wij geven wij u advies. Ook dit soort verzoeken kunt u altijd, dus niet alleen tijdens de vakantie, bij ons over de schutting gooien.

Leuk idee! Contributiekorting

Contributiekorting is een van onze leuke concepten om het nieuwe seizoen voor sponsors en leden direct extra goed te beginnen en dit is het moment om de sponsors hierover te informeren.
 

Nieuw in het SponsorPortaal: Sponsorniveaus

Op verzoek van een aantal verenigingen hebben wij het nu mogelijk gemaakt om de verschillende sponsorniveaus, bijvoorbeeld hoofd- en bordsponsors, zichtbaar te kunnen maken in het SponsorPortaal. Een voorbeeld vindt u in het SponsorPortaal van HC 's-Hertogenbosch.

Wilt u ook uw sponsors in verschillende niveaus indelen? Of een maatwerk header in uw SponsorPortaal plaatsen, zoals ook bij HC 's-Hertogenbosch gebeurd is, stuur dan even een mailtje met uw verzoek, de gewenste sponsorniveaus of headerafbeelding naar support@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

 

En blijf op de hoogte!

Geachte relatie,
Als gebruiker van onze diensten stellen wij u in het kader van de nieuwe AVG-wetgeving op de hoogte van de volgende belangrijke zaken. De meeste zijn ter kennisgeving, maar met betrekking tot de Verwerkingsovereenkomst is een reactie van uw kant vereist.

Nieuw Privacybeleid
Per heden geldt voor al onze websites en platformen een nieuw privacybeleid. Dit privacybeleid is op al onze websites en platformen terug te vinden.

Verwerkersovereenkomst
We treden op als verwerker en daarom moeten wij een verwerkersovereenkomst met u sluiten. Via deze link kunt u de verwerkersovereenkomst downloaden. Wij ontvangen graag uw akkoord hierop retour. Om u administratieve handelingen te besparen kunt u ook volstaan met een reply op deze e-mail dat u, namens uw organisatie, verklaart dat de verwerkersovereenst akkoord is.

Cookiemeldingen
Op al onze platformen en websites zijn nieuwe cookiemeldingen van kracht. U kunt deze op de betreffende pagina’s terugvinden.

Gewijzigde Algemene Voorwaarden
Ook onze Algemene Voorwaarden zijn de nieuwe wetgeving aangepast. U kunt deze hier downloaden.

Vragen?
Wij verwachten u hiermee voor nu naar behoren te informeren en zien uw akkoord op de verwerkingsovereenkomst graag tegemoet. Mocht u nog vragen hebben, dan vernemen wij het uiteraard graag.

De wervingstip van de SponsorMan: Vakantiegeld
In mei wordt vakantiegeld uitbetaald. Dit is voor veel bedrijven een kans. Denk bijvoorbeeld aan het reisbureau en de vermogensbeheerder. Als u ze op de kans wijst zullen ze ongetwijfeld hun interesse tonen. Heeft u bedrijven uit de branches uit de voorbeeldbrief al als sponsor, wijs ze dan als service op deze kans. Ze zullen het zeker waarderen!
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Influencer Marketing
Marketing richt zich traditioneel op het direct benaderen van een doelgroep. Het blijkt echter ook heel effectief om mensen indirect te beïnvloeden. Onderzoek wijst uit dat 92 procent van de respondenten mond-tot-mond reclame of aanbevelingen van familie en vrienden, meer vertrouwt dan betaalde boodschappen. Als vereniging kunt u een aanjager zijn door het delen van ervaringen van clubleden met sponsors, maar uiteraard door zelf over sponsors te communiceren.
Klik hier voor meer informatie

After Movie: Thema-avond Crowdfunding en obligaties in het Olympisch Stadion
Onze Thema-avond Crowdfunding en Obligaties was een heel groot succes. Ongeveer 80 sportbestuurders waren getuige van de voorbeeldcase van De Golfclub Terschelling, die meer dan € 600.000 ophaalde, van het verhaal over de nieuwe subsidiemogelijkheden in 2019 door Stichting Waarborgfonds Sport en werden volledig bijgepraat door Peter van Baak over de mogelijkheden die crowdfunding en in het bijzonder obligatie-uitgiftes voor verenigingen hebben.

Het resultaat is dat meer dan 15 verenigingen zich inmiddels bij Obligatieplan.nl hebben gemeld om te starten met een eigen obligatieplan. Geweldig toch!
Klik hier om de aftermovie te bekijken
Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan
Meer weten over Obligatieplan? Klik dan hier

Nieuw in het SponsorPortaal: Sponsorniveau’s
Op verzoek van een aantal verenigingen hebben wij het nu mogelijk gemaakt om de verschillende sponsorniveau’s, bijvoorbeeld hoofd- en bordsponsors, zichtbaar te kunnen maken in het SponsorPortaal. Een voorbeeld vindt u in het SponsorPortaal van HC ‘s-Hertogenbosch.

Wilt u ook uw sponsors in verschillende niveau’s indelen? Of een maatwerk header in uw SponsorPortaal plaatsen, zoals ook bij HC ‘s-Hertogenbosch gebeurd is, stuur dan even een mailtje met uw verzoek, de gewenste sponsorniveau’s of headerafbeelding naar support@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Geachte relatie,
Het kan u niet zijn ontgaan: op 25 mei wordt de nieuwe privacywet (AVG) van kracht. Wij zijn al geruime tijd bezig om ons hierop voor te bereiden. Via deze AVG-update stellen wij u op de hoogte van de huidige stand van zaken.

Nieuw Privacybeleid
Per 25 mei zal voor al onze websites en platformen een nieuw privacybeleid gelden. Dit privacybeleid wordt komende week op al onze websites en platformen gepubliceerd.

Verwerkersovereenkomst
We treden op als verwerker en daarom moeten wij een verwerkersovereenkomst met u sluiten. Wij zullen deze overeenkomst komende week aan u toesturen. Wij willen u niet onnodig belasten en gaan er daarom vanuit dat u, bij geen bericht, akkoord bent met de inhoud hiervan.

Cookiemeldingen
Op al onze platformen en websites zullen nieuwe cookiemeldingen van kracht worden. U ziet deze de komende week verschijnen.

Aangepaste Algemene voorwaarden
Ook onze Algemene Voorwaarden aan de nieuwe wetgeving aangepast. Deze zult u uiterlijk 25 mei aanstaande van ons ontvangen.

U staat in onze database
Als u deze mail van ons krijgt, dan staat u in onze database. Wij zien u dan als bestaande relatie en houden u op de hoogte over ons bedrijf, over onze producten en diensten en over de door ons aangeboden kennissessies en workshops. De inhoud kan commercieel van aard zijn.

Wilt niet meer in onze database staan? Stuur ons dan een mail via privacy@sponsorvisie.nl. Wij zullen na ontvangst van uw bericht uw persoonlijke gegevens uit onze database verwijderen.

Vragen?
Wij verwachten u hiermee voor nu naar behoren te informeren. Mocht u echter nog vragen hebben, dan vernemen wij het uiteraard graag.

Thema-avond Obligaties op donderdag 5 april in het Olympisch Stadion
HC Cartouche, HC Tilburg en Natuurgolfbaan Terschelling haalden honderdduizenden euro’s op met obligaties. Waarom kozen ze hiervoor? Hoe organiseerden ze dit en werd hun campagne tot zo’n groot succes? En… Waarom zou elke club hun voorbeeld kunnen en moeten volgen?

Wist u bijvoorbeeld dat uw vereniging, dankzij de fiscale mogelijkheden van de geefwet tot 70% kan besparen op een lening? Bij een lening van € 100.000,- is dat dus € 70.000,-!

Wij leggen het u graag uit. Wij nodigen u uit tijdens onze landelijke thema-avond Obligaties op donderdag 5 april van 18.45 tot 21:00 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De avond staat geheel in het teken van wat obligatieplan.nl in combinatie met de fiscale mogelijkheden van de geefwet voor uw vereniging te bieden heeft. U leert alles over de mogelijkheden van een goedkope lening gecombineerd met periodieke giften voor uw club en gaat u met een kant-en-klaar plan van aanpak naar huis. 

Meld u nu tot 25 maart gratis aan!

De wervingstip van de SponsorMan: Zomerkampen
Het feit dat u veel jeugd op uw vereniging heeft lopen biedt kansen. Dat is vaak  in mijn wervingstips van de SponsorMan terug te zien. Voor veel bedrijven is deze doelgroep van groot belang, maar hij blijkt (zeker lokaal) vaak lastig te bereiken. De vereniging vormt daar een uitzondering op. Daar komt de jeugd wekelijks en daar liggen dus kansen. Bijvoorbeeld voor organisaties van vakantiekampen, zoals zeilkampen en sportkampen. Sommige organisaties leggen wel eens ongevraagd flyers in de kantine of hangen op eigen initiatief een poster op. Hoog tijd om dit naar een officieel sponsorship te ‘upgraden’.

Klik hier voor meer informatie

Ook Paasaanbiedingen zijn voor veel van uw sponsors interessant. De SponsorMachine stuurt hier deze week tips over aan sponsors van clubs die zich hebben aangemeld, maar u kunt uiteraard ook zelf aan de slag met onze tip uit 2015!

De aandachtstip van de SponsorMan: Continu in beeld
Er is niets ergers dan maar een keer per jaar beseffen dat je sponsor bent. Helemaal als dat het moment is dat je de factuur voor een nieuw seizoen sponsoren binnen krijgt. Hoe vaker een sponsor beseft dat hij goed doet door sponsor te zijn van uw vereniging, hoe beter het is. Dat is juist de reden dat het heel slim is als hij daar op zijn eigen locatie ook aan herinnerd wordt, bijvoorbeeld door het ingelijste clubshirt op zijn werkkamer.

Klik hier voor meer informatie. 

Nieuw! Volledig geautomatiseerd sponsors activeren
SponsorVisie gaat steeds verder in het helpen van sportclubs aan nieuwe inkomsten. We hebben hiervoor een nieuwe tool bedacht: De SponsorMachine. Hiermee gaan wij volledig geautomatiseerd sponsors activeren uit naam van verenigingen, pas als de interesse concreet is wordt u ingeschakeld.

Meer informatie is te vinden via www.sponsorvisie.nl/sponsormachine Stuur een mail naar sponsormachine@sponsorvisie.nl om uw vereniging aan te melden.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Mag het nog? Waarom ook niet: de allerbeste wensen voor 2018! Een nieuw jaar vol met nieuwe kansen. Het jaar begint ook direct goed. Wereldwijd gaan de uitgaven aan sponsoring weer omhoog en in Nederland is de subsidie-uitgave voor verduurzaming weer gestart. Van SponsorVisie ook een goed begin dit jaar: het SponsorPortaal is vernieuwd en nog meer aan de huisstijl van uw club aan te passen en ook nog fraaier in uw website te integreren. Daarnaast zijn veel clubs gestart met obligatiecampagnes via Obligatieplan.nl. AFC, AH&BC, Golfclub Terschelling en MHV de Mezen haalden al duizenden euro’s op. 2017 leverde overigens ook weer een spetterend nieuw  record op voor Crowdfunding voor clubs. Er werd ruim 1,3 miljoen euro opgehaald, een stijging van 60% ten opzicht van 2016. Maar nu weer aan de slag om ook van 2018 weer een groot succes te maken? Wat is uw goede voornemen op sponsorvlak?

De wervingstip van de SponsorMan: Fitte start
Als je weer vol gaat sporten na de winterstop dan is het belangrijk dat je zorgt dat je lichaam in een goede conditie is. Maar dit geldt ook als u op wintersport gaat. Blessures voorkomen kan door aan de core-stability te werken. Voor al uw leden is het van belang om te weten hoe dit werkt en wat de voordelen hiervan zijn en voor een specialist is het een ideale gelegenheid om in contact te komen met potentiële klanten.

Benader daarom een fysiotherapeut, fitnessstudio of personal trainer om een core-stability training te verzorgen op de club of fitheidstips of oefeningen te communiceren via uw website.  Dat is een heel mooie manier om een fysiotherapiepraktijk als sponsor aan uw club te verbinden.

Heeft u al een fysiotherapeut, fitnessstudio of personal trainer als sponsor? Bied dit dan aan als mogelijkheid om de sponsoring effectiever te maken.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: het goede voornemen
Mijn goede voornemen is om de sponsors te laten merken hoe belangrijk ze zijn. Hiervoor heb ik een heel eenvoudig plan! Vraag alle leden om één sponsor per mail te bedanken voor zijn financiële steun aan de vereniging.
Klik hier voor meer informatie

Het SponsorPortaal is vernieuwd!
Heeft u het al gezien? Het SponsorPortaal heeft een nieuwe look gekregen. Het meest in het oog springend is de header. Deze is nu sportspecifiek, maar kan ook op maat voor uw club gemaakt worden. Stuur een afbeelding aan van minimaal 1920×400 pixels naar info@sponsorvisie.nl en maak je SponsorPortaal nog mooier. Kijk voor een paar voorbeelden naar www.sponsorportaal.nl/afc en www.sponsorportaal.nl/hurley.

Het SponsorPortaal als iframe in uw website
Steeds meer clubs plaatsen het SponsorPortaal als iframe in de website waardoor de website niet meer verlaten hoeft te worden om het overzicht van alle sponsors of alle acties te zien, of in de ‘Gouden gids’ naar een sponsor te zoeken.

