SponsorMan Maart 2020

Doorgaan in gekke tijden

Beste relatie. Het Coronavirus heeft enorme gevolgen dat is nu wel duidelijk. Alle scholen, horeca, sportclubs en sportscholen zijn dicht. Toch moeten we ook door.

Daarom zijn wij gewoon 'open', al werken al onze medewerkers vanuit huis.

We willen heel graag leuke en goede initiatieven ondersteunen en verspreiden. Hebben jullie leuke plannen om trainers, de horeca-uitbater of sponsors die in de problemen zitten te helpen? Deel ze dan met ons. Wellicht kunnen wij dan collega-verenigingen ook inspireren om met elkaar er voor elkaar te zijn. Dat is immers precies waar een vereniging voor bedoeld is.

Onderstaand een nieuwsbrief die aangepast is aan de huidige situatie. Ook een crisis biedt kansen.

De wervings- en aandachtstip in van de SponsorMan in 1: Coronakrachten: Vacatures bij de buurtsuper en de bouwmarkt

Door de Coronacrisis is het op veel plekken rustig, maar op een paar plekken is het juist drukker dan normaal. Denk aan de lokale detailhandel, bezorgdiensten, en bezorgrestaurants, het tuincentrum, de bouwmarkt en de supermarkt. Zij zoeken hulp. Door de drukte, maar ook omdat het ziekteverzuim hoger is dan gebruikelijk. Wie snottert blijft immers thuis.

Als vereniging kan je helpen. Jullie hebben heel veel leden waarvan er een hoop momenteel niet veel om handen heeft. Ons advies: bel de lokale supermarkt, de bouwmarkt, tuincentrum of detaillist en vraag of ze (tijdelijk) mensen zoeken. Een soort vakantiekrachten, maar dan 'Coronakrachten'. Jullie kunnen vervolgens deze vacatures binnen de vereniging delen met een nieuwsbrief en zo de lokale middenstand steunen. Zijn het al sponsors, prachtig! Dan ben je een geweldige partner. Zijn het nog geen sponsors, dan is het sponsorwerven na de crisis een stuk makkelijker geworden, want bij deze ondernemers hebben jullie dan absoluut een streepje voor.

Overigens kunt u er ook voor kiezen direct een vergoeding te vragen, maar misschien is het nu juist wel slimmer dat niet te doen. Wat vindt u?

De aandachtstip in van de SponsorMan in Coronatijden: Help je sponsors

De meeste sponsors hebben zeker niet de luxe vacatures te vervullen, maar wellicht kunnen jullie ze wel op een andere manier helpen. Stuur een mail naar de sponsors waarin je je hulp aanbiedt. Misschien heeft het restaurant wel een tijdelijk afhaalmenu te promoten, de fitnessschool een Thuisfit-programma en het huiswerkinstituut een hulpmiddel voor ouders voor het organiseren van het thuisleren. Je weet het niet, dus reden te meer om het te vragen.

__

Beste (naam sponsor),

We zijn er voor elkaar. Als we winnen, maar ook als we verliezen. Door de Coronacrisis wordt u wellicht geconfronteerd met grote uitdagingen. Misschien kunnen wij u een beetje helpen?

Zo horen we van restaurants die speciale afhaalmenu's willen communiceren en bedrijven die tijdelijk speciale Coronadiensten aanbieden. Of heeft u hulp nodig? Een goede jurist, of een acccountant. We weten het niet, maar u kent onze vereniging. Met onze (aantal) leden hebben we wellicht precies in huis wat u nodig heeft. Bij deze dan ook de uitnodiging om uw vraag te stellen. Wij zullen deze vervolgens bij onze leden uitzetten en hopelijk helpen wij u hiermee een klein beetje door deze crisis.

Met sportieve groet,

__

SponsorTip 3: Welk voordeel biedt u?

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring. Hierbij de tip van deze maand: Welk voordeel biedt u?

Klik hier voor meer informatie

 

ToolkitTip: Club van 100, maar dan fiscaal vriendelijk

De Toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite waard om deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zal ik elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Format Club van 100”; een van de ‘tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.

Al heel veel clubs hebben een Club van 100 of een Club van 50. Een groep donateurs, vaak particulieren, die elk jaar een vaste donatie aan de club doet. Maar bijna geen enkele club profiteert nu van het fiscale voordeel dat hierbij behaald kan worden. Om u op weg te helpen en te zorgen dat uw Club van 100-leden wel proifiteren van de fiscale mogelijkheden is er een format ontwikkeld dat u uiteraard terugvindt in onze toolkit.

Wist u dat u de eerste deelname en betaling voor een (nieuw op te richten) Club van 100 heel makkelijk met ons crowdfundingplatform te regelen valt? Neem gerust contact op als u hier meer over wilt weten.

Coming soon: CrowdfundingPlan
Naast clubs helpen we met Crowdfunding voor clubs steeds vaker ander soort organisaties, zoals culturele instellingen, muziekverenigingen, fanfares en individuen.

Daarom zullen we binnenkort een nieuw platfom lanceren: CrowdfundingPlan. Zowel Crowdfunding voor clubs als CrowdfundingPlan krijgt een volledig vernieuwde uitstraling en beheersysteem. Hiermee kunnen we nog meer partijen helpen aan geld voor hun doel.

De teller staat al op € 399.128,-: Koninkijke HFC is buitengewoon succesvol
Koninklijke HFC krijgt een nieuw clubgebouw en wilde een deel financieren met een goedkope lening bij leden. Het doelbedrag was €250.000,-. Dat bleek wat voorzichtig, want de teller staat nu al bijna op € 400.000,-! Geweldig natuurlijk.

Na de Obligatiecampagne die nog even doorloopt gaat de club ook nog een donatiecampagne doen. Op naar het halve miljoen!

Klik hier om naar het platform te gaan

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!