Wervingstip SponsorMan: IJssalons

IJssalons hebben maar een half jaar om voor een heel jaar inkomsten te vergaren. De zomer is essentieel en door de coronacrisis is deze zomer lastiger begonnen dan ooit. De reguliere aanloop in de winkel is in deze tijd immers niet mogelijk. Al zit het weer de afgelopen tijd natuurlijk wel mee! Voor ijssalons is het van belang om mensen vroeg in het seizoen kennis te laten maken met hun product. Dan komen ze die zomer vaker terug. Daarom is het voor deze ondernemers van belang nu met potentiële klanten in contact te komen en juist dat is nu natuurlijk extra lastig. Maar als club kan je helpen. Jouw leden zijn potentiële klanten, dus: 1 + 1 = 2.

Gebruik onderstaande mail om de IJssalon aan uw lijst met sponsors toe te voegen. Nb. Check wel eerst even of ze inderdaad wel open zijn en of ze misschien ook bezorgen. Dat zou een extra kans kunnen zijn!

Voorbeeldmail

Onderwerp: Een warme samenwerking met ijskoude resultaten

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam), 

Een warme samenwerking met ijskoude resultaten
Het een moeilijk tijd voor iedereen. Dit bracht ons ertoe om na te gaan voor welke lokale bedrijven wij als lokale vereniging een echte toegevoegde waarde konden zijn. Het belangrijk dat we elkaar juist nu helpen.

Wij hebben veel jeugdleden (aantal) en kwamen daarom al snel bij u uit. De komende zomer zullen onze leden, ondanks de crisis (of misschien wel juist door de crisis 😉 ) weer naar verkoeling snakken. Het is dus heel interessant om ze te bereiken en ze te laten weten dat u wel open bent om af te halen, of misschien zelfs bezorgt. Alleen dan kunnen ze uit eigen ervaring de kwaliteit van uw producten ervaren en komen ze de hele zomer bij u terug.

Een actie speciaal voor leden
Het is onze ervaring dat het effectief is om leden met een voordeel naar een sponsor te leiden. Wij werken hier graag aan mee. Wilt u in nu aan leden van de vereniging een ijsje aanbieden met 50% korting? Dan promoten wij deze onze digitale nieuwsbrief, website en app.

(Optioneel) IJsverkoop op locatie
Wij werken graag mee aan uw zichtbaarheid en denken graag mee. Er zijn talloze mogelijkheden. Vindt u het interessant als er weer gewoon gesport wordt om op één van onze drukke wedstrijddagen op onze locatie ijs te verkopen? Dan praten wij graag met u over de mogelijkheden.

Sponsoring met ijskoud resultaat
Zoals u merkt willen wij heel graag zorgen dat er echt een win-win ontstaat voor u als sponsor én voor onze vereniging.

Afspraak maken
Ziet u hier ook een kans? Neem dan snel contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij hebben ook een aantal van uw collega’s benaderd, dus wees er snel bij!

Wij wachten uw bericht met belangstelling af!

Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]
[Naam vereniging]

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?