Kijk bijvoorbeeld eens naar https://www.fclisse.nl/voetbal/sponsoren/onze-sponsoren/.

Wilt u dit ook? Neem dan contact op met de supportafdeling en zet meteen uw websitebouwer in de CC. Dan sturen wij de websitebouwer een instructie.

Hoe werkt Obligatieplan.nl?
Steeds meer clubs kiezen ervoor om geld voor een nieuw veld of verbetering aan de accommodatie niet meer bij een bank te lenen, maar bij de leden. U vraagt zich wellicht af waarom. Het lijkt een stuk bewerkelijker en de rente bij de bank is al laag, dus waarom naar de leden toe voor het verkrijgen van een financiering?

De reden is niet alleen dat je als vereniging niet meer afhankelijk bent van de grillen van de bank of borgstelling door de gemeente, maar vooral dat het heel veel geld scheelt als je gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden die aan periodieke schenkingen door particulieren aan verenigingen zitten.

Dit scheelt de vereniging enorm veel geld en kan ook voor het lid nog een gezond rendement opleveren. In onderstaand rekenvoorbeeld heeft het lid ongeveer 2% jaarlijks rendement terwijl de club bij een lening van € 100.000,- over de looptijd € 22.500,- bespaart. Klik hier voor de berekening.

Wilt u meer weten over deze constructie en wat u club hiermee zou kunnen doen. Neem dan contact op via obligatieplan@sponsorvisie.nl?

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Start-up Sponsorship
Wij zijn natuurlijk altijd voor u op zoek naar haakjes om nieuwe sponsors aan uw club te binden. De basis hiervoor is meestal de kans die communiceren via de vereniging biedt, maar zoals algemeen bekend is de ‘gunfactor’ toch vaak de basis van sponsoring. Deze maand is het gunnen zelf het haakje. U gunt de leden van uw vereniging ongetwijfeld een succesvol bedrijf en u kunt leden hier bij helpen. Zeker in de opstartfase. Dan is elke link die gelegd kan worden een kans en elke naamsbekendheid heel erg meegenomen. En wordt het bedrijf een succes dan is een hechte band gesmeedt. Vandaar dat wij het Start-up Sponsorship introduceren.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: De ‘Goed Nieuws-show’
In het kader van goed gejat… Tijdens onze aanwezigheid bij een businessclubbijeenkomst van SDVB uit Barneveld werden wij geconfronteerd met een heel leuk en positief fenomeen. De ‘Goed Nieuws-show’. Tijdens de aftrap van het evenement werden goede nieuwtjes van de club en van de businessclubleden gedeeld. In een paar minuten werden de positieve ontwikkelingen binnen de club afgewisseld met leuke nieuws van de sponsors. Nieuwe medewerkers, een geweldig project, een productintroductie, een nieuw bedrijfspand en de verlenging van een sponsorcontract passeerden de revue, allen vergezeld door een slide op het grote scherm. Het gevolg: breed gedragen enthousiasme en een leuke positieve sfeer.

Kortom: een leuke manier om je sponsors in het zonnetje te zetten. Is een sponsoravond nog te ver weg? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een ‘Goed Nieuws-brief’ per e-mail te versturen. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk een minstens zo positief effect.
Klik hier voor meer informatie

Nieuws: Introductie Obligatieplan.nl is groot succes: RRC, AFC, AH&BC en HC de Mezen trappen af!
Vorige maand hebben wij in het Olympisch stadion in Amsterdam ons nieuwe product gelanceerd: Obligatieplan.nl. De reacties waren direct positief en de eerste club zetten inmiddels hun obligatie-acties in de steigers. Geweldig natuurlijk!  Maar natuurlijk niet zo gek als je weet dat het de vereniging tienduizenden euro’s gaat besparen.
Klik hier voor meer informatie

Fiscaal voordeel bij een lustrum
Vorig jaar, dit jaar of volgend jaar een lustrum? Profiteer dan van fiscaal voordeel door een Steunstichting SBBI op te richten. Voor particulieren die dan een donatie doen aan de vereniging voor een aan het lustrum gerelateerd doel, zoals een feest een activiteit of een verbetering aan het complex is, onder bepaalde voorwaarden, die donatie aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Een gift van € 100,- kost in sommige gevallen dan maar € 48,-!
Klik hier voor meer informatie.

Resultaten SponsorMachine
Zoals u weet hebben dit seizoen de SponsorMachine in gebruik genomen. De SponsorMachine stuurt op een geschikt moment een mail naar een bestaande sponsor om te kijken of ze het leuk vinden om actief via de club te communiceren met als doel de sponsors beter te bedienen en eventueel ook meer inkomsten voor de club te genereren. Zo kregen reisbureaus onlangs een mail of een actie met wintersport of groepsreizen willen doen en zullen we volgend jaar ook zeker Black Friday meenemen. De eerste resultaten zijn veelbelovend, in bijna 10% van de gevallen wil een sponsor met het idee aan de gang en dat leidt natuurlijk tor veel moois. Bij MHC Almelo is het zelfs elke maand raak. Er zijn hebben al drie sponsors positief gereageerd!

Wilt u dat ook uw sponsors automatisch worden geactiveerd? Stuur dan een mailtje naar sponsormachine@sponsorvisie.nl

De SponsorMachine is onderdeel van uw licentie van SponsorVisie en brengt geen extra kosten me zich mee.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Verzekerd?
Vandaag is bekend gemaakt dat de zorgpremies waarschijnlijk € 2,50 per maand gaan stijgen. Voor veel mensen is dit een reden om de verzekeringen eens kritisch te bekijken. Overstappen kan behoorlijk wat geld schelen en het is hét acquisitiemoment voor de zorgverzekeraars. Vanaf september wordt er hiervoor dan ook volop voor geadverteerd en daarom is het nu een goed moment om met de lokale verzekeringsadviseur of verzekeraar contact op te nemen.

Maar er zijn meer ‘linkjes’. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan de promotie van een schade inzittendenverzekering? Niet? Maar rijden uw teams wel gezamenlijk naar uitwedstrijden? Dan is dit een mooie aanleiding om een sponsor aan u te binden.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: help uw sponsor
Om sponsoring effectief te laten zijn is communicatie noodzakelijk. De club kan natuurlijk over de sponsor communiceren, maar de sponsor ook over de club. Wist u dat de online toolkit diverse tools bevat die het heel makkelijk maken om dit goed te regelen?
Klik hier voor meer informatie

Persbericht: Sportclubs in Nederland kunnen miljoenen besparen
U heeft de primeur. Volgende week zullen wij onderstaand bericht naar de pers sturen, maar als bestaande relatie heeft u uiteraard een streepje voor. Elke club met een lopende financiering kan op een eenvoudige manier heel veel geld besparen. Het onderstaande artikel legt dit helemaal uit en met onderstaande rekentool kunt u het mogelijke voordeel voor uw vereniging berekenen.
Klik hier om het persbericht te lezen
Klik hier om de rekentool te downloaden
Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan

Wilt u eerst alles over crowdfunding weten? Volg dan een van onze workshops. Via onder andere de Academie voor Sportkader van het NOC*NSF worden door het hele land workshops aangeboden. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

5 tips voor het werven van sponsors uit uw eigen ledenbestand
Het is algemeen bekend dat de meeste sponsors van clubs via het eigen ledenbestand komen. Het is vaak het bedrijf van de vader van een jeugdlid of een oud-speler met een eigen bedrijf. Hoe benut je het sponsorpotentieel dat achter de leden van de club schuilgaat? Je kan natuurlijk iedereen persoonlijk aanspreken langs de lijn, maar het kan ook anders. Hierbij 5 handige tips:

 1. Vraag in je inschrijfformulier voor het lidmaatschap wat het werk van het nieuwe lid is (of de ouders) en of ze geïnteresseerd zijn om te sponsoren;
 2. Bekijk de e-mailadressen in het ledenbestand. Als er achter het @ een bedrijfsnaam staat dan is de kans groot dat het lid in kwestie hier een verantwoordelijke functie bekleedt;
 3. Vraag je leden en sponsors om hulp. Stuur een bericht naar alle leden met een specifieke vraag. Bijvoorbeeld “Wie kan ons in contact brengen met een kinderdagverblijf om over een samenwerking te praten?”;
 4. De member-get-sponsor-actie: beloon het lid dat, of de sponsor die, een nieuwe sponsor aanbrengt. Dit kan financieel zijn, maar vaak werken ludieke tegenprestaties beter;
 5. Start een LinkedIn-groep en nodig alle leden en sponsors hier (meermalen) voor uit. Via LinkedIn heb krijg je inzicht in wie welke functie bij welk bedrijf bekleedt en dat zorgt ervoor dat je veel gerichter kunt werven.

Heeft u al een club van 100? Ook dit is een goede manier om meer inkomsten uit het ledenbestand te verkrijgen. Wij informeerden u eerder over de mogelijkheden om deze fiscaal vriendelijk te maken. Hierdoor kost het de leden vaak maar € 48,- om € 100,- te sponsoren.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Op een mooie 2e Pinksterdag
“Op een mooie Pinksterdag”. U kent het lied van Jongewaard en Van den Heuvel vast wel. Maar wat doet de gemiddelde Nederlander op een mooie 2e Pinksterdag? Inderdaad Winkelen! Veel bedrijven, zoals autodealers, meubelboulevards en bouwmarkten zijn 2e Pinksterdag open. Dit communiceren ze vaak via diverse lokale media, maar waarom nog niet via uw club? U bereikt immers veel lokale mensen en dat is voor dergelijke bedrijven heel interessant, maar u zult ze op deze kans moeten wijzen.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Nieuws
Veel clubs willen graag hun sponsors op de hoogte houden en sturen daarom de e-mailnieuwsbrief van de club. De inhoud van deze nieuwsbrief is echter bestemd voor leden en het grootste deel van de informatie is dan ook niet interessant voor sponsors. Het gevolg hiervan is dat u uw doel niet bereikt: de sponsor zal de nieuwsbrieven na een paar keer niet meer lezen. Ook niet als u echt iets interessants te melden heeft. Informeer daarom uw sponsors apart. Stuur ze een paar keer per jaar een speciale sponsornieuwsbrief. Het maken van een nieuwsbrief klinkt als veel werk, maar door een aantal vaste rubrieken te hanteren is dit zo geregeld. Bent u wel eens in het nieuws met uw vereniging? Verzamel deze berichten, zet de koppen in de “In het nieuws”-rubriek in de sponsornieuwsbrief en laat ze doorlinken naar de volledige nieuwsberichten op uw website. Samen met het sponsorinterview, waar wij u al eerder een format voor stuurden en een mooie actiefoto is uw periodieke sponsornieuwsbrief al zo goed als compleet.
Klik hier voor meer informatie en nog meer voorbeeldrubrieken.

Crowdfunding: door het hele land nieuwe workshops
Via Crowdfunding voor clubs is inmiddels meer dan € 1.300.000,- opgehaald en is daarmee verreweg het grootste crowdfundinplatform in de sport. Steeds meer clubs weten Crowdfunding voor clubs te vinden en maken gebruik van hun ‘crowd’. Wilt u ook weten wat crowdfunding voor uw vereniging kan betekenen en hoe u het effectief inzet? Kom dan naar een van onze workshops! Heeft u al een concreet doel voor een crowdfundingactie, vraag dan een no-cure-no-pay crowdfundingplatform aan en wij helpen u naar een succesvolle campagne met ondersteuning op afstand en diverse voorbeeldcases en plannen van aanpak voor verschillende doelen.
Klik hier voor een overzicht van de workshops
Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan

Gratis of goedkoper crowdfunden voor Mentale training, LED-verlichting en Trainingsmaterialen
Ook steeds meer bedrijven gebruiken crowdfunding om hun product of dienst te financieren. Zo kan je bij Oostendorp BV voordelig crowdfunden voor LED-verlichting, kunnen voetbalclubs gratis crowdfunden voor materialen voor het nieuwe pupillenvoetbal en stelt Skerpe jeugd clubs in staat om een mentaal ontwikkelingsprogramma voor de jeugd te crowdfunden.
Klik hier voor het demoplatform van Oostendorp BV
Klik hier voor het demoplatform van ING voor het Pupillenvoetbal
Klik hier voor het demoplatform van Skerpe Jeugd

De nieuwe logobalk. Heeft u hem al?
We hebben een nieuwe vormgeving van de logobalk gemaakt. De nieuwe vormgeving is rustiger voor het oog, met touchscreen te bedienen en daarmee weer helemaal klaar voor de toekomst. Een voorbeeld van deze sponsorbalk is te vinden op www.xenios.nl. Wilt u ook deze sponsorbalk op uw website integreren dan kan dat waarschijnlijk zonder tussenkomst van uw websitebouwer worden geregeld. Een mailtje naar support@sponsorvisie.nl is genoeg en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Meld u aan voor de SponsorMachine
SponsorVisie zorgt ervoor dat er meer aandacht dan ooit naar uw sponsors uitgaat. Wist u dat sinds kort ook activatiemails op basis van branche aan uw sponsors sturen? Zo hebben wij onlangs horeca- en uitzendbedrijven gewezen op de mogelijkheid om via uw club vakantiekrachten te werven en ontvangen evenementenlocaties zoals de bowlingbaan, het kartcentrum en het restaurant deze maand een mail met de vraag of zij een speciaal aanbod voor teamuitjes via de club onder de aandacht willen brengen.

