Aandachtstip SponsorMan: Continu in beeld

Er is niets erger dan maar een keer per jaar beseffen dat je sponsor bent. Helemaal als dat het moment is dat je de factuur voor een nieuw seizoen sponsoren binnen krijgt. Hoe vaker een sponsor beseft dat hij goed doet door sponsor te zijn van uw vereniging, hoe beter het is. Dat is juist de reden dat het heel slim is als hij daar op zijn eigen locatie ook aan herinnerd wordt, bijvoorbeeld door het ingelijste clubshirt op zijn werkkamer.

Nog meer voordelen
Kunst en andere objecten op locatie zijn vaak aanleiding voor een praatje met bezoekers of relaties. Doordat het clubshirt aan de muur hangt zal de sponsoring van uw vereniging automatisch veel vaker onderwerp van gesprek worden. Ook zo ervaart een sponsor waardering en meerwaarde uit het sponsorship.

Waarom inlijsten?
Het inlijsten is belangrijk om te zorgen dat de sponsor het daadwerkelijk direct op hangt. Als de sponsor het inlijsten zelf moet regelen komt het er waarschijnlijk niet van. Het beoogde doel wordt dan niet bereikt en dat is natuurlijk zonde.

Goedkopere alternatieven
Een ingelijst shirt heeft een vrij hoge kostprijs. Waarschijnlijk rond de € 100,-. Het is daarom niet mogelijk om dit aan alle sponsors cadeau te doen. Geef het daarom aan de grotere sponsors. Ook dat is een reden voor andere sponsors om een groter sponsorpakket af te nemen.

Voor andere sponsors is een ingelijste (!) team of actiefoto een aardig en veel goedkoper alternatief.

Eerder vertelden wij u al eens over de raamsticker, dat is een variant die voor elke sponsor, groot en klein, betaalbaar is.

Een raamsticker “Sponsor van [naam vereniging] [seizoen]″
Goedkoop en makkelijk! Bedank bestaande en nieuwe sponsors elk jaar met een raamsticker voor op de voordeur of in de etalage. Zo kan de sponsor kenbaar maken dat hij de vereniging sponsort (en wellicht ook voordeel voor leden biedt). Zorg dat er een jaartal op de sticker staat, zodat een nieuwe sticker elk jaar weer waarde heeft. Dat maakt de sponsoring zichtbaar en tastbaar. Een dergelijke sticker is in overleg met de lokale drukker (al sponsor?) eenvoudig en goedkoop te realiseren.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?