Aandachtstip van de SponsorMan – De Scheurkalender

Ik heb weer een creatief idee! Misschien lijkt het te laat, maar het is juist een mooi idee voor volgend jaar: een scheurkalender! Eigenlijk is het een variant op onze contributiekorting. Op elke pagina van de scheurkalender kan een leuke actie van een sponsor geplaatst worden. Bijvoorbeeld de bakker die voor het Paasweekend een korting van € 1,- op een paasstol geeft, en in juni een aanbieding van de slager voor een BBQ-pakket op vertoning van de pagina uit de scheurkalender. Verder kan de scheurkalender gevuld worden met leuke weetjes over de club, historische feitjes, de jaaractiviteiten van de club, de algemene sportkalender (er is genoeg te vermelden 🙂) van het jaar en foto's van de club.

Een dergelijke kalender is natuurlijk ook een leuk item voor de verkoop, bijvoorbeeld met Sinterklaas en Kerst of als leuk presentje voor vrijwillers en sponsors. Én niet duur... Voor ongeveer 5 tot 8 euro per stuk laat je je eigen scheurkalender drukken (oplage 200 stuks), maar wellicht wil de plaatselijke drukker hier ook wel een bijdrage aan leveren?

Een eenvoudigere optie is de weekkalender. Dan hoeft u maar 52 blaadjes te vullen, in plaats van  365. Dat scheelt ook weer in de drukkosten. Let wel: het eerste jaar zal het best wat werk zijn, maar in de vervolgjaren zal het een stuk makkelijker zijn. Dan is het leeuwendeel van het werk al gedaan en is het grotendeel kopiëren en plakken.

Dubbel winst

De scheurkalender levert op twee manieren geld op: u kunt dagen laten sposnoren en via de losse verkoop verkopen. Bij 25 gesponsorde dagen (€50,- per dag) heeft u de kosten voor 200 scheurkalenders gedekt. Indien u de helft los verkoopt voor een tientje levert het u € 1.000,- op en daarnaast heeft u dus een leuk presentje voor 100 sponsors en vrijwilligers.

Voorbeeldmail

Onderwerp: Wat is uw dag?

Beste [naam sponsor],

We hebben een heel erg leuk idee! We gaan dit jaar een scheurkalender uitgeven met foto's en allerlei leuke weetjes. Ook voor u als sponsor is het heel interessant. Bedrijven kunnen namelijk voor € 50,- een dag 'claimen' en hier een leuke advertentie of aanbieding doen. Wilt u bijvoorbeeld in januari iedereen een geweldig jaar toewensen? Dan kunt u bijvoorbeeld 2 januari 'claimen'. Of wilt u de kampioenen feliciteren? Dan is een dag in juni passender. Maar ook commercieel biedt het kansen. Zo kan de makelaar de open huizen dag(en) promoten, en de autodealer een leuke aanbieding voor de wintercheck. Bent u altijd tweede Paas- en Pinksterdag open? Dan kunt u dat op de scheurkalender kwijt om mensen zo op het idee te brengen om even bij u langs te gaan. Voor u zijn er dit jaar ongetwijfeld ook een aantal interessante dagen dat u de aandacht van onze leden wilt hebben.

Dubbele dagen voor bestaande sponsors

Bestaande sponsors krijgen natuurlijk een voordeeltje. Per dag die u afneemt krijgt u een dag cadeau. Zo krijgt u 2 voor de prijs van 1 en kunt u 10 dagen kopen voor € 250,-, of alle 52 zondagen voor slechts € 1.300,-.  Een koopje!

Relatiegeschenk?

De scheurkalender wordt aan al onze vrijwilligers en sponsors (ja, u ook :)) uitgereikt en kan door anderen gekocht worden voor € 10,- per stuk. Wilt u een aantal exemplaren extra hebben, dan kan dat dus!

Wie het eerst komt...

De deadline voor de scheurkalender is 1 oktober, dus laat voor deze datum even weten welke dagen u wilt claimen. Uiteraard is het hierbij wie het eerst komt..., dus mocht u speciale dagen heel graag willen, laat het dan snel weten.

Met sportieve groet,

[Contactpersoon]
Sponsorcommissie [naam vereniging]

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?