Vorige maand liet naar aanleiding hiervan bijvoorbeeld Van der Valk hotels aan De Graspiepers weten graag hun vacatures te willen communiceren en benieuwd te zijn naar de kosten. Dat is nog eens een warme lead!

Geheel automatisch en de extra inkomsten komen ten goede aan uw club! Meldt u in dat geval aan door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Vorige maand is het geplande bericht vanwege de lancering van de SponsorMan niet verzonden en dat zullen wij volgende week alsnog doen. U vindt dit bericht via de volgende link: Sponsortip: Maak het uzelf makkelijk Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Promotie
Soms is het zo logisch… In ons advies voor werving van nieuwe sponsors dat terug te vinden is in de toolkit gaven wij aan dat uw leveranciers een goede bron voor nieuwe sponsors zijn. Een voorbeeld hiervan is de leverancier van de promotiematerialen en bedrukking.
Voor elk evenement op uw club zijn speciale t-shirts nodig, of een leuk aandenken. Hetzelfde geldt voor kampioenschappen. Ook daarvoor wordt vaak speciale kleding bedrukt. Bovendien hebben veel teams aanvullende sponsorkleding nodig, zoals regenjasjes of hoodies. Dit soort zaken worden betrokken bij een leverancier van promotiekleding, maar is deze ook al uw sponsor? Niet? Dan is het tijd om deze kans tot doelpunt te promoveren.
Klik hier voor meer informatie

Let op! (feest)dagen als Pasen, Koningsdag en Moederdag bieden ook mogelijkheden voor het werven van nieuwe sponsors.

De aandachtstip van de SponsorMan: Automatische activatie
SponsorVisie zorgt ervoor dat er meer aandacht dan ooit naar uw sponsors uitgaat. Wist u dat wij elke maand een tip naar uw sponsors kunnen sturen? Hiermee helpt u uw sponsors meer uit hun sponsoring te halen. Daarnaast sturen wij sinds kort ook activatiemails op basis van branche. Zo ontvangen de evenementenlocaties zoals de bowlingbaan, het kartcentrum en het restaurant deze maand een mail met de vraag of zij een speciaal aanbod voor teamuitjes via de club onder de aandacht willen brengen. Geheel automatisch en de extra inkomsten komen ten goede aan uw club!
Klik hier voor meer informatie.

Gratis crowdfunding voor materialen voor de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal
ING stelt, samen met de KNVB, een speciaal, kosteloos crowdfundingplatform beschikbaar. Op dit platform kunnen amateurverenigingen geld inzamelen om nieuwe materialen aan te schaffen. Denk hierbij aan nieuwe doeltjes, pionnen en andere materialen. Alle organisatorische kosten (aanmaken van de crowdfundingpagina, hosting en hulp bij het crowdfunden) betaalt ING. Alleen de transactiekosten (iDEAL) worden in mindering gebracht op de opgehaalde donaties. Fantastisch toch?
Klik hier om een gratis crowdfundingplatform voor dit doel aan te vragen
Klik hier om voor een ander doel met crowdfunding aan de gang te gaan
Eerst een workshop volgen? Klik dan hier

Nieuwe logobalk voor op uw website
We hebben een nieuwe vormgeving van de logobalk gemaakt. De nieuwe vormgeving is rustiger voor het oog, met touchscreen te bedienen en daarmee weer helemaal klaar voor de toekomst. Een voorbeeld van deze sponsorbalk is te vinden op www.xenios.nl. Wilt u ook deze sponsorbalk op uw website integreren dan kan dat waarschijnlijk zonder tussenkomst van uw websitebouwer worden geregeld. Een mailtje naar support@sponsorvisie.nl is genoeg en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: Maak het uzelf makkelijk Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Opening SoonZe schieten als paddenstoelen uit de grond: de koffietentjes. In veel winkelstraten is het “Opening Soon”, “Binnenkort komt hier…”, “Wij zoeken personeel” te zien. Maar ook op veel bedrijventerreinen verdwijnen de “Te Huur”- en “Te Koop”-borden.  Dit is een mooie aanleiding om eens bij deze bedrijven te informeren of zij de lokale gemeenschap via uw vereniging willen bereiken. Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Laat eens een ballonnetje op
Communicatie bestaat in allerlei vormen. Als je op wil vallen is het soms leuk om het eens net wat anders te doen dan normaal zodat je net wat meer opvalt. Laat daarom eens een ballonnetje op. We hebben eerder al eens bierviltjes als promotiemiddel onder de aandacht gebracht, maar ook ballonnen zijn een leuke en heel positieve manier voor een sponsor om onder de aandacht te komen. Klik hier voor meer informatie.

Crowdfunding nieuws: 300 ballen
300 Ballen voor nieuwe ballen. Crowdfunding wordt vaak gebruikt voor relatief grote doelen, zoals de verbouwing van een complex of aanschaf van een nieuw kunstgrasveld, maar het is juist ook geschikt voor het financieren van kleinere gerichte doelen. JO11-6 van VV Zwaluwen spaarde zo in een maandje nieuwe ballen voor het team bij elkaar. Gefeliciteerd!
Klik hier om de campagne te bekijken
Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan
Eerst een workshop volgen? Klik dan hier

De ToolkitTip: het Factsheet
De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het loont zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat het “Factsheet”. Een van de vernieuwde ‘tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.
Klik hier voor meer informatie.

Het onderhouden van de sponsorrelatie
We schrijven vanaf nu elke maand een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zullen ook een plek krijgen in de Toolkit. Deze maand het derde advies: “Het onderhouden van de sponsorrelatie”. In dit advies geven wij een aantal tips die het een stuk makkelijker maken om de relatie met uw sponsors uit te bouwen.
Klik hier om dit advies te downloaden

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: Maak uw afbeelding dynamisch. Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De allerbeste wensen voor 2017!
De feestdagen liggen alweer achter ons. 2017 is gestart. Namens het hele team van SponsorVisie wensen wij u het allerbeste voor dit nieuwe jaar. Wij gaan ook dit jaar er weer alles aan doen om zo veel mogelijk verenigingen in Nederland aan nieuwe inkomsten te helpen. Uiteraard met onze bestaande diensten, maar dit jaar zullen wij weer met een aantal nieuwe mogelijkheden komen die het u nog makkelijker maken om geld op te halen voor de mooiste club van allemaal: uw club!

De wervingstip van de SponsorMan: Fiscaal partner
Een nieuw jaar brengt veranderingen met zich mee. Zo zijn er ook weer een aantal fiscale wijzigingen. Veel particulieren en bedrijven hebben hiermee te maken en willen hierover graag geïnformeerd worden. Bovendien moet over een paar maanden de belastingaangifte weer gedaan worden en moeten jaarcijfers worden opgemaakt. Fiscaal en financieel adviseurs, maar ook accountants en boekhouders hebben drukke tijden voor de boeg. Dit is dé periode dat zij zich in de kijker moeten spelen en daar kunt u ze bij helpen.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: De beste mensen!
De economie trekt aan. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Veel bedrijven zijn weer aan het groeien en zoeken weer goed personeel en dat wordt weer steeds lastiger, ook voor uw sponsors. Bied uw sponsor dan ook aan vacatures via de club te communiceren. Dat kan op allerlei manieren: via een vacaturebord in het clubhuis, via de website maar uiteraard ook via social media. Ook dit is een geweldige manier om waarde toe te voegen voor uw sponsors.
Klik hier voor meer informatie.

Crowdfunding nieuws: FFTK
Flevoland Fietst Tegen Kanker (FFTK) gebruikt ons crowdfundingplatform al voor het derde jaar op rij om geld op te halen voor een unieke ervaring voor scholieren uit Flevoland en KWF Kankerbestrijding. Elk jaar gaat dit om een bedrag van tussen de € 25.000 en € 35.000,-. Ze gebruiken de mogelijkheden van ambassadeurs binnen hun pagina optimaal: alle kinderen die deelnemen maken een persoonlijke pagina aan en halen via deze persoonlijke pagina de minimale bijdrage van € 350,- op en vaak nog veel meer. En dat werkt! Kijk maar eens naar de pagina van Leontien van der Veen.  Zij had in no-time haar verplichte bijdrage binnen en zij heeft inmiddels meer dan 870 opgehaald en staat bovenaan de ranglijst van top deelnemers!

Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan
Eerst een workshop volgen? Klik dan hier

De ToolkitTip: Handleiding afbeeldingsformaten
De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Handleiding afbeeldingsformaten”. Een van de geüpdate ‘tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.
Klik hier voor meer informatie.

Advies: “Het onderhouden van de sponsorrelatie”
We schrijven vanaf nu elke maand een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zullen ook een plek krijgen in de Toolkit. Deze maand het vierde advies: “Het onderhouden van de sponsorrelatie”. In dit advies geven wij concrete tips hoe u op een onderscheidende manier de relatie met uw sponsors kunt onderhouden en intensiveren.
Klik hier om dit advies te downloaden

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: Bepaal uw doel. Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Crowdfunding voor clubs passeert magische grens van € 1.000.000
Crowdfunding wordt steeds breder toegepast. Ook in de sport. Waar topsporters al sinds 2013 via websites zoals Wijzijnsport.nl kunnen crowdfunden volgde crowdfunding voor sportverenigingen bijna twee jaar later: in september 2014 werd Crowdfundingvoorclubs.nl gestart.  Sindsdien is dit platform exponentieel gegroeid. Deze week passeerde het platform de magische grens van € 1.000.000,-. www.crowdfundingvoorclubs.nl is daarmee het grootste crowdfundingplatform gericht op sport in Nederland. Het opgehaalde geld werd voor een grote verscheidenheid aan doelen gebruikt.

Van sporttassen tot zaalhockeyhallen
“Bij crowdfunding wordt digitaal geld opgehaald voor een specifiek doel bij een grote groep mensen. Iedereen die bijdraagt bepaalt zelf de hoogte van de bijdrage. Bijdragen kan al vanaf € 5,-“, zegt Peter van Baak van SponsorVisie en initiatiefnemer van crowdfundingvoorclubs.nl dat speciaal is ontwikkeld voor sportverenigingen. “De diversiteit van de crowdfundingdoelen is groot: van sporttassen voor een individueel team tot een complete zaalhockeyhal. De meeste campagnes zijn op basis van donaties, of beloningen. Iemand die geld bijdraagt krijgt in dat laatste geval een tegenprestatie. Bijvoorbeeld een naamsvermelding in de kantine, of een bedankje via sociale media.”

Steeds meer bekendheid
Crowdfunding krijgt steeds meer bekendheid als mogelijkheid om financiële middelen binnen te halen. Hierbij spelen ook sportbonden en gemeentes een belangrijke rol. “Steeds meer clubs willen de mogelijkheden van crowdfunding leren kennen. We geef dan ook steeds meer presentaties en workshops over crowdfunding. Steeds meer sportbonden en gemeentes nodigen ons uit voor een presentatie tijdens een evenement voor sportbestuurders, bijvoorbeeld een congres of een sportcafé. Dat is geweldig om te doen. Naar mate ons verhaal vordert worden de sportclubbestuurders steeds enthousiaster. Ze verlaten vol energie en nieuwe plannen de zaal.”

Toekomstbestendig
Sommige organisaties gaan verder in hun ondersteuning van de clubs en maken crowdfunding echt een onderdeel van hun eigen dienstverlening. De KNVB heeft al anderhalf jaar een eigen, door ING gesponsord en door SponsorVisie verzorgd, platform, maar ook SportSupport Haarlem en de Badmintonbond bieden hun verenigingen een crowdfundingplatform aan. De groei van crowdfunding binnen de breedtesport lijkt dan ook niet te stuiten.

Over SponsorVisie en Crowdfunding voor clubs
SponsorVisie helpt verenigingen aan nieuwe inkomsten door een andere benadering in sponsorwerving, een bijbehorend systeem en structurele ondersteuning. Sinds 2014 biedt SponsorVisie ook Crowdfunding voor clubs: een kant-en-klaar platform voor verenigingen die willen crowdfunden. Het platform is no-cure-no-pay te gebruiken.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over dit persbericht en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met SponsorVisie, Peter van Baak of mailen naar petervanbaak@sponsorvisie.nl
Crowdfunding voor clubs is de kans op nieuwe inkomsten voor clubs. Bekijk deze video om te zien hoe het werkt. 
SponsorVisie helpt verenigingen met sponsors werven en behouden. Deze video laat zien hoe wij dit doen.

De wervingstip van de SponsorMan: Studiekeuze
2017 staat voor de deur. Waarschijnlijk gaat een belangrijk deel van uw leden een spannende tijd tegemoet: het eindexamen, de studiekeuze en de start van een nieuwe levensfase. Voor veel partijen is het erg interessant om in contact te komen met deze doelgroep. Uiteraard geldt dit voor de opleidingsinstituten, hogescholen en universiteiten, maar ook voor de studiekeuzebegeleiders. Indien u een groep leden hebt die in 2017 voor deze spannende keuzes staat is het interessant deze partijen te benaderen en de gelegenheid te geven om deze mensen te bereiken.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Influencer Marketing
Marketing richt zich traditioneel op het direct benaderen van een doelgroep. Het blijkt echter ook heel effectief om mensen indirect te beïnvloeden. Onderzoek wijst uit dat 92 procent van de respondenten mond-tot-mond reclame of aanbevelingen van familie en vrienden, meer vertrouwt dan betaalde boodschappen. Als vereniging kunt u een aanjager zijn door het delen van ervaringen van clubleden met sponsors, maar uiteraard door zelf over sponsors te communiceren.
Klik hier voor meer informatie.

