Spotlight: Clubs4life

Organiseert jouw club ook een Clubs4life-actie deze zomer?

Dennis Warmerdam, ambassadeur Clubs4life, roept iedereen op om een Clubs4life-dag te organiseren: “Samen met je sportclub kun je op een laagdrempelige manier geld inzamelen voor baanbrekend kankeronderzoek. En je doet ook nog eens wat je leuk vindt: sporten. Een win-win combinatie. Bovendien brengt Clubs4life een enorm gevoel van saamhorigheid. Je gaat er met zijn allen voor: het ultieme clubgevoel,”  

De tijd van de toernooien en seizoenafsluitingen breekt bij veel verenigingen weer aan en wat ons betreft is dit dan ook hét moment om tijdens één van deze evenementen in actie te komen voor kankeronderzoek. En KWF maakt het jullie wel heel makkelijk: Clubs4life is een kant-en-klaar format, met handige middelen die ingezet kunnen worden om van jouw inzamelingsactie een groot succes te maken.

Het organiseren van een Clubs4life-dag heeft, naast dat jullie je inzetten voor een goed doel, een enorm positieve uitstraling op de vereniging. Zo kan het een reden zijn voor bedrijven om eerder sponsor te worden, of voor leden om zich in te gaan zetten als vrijwilliger. Bovendien is het geweldig om met de hele club een doel na te streven. Dat brengt mensen bij elkaar.

Sinds kort is Dennis Warmerdam anbassadeur van Clubs4live. KWF stuurde hier onderstaand persbericht over.


Tophockeyer roept sportverenigingen op om in actie te komen


Tophockeyer Dennis Warmerdam is de nieuwe ambassadeur van Clubs4life, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, waarmee heel sportend Nederland wordt opgeroepen om samen te scoren tegen kanker. Op een laagdrempelige manier kunnen sportverenigingen geld ophalen voor kankeronderzoek.

Kwaadaardige tumor
In 2017 kreeg Dennis te horen dat hij een zeldzame kwaadaardige tumor in zijn onderarm had en dat hij nooit meer zou hockeyen in verband met een amputatie. De talentvolle aanvaller van Pinoké heeft dankzij een aangepaste behandelmethode zijn arm behouden. Ondertussen staat hij weer op het hockeyveld en voelt zich sterker dan ooit tevoren.

Dennis is bijzonder trots op zijn rol als ambassadeur, omdat hij van dichtbij heeft meegemaakt hoe belangrijk kankeronderzoek is. “Tijdens de eerste operatie zag het er niet goed uit. Ze hebben toen weefsel naar het lab gestuurd en hadden het over ‘goedaardig/kwaadaardig’. Ik had er nog nooit over nagedacht wat goed of kwaad zou betekenen. Goed klinkt goed, kwaad klinkt kwaad, dus we gaan voor goed. Zo dacht ik erover. Het is gek, maar zelfs nog de dag dat ik kwaadaardige cellen bleek te hebben, had ik het nog niet meteen door. ’s Avonds fluisterde ik tegen mijn moeder: ‘Mam, heb ik kanker?’. Toen kwam het binnen."

Clubs4Life
Clubs4Life is een initiatief van KWF Kankerbestrijding waarbij sportverenigingen geld kunnen inzamelen voor baanbrekend kankeronderzoek. Dit kan bijvoorbeeld door een veiling te organiseren, het inschrijfgeld van een toernooi beschikbaar te stellen aan KWF of een deel van de baropbrengst te doneren. Meer informatie en aanmelden kan via www.clubs4life.nl.
“Ik roep iedereen op om een Clubs4life-dag te organiseren. Samen met je sportclub kun je op een laagdrempelige manier geld inzamelen voor baanbrekend kankeronderzoek. En je doet ook nog eens wat je leuk vindt: sporten. Een win-win combinatie. Bovendien brengt Clubs4life een enorm gevoel van saamhorigheid. Je gaat er met zijn allen voor: het ultieme clubgevoel,” legt ambassadeur Dennis Warmerdam uit.


Voor meer informatie
Mischa Stubenitsky / Bert van Plateringen
Woordvoerder KWF Kankerbestrijding
020-5700538

Achtergrondinformatie Dennis Warmerdam:

Interview Dennis Warmerdam

Portretvideo met ondertitels

Portretvideo zonder ondertitels

Over KWF Kankerbestrijding
Kanker raakt ons allemaal: vrienden, families, organisaties – eigenlijk de hele samenleving. Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Dat zijn ruim 100.000 mensen per jaar. De afgelopen decennia zijn er al belangrijke stappen gezet. In 1949, het jaar dat KWF is opgericht, was de vijfjaarsoverleving van mensen met kanker 25%. Bijna 70 jaar onderzoeken, kennis delen, campagne voeren en collecteren is dat percentage gestegen naar 64%. Samen komen we steeds dichter bij de dag waarop niemand meer sterft aan kanker. Tot het zover is, blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.