Aandachtstip SponsorMan Juni 2016

De aandachtstip van de SponsorMan: Contributiekorting

Meestal is de contributiefactuur voor leden niet de leukste post van het jaar. Het is echter eenvoudig om het leed te verzachten en tegelijkertijd uw sponsors te promoten: De Contributiekorting. Vraag uw sponsors om een aanbieding voor leden te doen die in een overzicht meegestuurd kan worden met de contributiefactuur. Dit mes snijdt aan twee kanten. De leden profiteren van voordeel en uw sponsors ervaren meerwaarde uit hun sponsoring doordat leden, gewapend met kortingsbon, bij hen over de vloer komen.

Een template voor het Contributiekorting
Wij hebben een voorbeeld van het A4-tje gemaakt waarin eenvoudig de Contributiekortingen kunnen worden verwerkt. U kunt de voorbeeldteksten vervangen door echte teksten en uiteindelijk het document “Opslaan als” PDF. Zo kunt u het eenvoudig mee sturen met de (digitale) factuur.

Templates:

Zit uw sport er niet tussen? Stuur ons dat even een mailtje. We maken graag een template voor u. Uiteraard kunt u de achtergrondafbeelding ook zelf aanpassen naar een meer clubspecifieke achtergrond.

Benader alle sponsors voor een Contributiekorting
Met onderstaande brief of mail kunt u al uw sponsors benaderen om een Contributiekorting aan te bieden. Een telefoontje aan de sponsor kan echter ook nooit kwaad. Heeft u wat tijd beschikbaar? Bel dan alle sponsors even. Dan kunt u de sponsor meteen even bedanken voor de steun het afgelopen jaar.

Voorbeeld mail/brief Contributiekorting:

Beste Sponsor,

Wij vinden het belangrijk dat onze leden weten dat u onze sponsor bent en dat zij ook weten wat u hen te bieden hebt.

Daarom introduceren wij een nieuw initiatief: Contributiekorting! Met een speciale bijlage bij de contributiefactuur vestigen wij graag de aandacht van onze leden op u als sponsor en geven hen tegelijkertijd de gelegenheid om de contributie terug te verdienen. U mag zelf bepalen wat voor voordeel u wilt bieden. Bijvoorbeeld een cadeautje bij een aankoop of een kennismakend gesprek, of natuurlijk een speciale korting.

In de bijlage vindt u een voorbeeld van het contributiekorting-overzicht. Uw bedrijf kan hier toch niet ontbreken?

Zou u ons uiterlijk 1 juli kunnen laten of u contributiekorting wilt bieden en wat dit voordeel inhoudt? Wij vernemen het graag!

Met vriendelijke groet,

Contactpersoon vereniging
Vereniging

Plaats de aanbiedingen ook op het SponsorPortaal

Het is eigenlijk niet meer dan logisch, maar uiteraard kan de Contributiekortingen kunnen ook via uw website en uw SponsorPortaal worden gepromoot. Zo kunnen de leden alle voordelen makkelijk terugvinden en leren de sponsors ook de mogelijkheden van het SponsorPortaal kennen.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.