Het is trouwens ook weer tijd om de nieuwjaarskaart aan de sponsors te organiseren. Benader de drukker en zorg voor een leuke kaart. Of nog beter schrijf een persoonlijk bedankje en breng deze langs met een Kerstbal met clublogo. Dat is heel origineel en kan al voor een paar euro per stuk!

Crowdfunding nieuws: De CoxBox
Een CoxBox. U heeft er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Het is een communicatiesysteem dat wordt gebruikt op roeiboten. Studenten roeivereniging Skadi wil crowdfunding gaan inzetten voor nieuwe huisvesting, maar wilde dit middel graag even testen. Vandaar een crowdfundingcampagne voor twee CoxBoxen. Binnen 48 uur was al meer dan 100% van het benodigde bedrag binnen. Ze hadden zelf 2 maanden de tijd genomen, dus het succes heeft alle verwachtingen overtroffen. Gefeliciteerd Skadi!
Klik hier om de campagne te bekijken
Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan
Eerst een workshop volgen? Klik dan hier

De ToolkitTip: de Club van 100, maar dan fiscaal vriendelijk
De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Format Club van 100”. Een van de nieuwe ‘tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.
Klik hier voor meer informatie.

Sponsorcontract, facturatie en evaluatie
We schrijven vanaf nu elke maand een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zullen ook een plek krijgen in de Toolkit. Deze maand het derde advies: “Sponsorcontract, facturatie en evaluatie”. In dit advies gaan wij in op de 5 stappen die u moet doorlopen om te zorgen dat u effectief sponsors werft.
Klik hier om dit advies te downloaden

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: Voorkom verwarring Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Vuurwerk
Ja, u leest het goed: Vuurwerk… Hoewel pas eind december daadwerkelijk vuurwerk mag worden verkocht zijn de vuurwerkhandelaren nu al bezig met de voorbereidingen. De inkoop is geregeld en de folders en brochures worden op dit moment gedrukt. Dit is het ideale moment om de lokale vuurwerkbedrijven te wijzen op de kans die uw vereniging biedt en hen als sponsor aan u te binden.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: In de stemmin
In de maand van de presidentsverkiezing in Amerika bent u vast ‘in de stemming’ om weer eens iets extra’s te doen voor een of meerdere sponsors. Er zijn een hoop creatieve manieren om een sponsor onder de aandacht te brengen of een sponsoring te activeren. Vorige jaar hebben wij op de mogelijkheden van Branded content gewezen. Dit biedt heel leuke mogelijkheden om sponsors extra onder de aandacht te brengen en is een goede manier om een sponsorship te ‘activeren’. Een voorbeeld was de “Vrijwilliger van de week”, die elke week door het bestuur wordt geselecteerd, maar het is tegenwoordig ook heel makkelijk om het publiek te laten stemmen. Dat vergroot het bereik van de actie en maakt het voor de sponsor extra interessant.
Klik hier voor meer informatie. 

Crowdfunding nieuws: Een goede video kan helpen
Het is algemeen bekend dat video beter werkt om een boodschap over te brengen. Dit is bij crowdfunding niet anders. Rood-Wit Heren 1 is hier heel serieus met aan de slag gegaan en heeft een heel leuke video voor hun crowdfundingcampagne gemaakt:
Klik hier voor meer informatie. 

Willen jullie ook met jullie vereniging crowdfunden? Vraag dan geheel kosteloos en vrijblijvend een crowdfundingplatform aan. 

De ToolkitTip
De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Het Sponsorinterview”, één van de nieuwe ‘tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.
Klik hier voor meer informatie. 

Potentiële sponsors benaderen
We schrijven vanaf nu elke maand een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zullen ook een plek krijgen in de Toolkit. Deze week het tweede advies: “Potentiële sponsors benaderen”. In dit advies gaan wij in op de 5 stappen die u moet doorlopen om te zorgen dat u effectief sponsors werft. Klik hier om dit advies te downloaden

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: welk voordeel biedt u 

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Zorgpremies
Deze week heeft de eerste zorgverzekeraar (DSW) de premie voor de Basisverzekering bekend gemaakt: € 108,- per maand. Dat is een verhoging van € 10,- ten opzichte van vorig jaar. Waarschijnlijk zet dit de trend voor de premies die de andere verzekeraars de komende maanden bekend zullen maken. Voor veel mensen zal dit reden zijn om de eigen verzekering eens kritisch te bekijken. Voor u is dit de aanleiding om een lokaal verzekeringskantoor op de kansen van communiceren via uw vereniging te wijzen.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Rij direct even langs!
U kunt ze wel: billboards langs de snelweg met uitingen als: “McDrive 24/7 open. Volgende afslag.”. Via deze reclame zorgt dit bedrijf ervoor dat men weet dat ze in de buurt zitten en dat heel veel mensen de afslag nemen om voor een tussendoortje. Als vereniging kunt u hetzelfde ook voor uw sponsors doen. Plaats een bord bij de uitgang van uw terrein en vermeldt hier de sponsors die in de buurt zitten. U kunt natuurlijk ook de achterkant van uw welkomstbord gebruiken. Dat is wel zo efficiënt!
Klik hier voor meer informatie.

Sponsors vinden. Waar begin je?
We schrijven vanaf nu elke maand een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zullen ook een plek krijgen in de Toolkit. Deze week het eerste advies: “Sponsors vinden, waar begin je?”. In dit advies gaan wij in op de 4 bronnen waar u het makkelijkste nieuwe sponsors kunt werven. Klik hier om dit advies te downloaden.

1 jaar AdsToSport: al meer dan 800 websites aangesloten
Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat wij samen met Jaap Stockmann AdsToSport lanceerden. Terugkijkend kunnen we van een enorm succes spreken. Onze Social Enterprise is inmiddels actief op meer dan 800 websites, heeft vele duizenden euro’s aan extra inkomsten voor sportorganisaties opgeleverd, heeft aansprekende partijen als ABN AMRO en Interpolis als partner aan zich weten te verbinden en heeft campagnes mogen uitvoeren voor grote namen als NPO, Mercedes, Adidas en het Ministerie van Defensie. En het belangrijkste: de aangesloten clubs hebben geprofiteerd van nieuwe inkomsten. Neem bijvoorbeeld Hockeyclub KZ, die hebben in 10 maanden al bijna € 2.500,- verdiend aan AdsToSport, zonder daar zelf voor te hoeven verzetten.

Is uw verenigingen nog niet aangesloten bij AdsToSport? Onderneem dan snel actie. AdsToSport kent geen contracttermijn, u kunt dus starten en stoppen wanneer u wilt. Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden vindt u hier.

De ToolkitTip
De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat het “Factsheet”. Een van de nieuwe ‘tools’ die u helpen om de voordelen van digitaal adverteren via uw vereniging uit te leggen aan nieuwe sponsors.
Klik hier voor meer informatie.

Promoot De Grote Clubactie via het SponsorPortaal
Op 1 oktober gaat De Grote Clubactie weer van start. De actie levert deelnemende clubs jaarlijks een hoop geld op. Wist u dat het eenvoudig is om de lotenverkoop te stimuleren via het SponsorPortaal en NarrowCasting. Wij hebben hier alles voor klaarliggen. Doet u mee met De Grote Clubactie laat deze dan ook activeren in het SponsorPortaal. Meldt ze aan via het beheersysteem of stuur een mailtje naar info@sponsorvisie.nl. Binnen een dag staat de advertentie erop!

Wist u dat u zich ook nog steeds kunt aanmelden voor de Grote Clubactie? Aanmelden kan via www.clubactie.nl.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: wissel uw uiting regelmatig

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Wintersport
Eindelijk is het lekker warm, maar toch ben ik al in wintersportstemming. Over een paar maanden gaat iedereen zich richten op de eerstvolgende vakantie en voor velen is dit de wintersport. Hierdoor liggen er sponsorwervingskansen bij verschillende bedrijven: het (lokale) reisbureau, de sportzaak/wintersportspecialist, winterbandendealer.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Green Graffiti
Originaliteit scoort! Als u een net wat ander voorstel aan uw sponsor of potentiële sponsor voorlegt maakt dat vaak het verschil. Ik vertel u vaak over andere manieren om uw sponsors onder de aandacht te brengen, maar deze maand komen we met wel iets heel bijzonders: green graffiti. U heeft er waarschijnlijk nooit van gehoord, maar toch kent u het waarschijnlijk. Met green graffiti worden reclame-uitingen op de stoep of op de muur geplaatst door deze door een patroon schoon te spuiten. Dat valt gegarandeerd op! Ideaal voor de promotie van een schoonmaakbedrijf, glazenwasser of de autowasstraat.
Klik hier voor meer informatie. 

Vorig jaar brachten wij u op het idee om uw sponsors alvast te bedanken voor de sponsoring van het nieuwe seizoen. Met een bedankmailtje brengt hen op het idee om het feit dat zij sponsor zijn onder de aandacht van relaties en personeel te brengen. Een dergelijke mail wordt door sponsors enorm gewaardeerd en is een kleine moeite. Dus neem nog even een kijkje bij onze tip uit 2014.

Crowdfunding nieuws: “Wij willen water!”
Komende maand gaat hockeyclub Fletiomare starten met een grote crowdfundingcampagne voor de financiering van één en met een beetje geluk zelfs twee watervelden. Onder het motto “Wij willen water” wordt de actie tot leven gebracht binnen de vereniging. De komende maanden zullen alle teams met hun eigen crowdfundingacties starten en geld ophalen via het platform. Daarnaast zijn er een veiling en een tegeltjesacties. Alles komt samen op het crowdfundingplatform van Fletiomare. Uiteraard hou ik u op de hoogte van de voortgang van deze campagne.

Crowdfunding is een geweldig middel om extra inkomsten te vergaren voor specifieke doelen binnen uw vereniging. Wilt u ook weten wat crowdfunding voor uw organisatie kan betekenen en hoe u een campagne tot een succes maakt, kom dan naar een van onze workshops.
Klik hier voor meer informatie. 

De ToolkitTip
De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Voorbeeld Sponsorbrochure “. Een van de nieuwe ‘tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.
Klik hier voor meer informatie. 

Breng de ClubMarkt onder de aandacht
Als licentiehouder van het SponsorPortaal heeft u ook een eigen marktplaats tot uw beschikking. De start van het nieuwe seizoen is het ideale moment om deze faciliteit onder de aandacht te brengen. Stuur dus een nieuwsbericht naar al jullie leden. Een voorbeeld van het nieuwsbericht vindt u op www.sponsorvisie.nl/clubmarkt en natuurlijk ook in de Toolkit. Hier vindt u overigens de handleiding waarin u in dit nieuwsbericht naar kunt verwijzen.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: trek de aandacht 

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Escape Room
Het is een enorme hype. Wat begon als een spel op de mobiele telefoon is real life uitgegroeid tot de hit voor vrijgezellenfeestjes en meer. De formule is simpel. Je wordt met een aantal mensen ‘opgesloten’ in een ruimte en door aanwijzingen in de ruimte te vinden en puzzels op te lossen kan je jezelf uit de ruimte bevrijden. Het fun element is groot en samenwerking is belangrijk. Dat maakt het tot ideale activiteit om met vrienden of je team te doen. Nieuwe escape rooms schieten momenteel als paddenstoelen uit de lucht. Er is er vast ook een bij jullie vereniging in de buurt die nog wat promotie kan gebruiken.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Beachflags
Voor de zomer was ik te gast bij SV Olympia’25 in Hilversum en hier werd ik verrast door een slimme sponsoroplossing. Naast het pad van het hek naar de ingang van het clubhuis stond een keurige rij met beachflags. Een 20-tal sponsors werd op de vlaggen gepresenteerd. Het zag er zeer verzorgd en vrolijk uit. Wat mij betreft is het een erg opvallend alternatief voor of aanvulling op de traditionele bordsponsoring.
Klik hier voor meer informatie. 

Eerste resultaten SponsorMachine
SponsorVisie gaat steeds verder in het helpen van sportclubs aan nieuwe inkomsten. We hebben hiervoor een nieuwe tool bedacht: De SponsorMachine. Hiermee gaan wij volledig geautomatiseerd sponsors werven uit naam van verenigingen, pas als de interesse concreet is wordt de sponsorcommissie ingeschakeld.

Een vijftal clubs doen mee met de pilot en de eerste resultaten zijn al een feit. Sporting Martinus haalde bijvoorbeeld dankzij de SponsorMachine Borchland als nieuwe sponsor binnen! Geweldig natuurlijk!

We zijn nu op zoek naar nog een aantal clubs die met de pilot mee willen doen. Stuur een mail naar sponsormachine@sponsorvisie.nl om uw vereniging aan te melden.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip 36: Winnen

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: De Gemeente
Soms kunnen nieuwe sponsors of adverteerders uit onverwachte hoek komen. Heeft u zelf wel eens aan de gemeente als adverteerder gedacht? Waarschijnlijk niet, maar het is minder onlogisch dan u wellicht denkt. De leden van uw club zijn immers allemaal lokale mensen. Ze zijn woonachtig in de gemeente. De gemeente wil de eigen ingezetenen graag informeren. Bijvoorbeeld als de kinderen weer naar school gaan, als er evenementen zijn, om gedrag te beïnvloeden, als er beleidswijzigingen zijn of verkiezingen. Communiceren via lokale verenigingen is dan zeer effectief!
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Als zijn kind zo blij
Elke maand geef ik u advies hoe u meer aandacht kunt geven aan u sponsors. Soms bedenk ik dergelijke concepten zelf, maar vaak word ik ook een handje geholpen door een club die een goed idee met mij deelt. De tip van deze maand is hier een voorbeeld van: het Sponsor&Kids-event. Een evenement voor sponsors en hun kinderen. De sponsors kunnen zelf netwerken en genieten van een lekkere bier- of wijnproeverij terwijl hun kinderen een leuke clinic krijgen en kennismaken met uw sport.
Klik hier voor meer informatie. 

