Veel gestelde vragen (F.A.Q.)

 

1.    Wat is het SponsorPortaal?

Het SponsorPortaal is een verlengstuk van de website van een vereniging die sponsors in de gelegenheid stelt om zichzelf, al dan niet actiematig, te presenteren.

Het SponsorPortaal is separaat functionerende website die vanuit de website van de vereniging wordt benaderd in een nieuw venster als geklikt wordt op in de website van de vereniging met een iframe geïntegreerde elementen. Voor de inregeling van deze iframes levert SponsorVisie HTML-codes aan.

Het SponsorPortaal is benaderbaar via www.sponsorportaal.nl/club. Waarbij “club” dient te worden vervangen door de clubnaam (meestal de URL, bijvoorbeeld www.quick.nl, clubnaam is “quick”.

Er zijn 2 type elementen die in de website van de vereniging worden geïntegreerd:

  1. Actiebanner; in deze actiebanners (buiten formaat iframe 162×144 pixels) worden acties van sponsors getoond. Er kunnen meerdere actiebanners in de website van de vereniging worden geïntegreerd.
  2. Sponsorbalk (tickertape); de sponsorbalk toont de logo’s van de door de vereniging geselecteerde sponsors.  (buitenformaat iframe: een variabele breedte en een vaste hoogte van 86 pixels)

Website vereniging met Sponsorbalk en 3 actiebanners  

2.    Wat maakt het SponsorPortaal interessant?

  1. Actiematig sponsoren; Het systeem stelt sponsors van een vereniging in de gelegenheid om actiematig op de website te sponsoren. Hierdoor wordt sponsoring commercieel veel interessanter.
  2. Betere presentatie sponsors; De sponsors hebben binnen het SponsorPortaal van de vereniging een mini-website die de sponsors zelf kunnen beheren. De sponsor heeft hierdoor alle gelegenheid om zichzelf goed te presenteren.
  3. Verenigingsoverschrijdend; Indien een sponsor bij meerdere verenigingen sponsort, kan de sponsor via 1 beheersysteem centraal haar acties en bedrijfspresentatie bij meerdere clubs beheren.
  4. Gemak; Alle support op en inregeling van sponsors komt voor rekening van SponsorVisie. De vereniging wordt hier enorm door ontlast.
  5. Makkelijker nieuwe sponsors werven; Doordat verenigingen actief adverteren kunnen aanbieden, wordt het makkelijker om bedrijven voor sponsoring te interesseren. Ook bedrijven die binding met de vereniging hebben.
  6. Online Marktplaats; Binnen het SponsorPortaal zit ook een ClubMarkt. Een marktplaatsomgeving voor leden van de vereniging.
  7. Toolkit met standaarddocumenten, voorbeeldbrieven, -presentaties, sponsorcontract, factsheet, persbericht, enz. met als doel nieuwe sponsors te werven en bestaande sponsors te activeren en enthousiasmeren.
  8. NarrowCasting; nformatievoorziening via televisieschermen op locatie (clubhuis/kantine) met extra mogelijkheden voor sponsorinkomsten.

 3.    Kan elke club van het SponsorPortaal gebruik maken?

Ja, elke club kan van het SponsorPortaal gebruik maken. De club is verplicht om minimaal banner op de website te plaatsen, waarin ook SponsorVisie kan adverteren.

4.    Hoe kan de vereniging zich aanmelden?

Een vereniging kan zich aanmelden via de licentieovereenkomst. U kunt een licentieovereenkomst opvragen via info@sponsorvisie.nl. De vereniging dient een origineel ondertekende licentieovereenkomst per post of per e-mail te retourneren.

 5.    Hoe lang duurt het voordat het SponsorPortaal wordt opgeleverd?

Het SponsorPortaal wordt binnen 14 dagen na ontvangst van ondertekende licentieovereenkomst opgeleverd.

6.    Hoe meldt een vereniging sponsors aan?

Een vereniging kan via info@sponsorvisie.nl sponsors aanmelden. Hiervoor is alleen een websiteadres en e-mailadres van een sponsor nodig. Als het SponsorPortaal actief is kunnen nieuwe sponsors via het beheersysteem van SponsorVisie worden aangemeld.

 7.    Wat zijn de kosten van het SponsorPortaal?

De kosten zijn van diverse zaken afhankelijk. Zo hebben wij door samenwerkingen met diverse sportbonden verschillende arrangementen. Wilt u weten wat de kosten voor uw vereniging zijn? Dan informeren wij u graag. Neem gerust contact met ons op www.sponsorvisie.nl/contact.

8.    Kunnen we als vereniging ook in termijnen betalen? En wat is de betalingstermijn?

De licentiebijdragen worden jaarlijks gefactureerd. Het is niet mogelijk om in termijnen te betalen. De betalingstermijn is 14 dagen.

9.    Hoe ontvangt de vereniging de facturen?

U ontvangt de factuur jaarlijks vooraf of direct na aanmelding op het bij uw aanmelding aangegeven e-mailadres. Indien u de factuur liever per post wenst te ontvangen, dan kan de vereniging een e-mail sturen naar info@sponsorvisie.nl

 10.  Waarom moeten we als vereniging betalen voor deze dienst?

Het SponsorPortaal biedt een hoogwaardig product met veel voordelen voor uw vereniging. Met het SponsorPortaal kunnen verenigingen eenvoudig nieuwe sponsorinkomsten werven die de kosten die het systeem met zich meebrengt ruimschoots overschrijden.

11. Waarom zou u kiezen voor SponsorVisie?

SponsorVisie biedt het SponsorPortaal al sinds 2010 met veel succes aan bij een groot aantal verenigingen. SponsorVisie heeft in deze tijd zeer veel specifieke kennis opgedaan met betrekking tot de begeleiding van clubs en sponsors op het vlak van digitale sponsoring en kan daardoor de benodigde ondersteuning bieden. Daarnaast is het SponsorPortaal tot op de dag van vandaag een volledig uniek product die nog geen gelijke kent.

12. Waarom is de vereniging verplicht een actiebanner op de website te plaatsen?

Via de banner die op uw website wordt geplaatst kunnen wij communiceren met uw leden over de voordelen die uw sponsors bieden en hen wijzen op de mogelijkheden tot sponsoring van uw vereniging. Dit dient zowel het belang van uw vereniging als van SponsorVisie, wij willen immers beiden graag dat u het optimale resultaat uit het SponsorPortaal haalt.

13. Wat voor soort advertenties kan ik verwachten in de actiebanner?

Naast de advertenties van de door u geselecteerde sponsors plaatsen wij ook informatie om het gebruik van het systeem te bevorderen. Bijvoorbeeld het gebruik van de ClubMarkt.

14. Mijn vereniging is aangemeld voor het SponsorPortaal, maar we hebben geen bevestigingsbericht ontvangen. Wat nu?

U kunt een bericht sturen naar support@sponsorvisie.nl met het onderwerp “status aanmelding [uw clubnaam]”. U ontvangt vervolgens een bericht met de status van uw aanmelding. Houdt u er rekening mee dat de oplevering van het SponsorPortaal maximaal 14 dagen in beslag neemt.

15. Ik ben aanbieder/ontwikkelaar van websites en/of mobiele applicaties. Kan ik ook reseller worden van de het SponsorPortaal? En zo ja, hoe doe ik dat?

Dit kan onder bepaalde voorwaarden. U kunt hiervoor contact opnemen met SponsorVisie via info@sponsorvisie.nl.