De teller stopt op € 466.000,-!
Enkele weken geleden berichtte ik u over het feit dat hockeyclub Cartouche een primeur had bij Crowdfunding voor clubs en ging crowdfunden op basis van obligaties. Nu kan ik u vertellen dat het een doorslaand succes geworden is. Er is een totaal van € 466.000,- aan inschrijvingen gekomen en de overdekte zaalhockeyhal op eigen terrein wordt dus een feit!

Wilt u zelf ook een dergelijk succes behalen? Neem dan gerust contact met ons op!

Klik hier om een kijkje te nemen op het platform van Cartouche. 
Klik hier voor het persbericht

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip 35: De (Dubbele) Schaarste

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Persbericht: Bijna 500.000,- opgehaald via ‘Crowdfunding voor clubs’
Hockeyclub VMHC Cartouche haalt in recordtijd meer dan € 450.000,- op via ‘Crowdfunding voor clubs’ In twee weken € 466.000,- voor een opblaasbare zaalhockeyhal.
Klik hier voor het crowdfundingplatform
Klik hier voor een artikel in SportknowhowXL over deze campagne

Amsterdam [20 juni 2016] – Hockeyclub VMHC Cartouche heeft binnen twee weken € 466.000,- opgehaald, via crowdfunding met obligatieleningen. Het streefbedrag van € 300.000,- was binnen één week overschreden. Cartouche gaat het geld gebruiken voor een opblaasbare hal met vaste vloer, zodat in de winter op het eigen terrein zaalhockey gespeeld kan worden. Cartouche maakte voor deze campagne gebruik van ‘Crowdfunding voor clubs’, het crowdfundingplatform van SponsorVisie. SponsorVisie biedt met dit platform een oplossing voor crowdfunding op basis van donaties en sinds kort ook obligaties. Hierdoor kunnen clubs sneller, goedkoper en effectiever crowdfunden. Peter van Baak van SponsorVisie: “Wij hanteren standaardoplossingen voor het ophalen van extra geld, maar de precieze uitwerking verschilt altijd en is afhankelijk van de situatie. Het gebruik van ons platform en onze standaarddocumentatie, zoals contracten en voorwaarden, zorgt voor een grote besparing in geld en tijd en onze advies zorgt voor een effectievere campagne. Het succes van Cartouche is een geweldig voorbeeld.”

Crowdfunding met obligaties
Crowdfunding is binnen de breedtesport geen nieuw fenomeen meer. Steeds meer clubs halen geld op voor bijvoorbeeld nieuw materiaal in ruil voor naamsvermelding of een vaste plek op de tribune. Deze methode werkt, maar is minder geschikt voor grotere projecten, zoals de zaalhockeyhal bij Cartouche. Bij verenigingen is steeds vaker een grote geldbehoefte doordat financieringen moeilijk zijn te verkrijgen. Cartouche kwam met hun vragen over financiering van aanvullende accommodatie terecht bij SponsorVisie. Crowdfunding op basis van obligaties was hier de passende oplossing. “De deelnemers aan de crowdfunding krijgen een rendement van 4%. Op hun beurt kunnen zij de rente – via een schenking – fiscaal aftrekbaar terug laten vloeien naar de club. Dat is aantrekkelijk voor zowel de club als voor verstrekker van de lening”, aldus Van Baak.

VMHC Cartouche
Bij Cartouche is in de winter veel animo voor zaalhockey, maar de club beschikt niet over eigen faciliteiten. Tot op heden huurde de vereniging zalen in de buurt voor haar leden. Komende winter zal nu een eigen opblaasbare hal met vaste vloer worden geplaatst. Martijn Vermeeren van Cartouche: “We hadden gehoopt het benodigde bedrag te behalen, maar dat dit binnen vijf dagen al gelukt zou zijn, overtreft iedere verwachting. We willen SponsorVisie, Businessclub Cartouche, Buren advocaten, notarissen en belastingadviseurs en Rabobank en natuurlijk alle deelnemers enorm bedanken voor hun medewerking aan dit project. We hebben nu de kans om zaalhockey op ons eigen terrein te realiseren, voor alle teams. Dus nu ook in de wintermaanden gezellig thuis hockeyen. Nooit meer naar afgelegen, soms aftandse sporthallen, maar gewoon op de fiets naar Cartouche! De prachtige opblaashal met twee zaalhockeyvelden komt op veld 3, wordt in het voorjaar weer afgebroken en opgeborgen tot het volgende winterseizoen. Door de komst van de hal wordt ook het clubhuis in de wintermaanden een gezellig onderkomen.”

Over SponsorVisie
SponsorVisie helpt verenigingen aan nieuwe inkomsten door een andere benadering in sponsorwerving, een bijbehorend systeem en structurele ondersteuning. Sinds 2014 biedt SponsorVisie met ‘Crowdfunding voor clubs’ ook een oplossing voor verenigingen die willen crowdfunden op basis van donaties. Crowdfunding in de sport gaat nu via SponsorVisie een nieuwe fase in. Voor grote investeringen kunnen verenigingen mensen met clubliefde ook via een obligatielening bijdragen. Meer informatie over SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs is te vinden op www.sponsorvisie.nl en www.crowdfundingvoorclubs.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Schoolspullen
De schoolvakantie staat op het punt van beginnen. Het laatste waar jongeren aan willen denken is dat het in september weer gaat beginnen: een nieuw studie- of schooljaar. Dit laatste geldt niet voor kantoorboekwinkel en webwinkel waar schoolspullen worden verkocht. Daar zijn de voorbereidingen op de piekverkoop in augustus in volle gang. Dit is het goede moment om deze bedrijven te benaderen voor het adverteren binnen uw vereniging.

Pssst! vergeet niet ook de winkel waar schooltassen en laptops en tablets worden verkocht te benaderen…
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Contributiekorting
Meestal is de contributiefactuur voor leden niet de leukste post van het jaar. Het is echter eenvoudig om het leed te verzachten en tegelijkertijd uw sponsors te promoten met een nieuw initiatief: Contributiekorting. Vraag uw sponsors om een aanbieding voor leden te doen die in een overzicht meegestuurd kan worden met de contributiefactuur. Dit mes snijdt aan twee kanten. De leden profiteren van voordeel en uw sponsors ervaren meerwaarde uit hun sponsoring doordat leden, gewapend met kortingsbon, bij hen over de vloer komen.
Klik hier voor meer informatie. 

€200.000,- in 5 dagen: Cartouche start crowdfunding op basis van obligaties
We hebben een nieuw product gelanceerd: crowdfunding op basis van obligaties. Naast donaties is het nu ook mogelijk om via Crowdfunding voor clubs met obligaties geld op te halen. Hockeyclub Cartouche uit Voorburg is de eerste gebruiker en direct zeer succesvol. In amper vijf dagen werd al ruim € 200.000,- toegezegd.
Klik hier voor meer informatie.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip 33: Beleving. Om mensen te overtuigen is het belangrijk om niet een product of dienst te promoten, maar een beleving of ervaring. 

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Bier van hier
Speciaalbier is hip. In de horeca is inmiddels circa 15% van al het bier dat gedronken wordt speciaalbier en dit percentage stijgt. Dit is een zegen voor de horeca omdat de marge op dit speciaalbier een stuk hoger is. Het is een van de oorzaken van de omzetstijging. Door de populariteit van het speciaalbier is ook het aantal lokale brouwerijen enorm gestegen. Overal schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Ook bij u in de buurt en dat biedt kansen!
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Geef het door
Vorig jaar wezen wij u al op de mogelijkheid om sponsors onder de aandacht te brengen via ‘branded content‘. Dit is vooral gericht op uw eigen bereik: uw leden en toeschouwers. Deze keer vestigen wij een geweldige manier om een sponsor onder de aandacht te brengen van andere teams: de campagne Fair Play: Geef het door!
Klik hier voor meer informatie. 

Op herhaling: Een leuke actie met de bloemist
De tips van de SponsorMan zijn meer dan een keer te gebruiken. Aanstaande zondag is het Moederdag en dat biedt perspectief! In het weekend heeft u immers intensief contact met al uw leden, sterker nog: U weet waar ze zijn! Laat de bloemist bijvoorbeeld bloemen aanbieden die achter de bar verkocht worden voor moederdag. De omzet komt dan ten goede aan de club.

Als u de bloemist toch benadert wijs deze dan ook op de aanstaande kampioenschapsvieringen. Wellicht dat dit ook op eenzelfde wijze wederzijds kansen biedt.

Klik hier voor de wervingstip die wij i.v.m. Valentijnsdag verstuurden.

Crowdfundingsucces: FC Utrecht
FC Utrecht heeft via ons crowdfundingplatform een campagne gedaan voor de sfeeractie tijdens de bekerfinale. En met succes! Door honderden donateurs werden duizenden euro’s bij elkaar gehaald.

Klik hier om het crowdfundingsplatform van FC Utrecht te bekijken.

Vraag een no-cure-no-pay crowdfundingplatform aan of volg een van onze workshops en leer wat crowdfunding voor uw club kan betekenen

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip 33: Voorkom verdwalen.

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Persbericht: Kick-off Sponsorsamenwerking Den Bosch

PERSBERICHT ´S-PORT AFZENDER: Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Energievolle Kick-Off Bossche Sponsorsamenwerking
’s-Hertogenbosch – vrijdag 1 april – Het was goed toeven bij Roeivereniging De Hertog. Zij waren de perfecte gastheer voor de KICK-OFF van de Bossche Sponsorsamenwerking. In bijzijn van wethouder Jos van Son was de synergie voelbaar. De KICK-OFF van deze Bossche invulling van Sponsorvisie is werkelijk een landelijke unicum door de diversiteit van de 14 verenigingen. De presentatie van Peter van Baak van Sponsorvisie tijdens

´S-PORTCAFÉ XL in januari leidde gelijk tot actie en dan nu tot deze samenwerking. Deze enthousiaste verenigingen gaan vanaf vandaag serieus op een andere manier samen werk maken van hun sponsorbeleid. Samen online adverteerders werven met meer bereik, dat gaan ze doen.

Uitleg concept advertentiesponsoring
Er wordt een gezamenlijke banner op alle websites geplaatst, waarin bedrijven kunnen adverteren. De verenigingen bieden met hun totaal ruim 9000 leden en de enorme bezoekersaantallen op de eigen websites een nieuwe mogelijkheid voor exposure. Deze vorm van advertentiesponsoring is professioneel en speelt in op de behoefte van iets grotere bedrijven. Het gaat niet alleen meer om de gunfactor. De samenwerking biedt het bedrijfsleven een podium waarop men kan adverteren met acties, nieuwe producten, events, startups, etcetera.

Taartverdeling
Door een ‘kleiner speelveld’ binnen subsidieland wil de gemeente verenigingen ondersteunen om hen hier op voor te bereiden. Door het vinden van nieuwe middelen om inkomsten voor je club te genereren, zien verenigingen de toekomst positief tegemoet. Deze samenwerking versterkt de zoektocht naar deze middelen. Wethouder Jos van Son en Peter van Baak sneden gezamenlijk de taart om daarna te verdelen onder de verenigingen. De bubbels werden ook ontkurkt en zo is de unieke samenwerking een feit.

Deze verenigingen doen mee
De volgende verenigingen met gezamenlijke waarde van meer dan 9000 leden verdelen samen de taart: The Black Eagles, De Maasshuttles, HC ’s-Hertogenbosch, MHC Rosmalen, OSC45, RKVV Wilhelmina, Roeivereniging Den Hertog, Spirit Volleybal, Stichting Met Heel Mijn Hart, SV BLC, SV CHC, TTV Never Despair, TV de Schutskamp, VMHCC MOP.

Klik hier voor het originele persbericht van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Tip 1: De kip met de Gouden Eieren: € 1.150,- voor HC KZ
In september 2015 werd AdsToSport gelanceerd. Het bedrijf van hockeyinternational Jaap Stockmann verovert in rap tempo de sportwereld. In amper een half jaar zijn bijna 800 sportsites aangesloten, waaronder heel veel clubswebsites, maar bijvoorbeeld ook hockey.nl van de KNHB, atletiek.nl van de Atletiekunie en de afhangbordbanners van de KNLTB.

Gouden eieren!
Waarom AdsToSport zo snel groeit? Dat is eigenlijk niet heel vreemd. AdsToSport zorgt voor nieuwe inkomsten zonder dat de vereniging zelf iets hoeft te doen. AdsToSport doet dit door het plaatsen van één of meerdere banners op uw website, maar ook door bij te houden wie de ‘audience’ van de website is en deze anonieme gegevens te vermarkten. Partijen als De Lotto, Adidas en het Ministerie van Defensie adverteerden al via dit nieuwe advertentienetwerk. Dit blijkt zeer lucratief voor de deelnemende verenigingen: het leverde Hockeyclub Klein Zwitserland al € 1.149,60 in amper 4 maanden!
AdsToSport is optimaal en eenvoudig te integreren in elke website, kost niets en kent geen contractstermijn.
Profiteer mee!
Wacht niet langer en meld ook uw vereniging aan. Laat die gouden eieren maar komen!

Tip 2: Ei-genlijk heel logisch: Kinderfeestjes
Waarom doet u dit eigenlijk nog niet? Het is zo logisch… Bied kinderfeestjes aan op uw vereniging. De voordelen zijn evident. Uw jeugdleden kunnen hun vriendjes en vriendinnetjes laten kennismaken met hun sport en misschien wel ‘besmetten’. Het kan zo maar leiden tot een aanwas van nieuwe leden. Ouders betalen graag € 150,- voor een volledig georganiseerd feestje in een veilige omgeving en u bezorgt uw trainers een leuke bijverdienste. Hoe moet dit worden georganiseerd? Eenvoudig! Vind een of twee trainers bereid om de feestjes te leiden, communicateer d.m.v. posters, nieuwsberichten en advertenties op uw website op het scherm op uw locatie en informeer alle trainers en begeleiders en het balletje gaat vanzelf rollen… Zie voor meer informatie dit artikel van SportclubNL. 

Tip 3: Het Ei van Columbus? De SponsorMachine
SponsorVisie gaat steeds verder in het helpen van sportclubs aan nieuwe inkomsten. We hebben hiervoor een nieuwe tool bedacht: De SponsorMachine. Hiermee gaan wij volledig geautomatiseerd sponsors werven uit naam van verenigingen, pas als de interesse concreet is wordt u ingeschakeld. We zijn nu op zoek naar 10 clubs die met de pilot mee willen doen. We hebben er nu 9!  Stuur een mail naar sponsormachine@sponsorvisie.nl om uw vereniging als laatste pilotvereniging aan te melden.

Tip 4: Zomerkamp op uw club? Iedereen bl-ei!
Voor veel gemeenten en clubs is het een hoofdpijndossier; velden die er tijdens de vakanties leeg en verlaten bij liggen en door niemand worden gebruikt. Daarnaast zijn er de vele kinderen die tijdens de vakantie met hun ziel onder hun arm lopen en niets liever zouden willen dan lekker sporten. Juist deze combinatie van factoren biedt clubs enorme kansen. Zij kunnen immers hun accommodatie ter beschikking stellen aan een derde partij die daar vervolgens een kamp organiseert. Gemeente blij, kinderen blij en de club blij omdat zij op die manier wat extra geld kan verdienen en daarbij een extra service biedt voor haar leden. Bovendien bieden deze kampen jeugdspelers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen hetgeen weer bijdraagt aan een hoger niveau op de club. SoccerID heeft veel ervaring met het organiseren van voetbalkampen en doet dit ook voor een aantal clubs uit het betaald voetbal. Daarnaast gaat deze zeer betrouwbare en professionele organisator van sportevenementen zich vanaf komende zomer ook richten op de organisatie van hockeykampen. Mocht uw vereniging interesse hebben in kampen of clinics op de club stuur dan een mail naar info@soccerid.nl

Tip 5: Schiphol is jarig en trakteert!
Schiphol bestaat 100 jaar en heeft een geweldige actie voor clubs in de regio. Die kunnen zomaar een cheque van € 5000,- in de wacht slepen. Kijk op www.schipholfonds.nl of bekijk de video

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Zomerkampen
Het feit dat u veel jeugd op uw vereniging heeft lopen biedt kansen. Dat is vaak  in mijn wervingstips van de SponsorMan terug te zien. Voor veel bedrijven is deze doelgroep van groot belang, maar hij blijkt (zeker lokaal) vaak lastig te bereiken. De vereniging vormt daar een uitzondering op. Daar komt de jeugd wekelijks en daar liggen dus kansen. Bijvoorbeeld voor organisaties van vakantiekampen, zoals zeilkampen en sportkampen. Sommige organisaties leggen wel eens ongevraagd flyers in de kantine of hangen op eigen initiatief een poster op. Hoog tijd om dit naar een officieel sponsorship te ‘upgraden’.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Continu in beeld
Er is niets ergers dan maar een keer per jaar beseffen dat je sponsor bent. Helemaal als dat het moment is dat je de factuur voor een nieuw seizoen sponsoren binnen krijgt. Hoe vaker een sponsor beseft dat hij goed doet door sponsor te zijn van uw vereniging, hoe beter het is. Dat is juist de reden dat het heel slim is als hij daar op zijn eigen locatie ook aan herinnerd wordt, bijvoorbeeld door het ingelijste clubshirt op zijn werkkamer.
Klik hier voor meer informatie. 

Meld je aan! Pilot: volledig geautomatiseerde sponsorwerving
SponsorVisie gaat steeds verder in het helpen van sportclubs aan nieuwe inkomsten. We hebben hiervoor een nieuwe tool bedacht: De SponsorMachine. Hiermee gaan wij volledig geautomatiseerd sponsors werven uit naam van verenigingen, pas als de interesse concreet is wordt u ingeschakeld.

We zijn nu op zoek naar 10 clubs die met de pilot mee willen doen. Stuur een mail naar sponsormachine@sponsorvisie.nlom uw vereniging aan te melden.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip 31: kort en bondig

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Sparen of beleggen?
Vorig jaar haalde het al vaak het nieuws. Door de renteverlaging in januari is het opnieuw het geval. De rente op spaargeld is zodanig laag dat het geen rendement meer oplevert. Door de inflatie en daar bovenop ook nog de vermogensrendementsheffing spaar je zelfs achteruit. Maar ook alternatieven zoals beleggen bieden geen zekerheid. De AEX zakte in januari zelfs even door de 400-puntengrens.

Een selectie uit het nieuws:
NU.nl: Consument kiest andere bank voor spaargeld
Telegraaf: Spaarrente op een glijbaan
NRC: Belegger kijk eens in de spiegel
NOS.nl: AEX daalt fors en zakt onder de 400 punten

Bedrijven die adviseren op het vlak van sparen en vermogensbeheer kunnen dit gebruiken als haakje om in gesprek te komen met nieuwe klanten. Heeft u mensen met (spaar)geld in de club? Dan kunt u zelf dit haakje gebruiken om een nieuwe sponsor binnen te halen of een bestaande sponsor een kans te bieden.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Elke maand tips en trucs
Elke maand communiceert de SponsorMan in zijn nieuwsbrief een sponsortip voor uw sponsors. Een aantal verenigingen stuurt deze tip elke maand aan de eigen sponsors door. Dit zorgt ervoor dat zij 12 keer per jaar aandacht geven aan hun sponsors en zij zichzelf buitengewoon proactief tonen. Kom u hier niet altijd aan toe? Laat het dan door SponsorVisie organiseren.
Klik hier voor meer informatie

Crowdfunding en spaargeld: Een gouden combinatie
Wij informeerden u in december over de nieuwe subsidieregeling omtrent duurzame energie en energiebesparing voor sportverenigingen. Veel sportverenigingen gebruiken deze subsidie in combinatie met crowdfunding om zonnepanelen of led-verlichting te bekostigen.

Vanwege de lage spaarrente is dit nu extra interessant. Met een rente van bijvoorbeeld 5% is het voor zowel vereniging als lid financieel erg aantrekkelijk om de lening aan te gaan. De leden halen een hoger rendement, terwijl de club heel goedkoop de benodigde middelen beschikbaar krijgt.

Er is echter nog meer fiscaal voordeel te halen indien het lid de rente of zelfs de jaarlijkse aflossing terug schenkt. Deze schenking is in dat geval namelijk 100% aftrekbaar van het belastbare inkomen en daardoor zeer voordelig.

Wist u dat deze mogelijkheid via ons crowdfundingplatform te organiseren is? Net als de andere fiscaal vriendelijke donatievormen overigens. Onder andere SDC Putten gaat met de obligatieregeling aan de gang voor de bouw van het nieuwe clubhuis: https://www.crowdfundingvoorclubs.nl/sdcputten/goal/view/obligaties.

Mocht u hier vragen over hebben neem dan gerust contact op met SponsorVisie.

Mailing aan uw sponsors
Zoals in ‘de aandachtstip’ van de maand stond vermeld sturen wij namens een aantal clubs een tip aan de sponsors. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: sponsorvisie.nl/sponsortip-30-het-effect-van-kleur/

Indien u nog niet bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Hypotheekberekening
De woningmarkt trekt aan, de hypotheekrente is historisch laag én nu worden ook nog eens de normen voor hypotheekverstrekking verruimd. Dit pakt heel positief uit voor tweeverdieners. Deze ontwikkelingen bieden kansen voor hypotheekadviseurs, banken en makelaars. Vandaar dat ik u deze maand adviseer deze partijen te benaderen voor een digitale advertentie.

Heeft u al sponsors in deze categorieën? Gebruik deze tip dan om deze sponsors op deze kans binnen uw club te wijzen.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Jaarplanning
Een nieuw jaar biedt volop nieuwe kansen. Waarschijnlijk staan er in 2016 ook bij uw vereniging al heel veel activiteiten gepland. Een nieuwjaarsborrel, een jeugdtoernooi, de opening van een nieuw clubhuis of misschien zelfs een lustrum.

Begin dit jaar goed en stel uw sponsors op de hoogte van de belangrijkste momenten en evenementen in dit jaar.  Dit is aandacht, maar biedt wellicht ook mogelijkheden voor sponsoractiviteiten of activatiemomenten. In de door ons opgestelde voorbeeldmail wordt dit ook aangestipt.
Klik hier voor meer informatie. 

Laatste kans! Gratis workshop Crowdfunding voor Clubs
AMHC Westerpark haalde bijna € 18.000,- op voor de inrichting van het nieuwe clubhuis en ASC Nieuwland crowdfundde succesvol nieuwe tassen voor het voetbalteam.
Zie: http://www.crowdfundingvoorclubs.nl/amhcwesterpark/home en https://crowdfundingvoorclubs.nl/nieuwland-asc/goal/view/voetbaltassen.

Crowdfunding biedt mogelijkheden voor het realiseren voor grote en kleine doelen. Wilt u zelf hier meer over weten en zorgen dat ook uw campagne succesvol wordt? Schrijf u dan in voor één van de twee nieuwe workshops!
Klik hier voor meer informatie

Tip een andere vereniging en verdien € 200,-!
Uit de enquête van onze stagiaire is gebleken dat 74% van onze relaties ons graag zou aanbevelen aan andere verenigingen. Dat is natuurlijk iets waar wij enorm trots op zijn!

Reden voor ons om een Member-get-Memberactie te lanceren. Via het onderstaande formulier kunt u ons in contact brengen met een andere vereniging. Als deze vervolgens een licentie van SponsorVisie afneemt, belonen wij uw vereniging met een eenmalige korting van € 200,-!
Klik hier voor meer informatie

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsor wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: http://sponsorvisie.nl/sponsortip-29-member-get-member. Indien u nog niet bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar:
info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Valentijnsdag
De SponsorMan kijkt altijd een paar maanden vooruit. Waar heel Nederland nog aan het bijkomen is van Sinterklaasavond en zich voorbereidt op de Kerst is de SponsorMan met zijn gedachten in februari. Wist u namelijk dat Valentijnsdag dit jaar op zondag valt? Dat biedt perspectief! In het weekend heeft u immers intensief contact met al uw leden, sterker nog: U weet waar ze zijn!

Genoeg reden om sponsors op deze mogelijkheid te wijzen.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Kerstgroet
Het is meestal niet heel ingewikkeld om aandacht te geven en soms ligt het zelfs heel erg voor de hand. De traditionele Kerstgroet is hier een voorbeeld van. Toch is het hier ook niet al te ingewikkeld om wat extra’s te doen. Bijvoorbeeld door een leuke video te maken. Grote voetbalclubs doen dit al jaren, maar ook lokale verenigingen weten dit medium inmiddels goed te gebruiken.
Klik hier voor meer informatie.

Nieuws: nieuwe crowdfunding workshops
AMHC Westerpark haalde bijna € 18.000,- op voor de inrichting van het nieuwe clubhuis en ASC Nieuwland crowdfundde succesvol nieuwe tassen voor het voetbalteam. Zie: http://www.crowdfundingvoorclubs.nl/amhcwesterpark/home en https://crowdfundingvoorclubs.nl/nieuwland-asc/goal/view/voetbaltassen.
Crowdfunding biedt mogelijkheden voor het realiseren voor grote en kleine doelen. Wilt u zelf hier meer over weten en zorgen dat ook uw campagne succesvol wordt? Schrijf u dan in voor één van de 2 nieuwe workshops!
Klik hier voor meer informatie

Een kans: Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties
Op 4 januari om 9 uur ’s morgens is het zover. Vanaf dat moment kunnen sportverenigingen een aanvraag indienen voor verduurzaming van de eigen sportaccommodatie. Dus heeft u de ambitie om zonnepanelen op het dak te installeren of de veldverlichting te vervangen door LED-verlichting?
Klik hier voor meer informatie.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij maandelijks een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsor wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: http://sponsorvisie.nl/sponsortip-28-referentie/

Indien u nog niet bij ons heeft aangegeven dat de mails aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Brr…
Het wordt kouder en natter. Een paar maanden geleden gaf ik al de tip om een partner te zoeken voor het geval dat er sprake zou zijn van afgelasting, maar deze veranderende omstandigheden bieden ook kansen als het sporten gewoon doorgaat. We zullen ons er immers op moeten kleden. Deze maand adviseer ik u dan ook om de leverancier van thermo- en regenkleding te benaderen. Dit kan uiteraard de lokale sportwinkel zijn, maar u kunt hier ook een specifieke sponsor voor zoeken.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Sociale media
Waarschijnlijk is uw vereniging al behoorlijk actief op de sociale media en heeft u behoorlijk wat volgers. Niet alleen leden van uw verenigingen, maar ook andere betrokkenen en geïnteresseerden. Wist u via uw sociale media op meerdere manieren de aandacht voor uw sponsors kunt vergroten?
Klik hier voor meer informatie

AMHC Westerpark: De crowdfundingteller al op € 12.500,-!
AMHC Westerpark krijgt een nieuw clubhuis. Door middel van een crowdfundingcampagne zetten zij de puntjes op de i. En met succes! De teller staat inmiddels op € 12.500,-. Zie: http://www.crowdfundingvoorclubs.nl/amhcwesterpark/home. Zelf ook met crowdfunding aan de gang? Vraag dan direcr een no-cure-no-pay platform aan: http://crowdfundingvoorclubs.nl/site/aanvragen/

Een kans op extra inkomsten: HockeyPeople
Geld verdienen door een lid aan een nieuwe baan te helpen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan! HockeyPeople maakt binnenkort een behoorlijk bedrag over aan hockeyclub de Reigers om dat zij een lid aan een nieuwe baan geholpen hebben.
Klik hier voor meer informatie.

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsor wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: http://www.sponsorvisie.nl/sponsortip-27-een-geplaatste-bal/ 

Indien u nog niet bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Winkelcentrum
Er komt een belangrijke periode aan voor de detailhandel. Sinterklaas, Kerst en de uitverkoop in het nieuwe jaar. Veel winkelcentra hebben daarom in deze periode veel activiteiten en evenementen. Denk aan de Sinterklaasintocht, maar ook de extra koopavonden voor Kerst. Uiteraard willen deze winkelcentra hier bekendheid aangeven. Uw vereniging biedt hier een geweldig platform voor.
Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Branded Content
Steeds weer zoekt u naar mogelijkheden om uw sponsors onder de aandacht te brengen. Uw website heeft hier een essentiële rol in. Daarom heeft u ook gekozen voor het SponsorPortaal. De banners op uw website zijn een effectief middel voor de promotie van uw sponsors, maar u kunt meer doen.  Heeft u wel eens aan Branded Content gedacht?
Klik hier voor meer informatie.

Lancering AdsToSport haalt landelijke pers
AdsToSport is afgelopen donderdag gelanceerd. AdsToSport wil in 2016 1 miljoen euro van het advertentiebudget van grote adverteerders naar de sport brengen. Behoorlijk wat media-aandacht was het gevolg: van een interview op Radio 1, Zaken doen Met bij BNR tot diverse krantenartikelen.
Klik hier voor een overzicht van alle publicaties
Klik hier voor een sfeerimpressie van de lancering
Klik hier om ook met uw vereniging zonder kosten en zonder extra werk mee te delen in deze taart van 1 miljoen!

Nieuws! Nieuwe banners en nieuwe release NarrowCasting
Deze week zijn twee grote verbeteringen aan ons systeem doorgevoerd.

 1. Er is een nieuwe release van NarrowCasting
  Hierdoor hebben de HD Ready en de Full HD versie een nieuwe frisse vormgeving gekregen en is er voor voetbalclubs met KNVB Dataservice een superhandige teamstandselector toegevoegd. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.
 2. Onze nieuwe banners zijn gelanceerd. Maak er direct gebruik van.
  Klik hier voor meer informatie

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsor wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u hier.

Indien u nog niet bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

De wervingstip van de SponsorMan: Afgelast!
We gaan weer de velden op! Heerlijk. Maar helaas speelt het weer soms een negatieve rol. Vorige week zijn er al veel trainingen afgelast door het hevige weer en binnenkort zullen vorst en sneeuw roet in het eten gaan gooien.

“Elk nadeel heb zijn voordeel”: het biedt namelijk kansen voor sponsorwerving

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Promotie is het doel
U wilt graag meer voor uw sponsors doen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als u de sponsor meer kunt laten verdienen dan de investering die de sponsor doet. Dan ontstaat een duurzame sponsorrelatie.

We hebben een nieuwe kans: De promotietafel. Klik hier voor meer informatie. 

Persbericht: Unieke samenwerking Alkmaarse voetbalclubs
Zes Alkmaarse voetbalclubs gaan een unieke samenwerking op sponsorvlak aan. Powered by SponsorVisie.
Klik hier voor meer informatie

Nieuws! Sponsorcampagne HelloFresh
Steeds meer grote bedrijven zien het sponsoren van de lokale sportclubs als kans. Sinds 1 september is HelloFresh, bekend van de boodschappenbox met recept, sponsor geworden van meer dan 100 hockeyclubs! SponsorVisie heeft HelloFresh begeleid,  gezorgd dat er een geweldig sponsoraanbod is samengesteld en dat in totaal 107 verenigingen zich hebben aangemeld.

Na de online sponsorcampagne van ING in voetbal is dit de tweede grote sponsoractivatie die wij hebben mogen faciliteren.

Geweldig voor ons, maar ook geweldig voor de sport!

Mailing aan uw sponsors
Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsor wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link:
http://sponsorvisie.nl/sponsortip-25-leg-de-link/

Indien u nog niet bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Wervingstip: Bijtelling
U heeft het waarschijnlijk wel gehoord. Per 1 januari gelden nieuwe regels voor de bijtelling bij leaseauto’s.
Dit houdt in dat het een stuk goedkoper is om nog dit jaar een auto te leasen dan volgend jaar. Dat kan honderden euro’s per jaar schelen. Voorwaarde is wel dat de auto nog dit jaar op kenteken is gezet. Kortom kansen voor leasemaatschappijen en autodealers. Klik hier om te zien hoe u dit kunt gebruiken om een nieuwe sponsor aan te trekken.

Aandachtstip: Statistieken
Het is voor sponsors niet altijd duidelijk welke kansen uw vereniging biedt en wat er allemaal op de vereniging gebeurt. Stuur de sponsors daarom een overzicht van de belangrijkste cijfers. U maakt met de handige tool van de SponsorMan heel snel en handig een fraai ogend overzicht. Klik hier voor meer informatie.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

HelloFresh Sponsoractie
Wij hebben goed nieuws!

HelloFresh wil aankomend seizoen graag een beperkt aantal hockeyclubs gaan sponsoren. Hierbij hebben zij SponsorVisie geselecteerd als partner om de actie uit te rollen onder de deelnemende hockeyverenigingen. Daar zijn wij trots op!

Zij willen zich voor 10 maanden (1-9-2015 t/m 30-06-2016) als sponsor aan uw club verbinden. Hiervoor willen zij een banner op uw website en de mogelijkheid om hun product te promoten op uw vereniging.

Push heeft als één van de 6 clubs meegedaan met de pilot van HelloFresh vorig seizoen. De campagne was geslaagd, en werd door onze leden goed ontvangen. Vandaar dat wij ook komend seizoen graag weer meedoen!

De sponsoractie
De sponsorbijdrage is aanzienlijk (€ 0,90 per lid) en afhankelijk van uw ledenaantal zoals door de hockeybond is gecommuniceerd in het ledenoverzicht per 31 oktober 2014.Wat betekent dit voor u:

 • Heeft u 1101 leden? Dan ontvangt u dus gegarandeerd € 990,90 (excl. BTW). Heeft u 1400 leden? Dan ontvangt u € 1260,- (excl. BTW).
 • Daarnaast ontvangt u een pakket met trainingsmaterialen ter waarde van € 350,- tot € 550,-, eveneens afhankelijk van uw ledenaantal.
 • Naast deze gegarandeerde vaste vergoeding, kunt u ook nog eens een variabele beloning verdienen. Indien de omzet van het aantal verkochte boxen hoger is dan de gegarandeerde vergoeding, ontvangt u nog eens € 2 voor elke extra verkochte box.

Vorig jaar hebben al een aantal clubs 6 weken meegedaan aan een pilot. Zij hebben in deze korte periode al aanzienlijke inkomsten vergaard. Zo heeft Push in slechts 3 weekenden voor € 412,50 aan boxen verkocht!

Komend seizoen zullen grote namen als Push, Schaerweijde en Pinoké weer met de campagne meedoen.

Overeenkomst
Via deze link kunt u de details van dit voorstel downloaden.
U kunt dit voorstel ondertekend per e-mail retourneren.

Vragen
Wanneer u na het lezen van de overeenkomst en bovenstaande verhaal nog vragen heeft, dan verwijzen wij u in eerste instantie graag door naar onze veelgestelde vragen pagina. Staat uw vraag daar niet tussen, neem dan contact met ons op via hellofresh@sponsorvisie.nl of bel naar 020-3080647.

Wie het eerst komt…
Zou u ons willen laten weten of u meedoet? Een mailtje naar hellofresh@sponsorvisie.nl is voldoende om uw plek te reserveren. De overeenkomst kan worden nagezonden.
Er is maar een beperkt aantal verenigingen die mee kunnen doen. Inmiddels hebben al meer dan 50 clubs aangegeven deel te willen nemen aan deze sponsoractie. Reageer dus zo snel mogelijk. Uiteraard vernemen wij het ook graag indien u afziet van deelname. Met zeer veel belangstelling wachten wij uw bericht af.

Wervingstip: Lekker makkelijk
Het weekend zit in het seizoen bomvol. Je rijdt van sportveld naar familie en terug. Soms heb je simpelweg geen tijd om boodschappen te doen. Dat biedt kansen! Voor de traiteurs, afhaal- en bestelrestaurants. Met onze wervingstip spelen wij hierop in.
Klik hier voor meer informatie

Aandachtstip: Evaluatie
Bij veel verenigingen breekt nu de zomerstop aan. Een tijd om uit te rusten, zeker! Maar ook een tijd om weer voorbereidingen voor het nieuwe seizoen te treffen. Volgend seizoen kan het wellicht nog een beetje beter. Het is daarom belangrijk om input te vragen aan uw belanghebbenden. Aan uw leden, maar ook aan uw sponsors. Betrek ze bij de ontwikkeling van uw vereniging en het gevolg is een gevoel van waardering (aandacht) en een grotere betrokkenheid.
Klik hier voor meer informatie.

Mailing aan uw sponsors: Tip 23: Wat heet
Elke maand sturen wij een tip aan uw sponsors. Deze maand zorgen wij dat zij beseffen dat het heel nuttig kan zijn om hun gezicht te laten zien. Dat zorgt voor herkenbaarheid, vertrouwen en meer resultaat.
Klik hier om de tip te bekijken.

Meer inkomsten zonder inspanning
Wil je als vereniging extra inkomsten zonder inspanning? Hou dan uw mailbox in de gaten. U ontvangt hierover binnen enkele dagen bericht

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Wervingstip: Gezond eten
De Gezonde Sportkantine. U heeft er vast van gehoord. Steeds meer verenigingen zorgen ervoor dat er gezonde voeding beschikbaar is in de kantine. Voor sommige verenigingen is dit lastig te realiseren, maar er zijn ook heel eenvoudige eerste stappen te maken. Wist u dat dit ook een geweldige kans voor sponsorwerving is?
Klik hier voor meer informatie.

Aandachtstip: Het nieuwe sponsorpakket
Een sponsorpakket, dat is niets nieuws. Maar hét Nieuwe SponsorPakket zeker wel! Dit is de ideale manier om een nieuwe sponsor te verwelkomen, te zorgen dat het zichtbaar wordt dat hij sponsort, het sponsornetwerk op gang te brengen én een kans om nieuwe sponsors te vinden.
Klik hier voor meer informatie.

Aan de slag!
Stap voor stap naar een succesvol gebruik van het SponsorPortaal. Vorige maand hebben wij het Voortgangsoverzicht gelanceerd. Dit overzicht helpt u naar succes met het SponsorPortaal. Staat u nog op 11%? Dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan.
Klik hier voor meer informatie.

Mailing aan uw sponsors: Tip 22: Laat uw gezicht zien
Elke maand sturen wij een tip aan uw sponsors. Deze maand zorgen wij dat zij beseffen dat het heel nuttig kan zijn om hun gezicht te laten zien. Dat zorgt voor herkenbaarheid, vertrouwen en meer resultaat.
Klik hier om de tip te bekijken.

Crowdfundingsucces: meer dan 20.000 opgehaald in mei
Wat een topmaand! Crowdfunding wordt steeds groter en in mei hebben wij via ons systeem meer dan € 20.000,- opgehaald voor diverse clubs. Orca roeide zich naar een nieuwe boot, maar ook VV Dongen haalde duizenden euro’s op voor nieuwe kleedkamers.
Klik hier voor meer informatie

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Wervingstip: Vakantiegeld
In mei wordt vakantiegeld uitbetaald. Dit is voor veel bedrijven een kans. Denk bijvoorbeeld de reisbureau’s en de beleggingsadviseur. Maar ook de bouwwereld. Tot 1 juli geldt namelijk het verlaagde BTW-tarief  van 6%. Als deze bedrijven op de kans gewezen worden zullen ze ongetwijfeld geïnteresseerd zijn.
Klik hier voor meer informatie.

Aandachtstip: Verkiezing sponsor van het jaar
Elke maand bedenken wij iets nieuws om uw sponsors meer aandacht te geven. Deze maand hebben wij een heuse verkiezing bedacht. Het klinkt ingewikkelder dan het is.
Klik hier voor meer informatie.

Nieuw! Het voortgangsoverzicht
Stap voor stap naar een succesvol gebruik van het SponsorPortaal. Deze week hebben wij het Voortgangsoverzicht gelanceerd. Dit overzicht helpt u naar succes met het SponsorPortaal.
Klik hier voor meer informatie.

Mailing aan uw sponsors: Tip 21: Waarom eigenlijk?
Elke maand sturen wij een tip aan uw sponsors. Deze maand zorgen wij dat zij zelf ook vertellen waarom ze sponsoren. Dat zorgt voor een positieve beïnvloeding van het imago.
Klik hier om de tip te bekijken. 

Crowdfundingsucces: Orca Roeien scoort bijna € 1000,- in 1 dag
Orca is begonnen met crowdfunding voor een nieuwe boot. Binnen één dag hadden ze al de helft van het beoogde bedrag bij elkaar.
Klik hier voor meer informatie.

KNVB Kennisavonden: 12 keer Crowdfunding in de spotlight
De KNVB organiseert, samen met hoofdsponsor ING, twaalf Kennisavonden door het hele land. Tijdens de workshop van de ING “Nieuwe inkomsten voor amateurverenigingen” staat crowdfunding centraal.
Klik hier voor meer informatie en de locaties.

Firstmovers: Het event voor innovatieve hockeybestuurders
Le Credit Sportif organiseert samen met o.a. SponsorVisie en Sponsit een evenement speciaal voor hockeyclubs: Firstmovers. Een must voor elke hockeybestuurder.
Klik hier voor meer informatie.

Extra informatie via Social Media?
Klik hier om ons te liken op Facebook
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Nieuw! Het voortgangsoverzicht
Werk uw voortgang bij in het voortgangsoverzicht

Om succesvol te worden met het SponsorPortaal moet een aantal stappen worden doorlopen. In onze opleveringsmail informeerden wij u hierover. De vraag is natuurlijk of u alle stappen al heeft doorlopen en welke stappen nog gezet moeten worden.

Daarover is nu in enkele minuten duidelijkheid met het nieuwe voortgangsoverzicht. Door een datum in te vullen voor de stappen die u al afgerond heeft krijgt u inzicht in uw voortgang en wordt duidelijk welke stappen u nog kunt nemen. Een toelichting en alle tooling zit met een directe link achter elke stap.

Voortgangsoverzicht

Op naar de 100%!
Log in met uw verenigingslogin en u ziet direct na het inloggen aan de SponsorMan hoe ver u al bent. Controleer het overzicht op stappen die u al gezet heeft. U ziet na het opslaan uw nieuwe voortgangspercentage. Vervolgens kiest u zelf een volgende stap die u kunt zetten. U bepaalt het moment en de volgorde. Het voortgangsoverzicht is uw leidraad.

Heeft u vragen? Stel ze dan gerust via support@sponsorvisie.nl.

Crowdfunding voor amateurclubs live op voetbal.nl
Wij hebben geweldig nieuws! Sinds afgelopen vrijdag wordt ons crowdfundingplatform in samenwerking met KNVB en ING ook aangeboden op voetbal.nl: senioren.voetbal.nl/ing_crowdfunding.

Crowdfunding zal hierdoor een grote vlucht nemen binnen sport en binnen voetbal in het bijzonder.

Profiteer direct van deze kans
Zorg dat ook jouw vereniging van deze nieuwe inkomstenbron gebruik maakt. Begin zonder voorinvestering en risico met crowdfunden.

Voor voetbalclubs:
Start direct je eigen initiatief op senioren.voetbal.nl/ing_crowdfunding

Voor andere clubs:
Vraag een no-cure-no-pay platform aan: www.crowdfundingvoorclubs.nl/site/aanvragen

Gratis workshop op 13 locaties in het land
Of volg een gratis workshop en je weet precies hoe ook jullie gebruik van crowdfunding kunnen maken. We komen zeker ook bij jou in de buurt.
https://crowdfundingvoorclubs.nl/site/aanmelden-workshop-crowdfunding-voor-clubs/

Wij verwachten hiermee weer talloze clubs aan nieuwe inkomsten te helpen.

Mocht er echter iets onduidelijk zijn, of een nadere toelichting behoeven, dan vernemen wij het graag!

Meer informatie is uiteraard terug te vinden op www.crowdfundingvoorclubs.nl en www.voetbal.nl/crowdfunding.

01-6-2020 Sponsorinkomsten - Meet - Desinfectie - Coronasucces

01-5-2020 Reken op uw achterban - Ledenpakket - Webinar en Tips

01-4-2020 IJssalons - Moeilijke tijden - SponsorTip 4 - Potentiële sponsoren

01-3-2020 Coronakrachten - Help je sponsoren - SponsorTip 3 - Club van 100

01-2-2020 Tuincentra - In beeld - SponsorTip 2 - Sponsoren - Rekentool

01-1-2020 Leasefietsen - Scheurkalender - Sponsortip - ToolkitTip - BOSA

01-12-2019 Studiekeuze - Aandachtstip - Snertwerken - Obligatieplan beheer - Winterstop

02-11-2019 Werving en Selectie - Kerstballen - ToolkitTip - Sportvakbeurs

02-10-2019 Winkelcentra - Aandachtstip - iDEAL-kosten - Periodieke giften - Vriendenloterij

28-06-2019 Zomersport - Contributiekorting - Sponsorbronnen - Obligatiesucces

20-05-2019 BBQ - Slimme sponsorplekken - Clubs4life - Kennissessie

08-04-2019 Champagne! - 3 tips - Blaashal - Clubliefde

 

01-03-2019 Doe-het-zelf - Teamfoto - Sponsortip - RTL4

01-02-2019 Huiswerkinstituten - Resultaat - Obligatienieuws - Workshop

07-01-2019 Beste Wensen - Fiscaal Partner - Leasevoordeel - Crowdfunding na brand

02-09-2018 Vacatures - Nog meer Vacatures - Jochem van Gelder - 3 tips voor meer sponsorinkomsten - Trots

31-07-2018 Gekkenhuis – Help – Alle diensten op een rij – Obligatieplan.nl beheer

25-05-2018 Reactie gevraagd: AVG – Verwerkersovereenkomst – Cookiemeldingen – Privacyverklaring – Nieuwe Algemene Voorwaarden 

24-05-2018 Vakantiegeld – Influencing – After Movie – Nieuw! Sponsorniveau’s

18-05-2018 AVG Update 

01-03-2018 Thema-avond Obligaties – Zomerkampen – Continu in beeld – Sponsors activeren

02-01-2018 Fitte start – Goede voornemens – SponsorPortaal Vernieuwd – Obligatieplan.nl

01-12-2017 Start-up – Goed nieuws – Introductie Obligatieplan.nl groot succes – Fiscaal voordeel – SponsorMachine

14-09-2017 Sponsors Werven – Leg de link – Obligaties HC Tilburg – Sneak Preview

01-08-2017 Verzekerd – Help uw sponsor – Persbericht – 5 tips voor werving

01-05-2017 2e Pinksterdag – Nieuws – Workshops – Goedkoper Crowdfunden – SponsorMachine 

05-04-2017 Promotie - Automatische Activatie - 300 ballen – Pupillenvoetbal – Nieuwe logobalk

01-02-2017 Opening Soon - Balonnetje - 300 ballen – Factsheet – Sponsorrelatie

02-01-2017 Fiscaal Partner - De Beste Mensen - FFTK - ToolkitTip

22-12-2016 Persbericht: Crowdfundingvoorclubs.nl passeert magische grens van € 1.000.000,-

02-12-2016 Studiekeuze – Influencer Marketing – CoxBox – Club van 100 – Advies

02-11-2016 Vuurwerk – In de stemming – ToolkitTip – Video – Sponsors benaderen

01-10-2016 Zorgpremies – Rij direct even langs! – ToolkitTip – Nieuwe sponsors vinden

01-09-2016 Wintersport – Green Graffiti – ToolkitTip – ClubMarkt

02-08-2016 Escape Room – Beachflags – Pilot SponsorMachine – Winnen

01-07-2016 De Gemeente – Als zijn kind zo blij – De teller eindigt op € 466.000 – De (Dubbele) Schaar

20-06-2016 Persbericht: Hockeyclub VMHC Cartouche haalt in recordtijd meer dan € 450.000,- op via ‘Crowdfunding voor clubs’

01-06-2016 Schoolspullen – Contributiekorting – € 200.000 in 5 dagen – Beleving

01-05-2016 Bier van hier – Geef het door – FC Utrecht – Bloemist

01-04-2016 Persbericht: sponsorsamenwerking Bossche Sportclubs

01-04-2016 Zomer! - Social Media Shoutout - Workshop Crowdfunding - Samenwerking 14 clubs Den Bosch

25-03-2016 Een Ei-tje: 5 tips voor extra inkomsten voor uw vereniging

01-03-2016 Vakantiekampen – Continu in beeld – SponsorMachine

01-02-2016 Sparen of beleggen – Elke maand tips & trucs – Spaargeld & crowdfunding

02-01-2016 Hypotheekberekening – Jaarplanning – Member-get-member

01-12-2015 Valentijnsdag – Kerstgroet – Crowdfundingworkshops – Subsidies

17-11-2015 Nieuwe video’s

06-11-2015 Brr… – Sociale Media – € 12.500 – HockeyPeople

04-10-2015 Winkelcentrum – Branded Content – In de Pers – Nieuwe banners – Naar aanleiding van…

26-09-2015 Nieuwe vormgeving advertentiebanners

24-09-2015 Lancering AdsToSport in de media

04-09-2015 Afgelast! – Promotie – Alkmaarse Samenwerking – Activatiecampagne HelloFresh

02-09-2015 Persbericht: Unieke samenwerking sponsoring Alkmaarse Voetbalclubs

01-08-2015 Bijtelling – Statistieken – Crowdfunding Teamtrip – Benchmark

13-07-2015 RSVP: HelloFresh als sponsor van uw hockeyclub

07-07-2015 Profiteer mee! € 250 gegarandeerde inkomsten

02-07-2015 Wat heet! – Lekker makkelijk – Evaluatie – Nieuwe inkomsten zonder inspanning

01-06-2015 Gezond eten – Nieuwe sponsorpakket – Aan de slag – Laat je gezicht zien

01-05-2015 Vakantiegeld – Sponsor van het Jaar – Succes – Voortgangsoverzicht

29-04-2015 Nieuw! Het voortgangsoverzicht!

23-04-2015 Direct tot € 500,- extra sponsoring van ING voor voetbalclubs 

01-04-2015 IJssalons – Bierviltjes – Crowdfunding live op Voetbal.nl – Sponsortip 1 april

20-03-2015 Crowdfunding live op voetbal.nl

01-03-2015 Doe-het-zelf – Paasacties – Crowdfunding – Advertenties naast live TV

14-01-2015 Core Stability – Het goede voornemen – Crowdfunding – Algemene Voorwaarden

04-12-2014  Schaatsen – 1 maand gratis adverteren – Laatste kans – Advertenties naast live TV

14-11-2014  Samenwerking met Sponsit

07-11-2014  Bioscopen – Cadeau-ideeën – Crowdfundingsucces – Extra inkomsten

19-10-2014  Nieuwe workshops crowdfunding in De Haag, Utrecht, Drachten en Papendrecht

01-10-2014  Tandartsen en Ortho’s – Help uw sponsors – Workshops CF – Extra inkomsten

01-09-2014  Kerstpakketten – Aandacht per mail – Crowdfunding – Tip 15 – Nieuw SponsorPortaal

20-08-2014  SponsorPortaal volledig vernieuwd!

01-08-2014  Zorgverzekeringen – 12x per jaar – 2 nieuwe workshops – Tip 13 – Extra info

27-06-2014  Alcoholvrij bier – Herinner uw sponsor – Laatste kans – Muriel Bedankt

02-06-2014  Zomerfitness – Sponsor-de-Sponsor – 2 extra kansen – Verdien € 200

28-05-2014  2 extra kansen

27-04-2014  Teamuitjes – Nieuwe ledenpakket – Crowdfunding – Meer inkomsten

24-04-2014  Nieuw: Crowdfunding voor Clubs

01-04-2014  Rijscholen – Het Sponsorinterview – Succesverhaal – Meer inkomsten

25-03-2014  Voetbalclubs opgelet! Schrijf je in voor sponsorship ING – Huiswerkinstituten

03-03-2014  Huiswerkinstituten – Win € 2500 – Netwerkmeeting – Enquête

31-01-2014  Help Muriel – Tuincentra – Netwerkevenement – Nieuwe ontwikkelingen

02-01-2014  Snertwerken – Goede voornemens – Open Dagen

29-11-2013  Meer traffic en oliebollen

01-11-2013  Schud uw sponsors wakker

02-10-2013  SponsorVisie introduceert: De SponsorMan

16-09-2013  Promoot OnzeClubwinkel bij uw leden 

02-09-2013  OnzeClubwinkel bijna actief / Tips & Trucs September 

16-08-2013  Nieuw bij SponsorPortaal: nieuwe inkomsten voor uw club! 

18-07-2013  belangrijke wijziging voor gebruik Twitter 

04-07-2013  nieuw beheersysteem voor uw vereniging

03-04-2013  mailings aan uw sponsors

22-03-2013  nieuw beheersysteem voor uw sponsors

04-03-2013  nieuwsbrief maart