SponsorMan oktober 2019

De wervingstip van de SponsorMan: Winkelcentra

Er komt een belangrijke periode aan voor de detailhandel. Sinterklaas, Kerst en de uitverkoop in het nieuwe jaar. Veel winkelcentra hebben daarom in deze periode veel activiteiten en evenementen. Denk aan de Sinterklaasintocht, maar ook de extra koopavonden voor Kerst. Uiteraard willen deze winkelcentra hier bekendheid aan geven. Uw vereniging biedt hier een geweldig platform voor.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Bedankt voor uw sponsoring

U bent natuurlijk heel erg blij met uw sponsors. Maar laat u dat wel eens weten? Misschien wel niet vaak genoeg.
Uw sponsors zijn waarschijnlijk ook heel trots dat zij uw sponsor zijn, maar laten zij dat ook aan hun klanten, medewerkers en relaties weten?
Waarschijnlijk ook niet vaak genoeg…

Start elk seizoen met een mailtje met de titel “Bedankt voor uw sponsoring!”, geef uw sponsor waardering en help hem communiceren naar zijn eigen achterban.

Klik hier om verder te lezen

Lagere iDEAL-kosten bij Crowdfunding voor clubs

Per 1-9-2019 zijn de iDEAL-kosten per transactie met 50% gedaald naar € 0,25 per transactie. Hierdoor is Crowdfundingvoorclubs.nl meteen weer in de meeste gevallen het goedkoopste crowdfundingplatform en nog steeds volledig no-cure-no-pay te starten!

Sinds de start in 2014 werd al meer dan € 5.000.000 opgehaald in honderden projecten.

Klik hier voor meer informatie en om een eigen platform aan te vragen.

Wijziging in aftrek van periodieke giften

Maakt u gebruik van fiscaal vriendelijke periodieke giften? Bijvoorbeeld voor een club van 100, of een obligatieplan? Dan is het belangrijk om te weten dat de overheid heeft besloten om de persoonsgebonden aftrek voor alle aftrekposten te versoberen. In 5 jaar wordt het aftrekpercentage geleidelijk afgebouwd naar 37,05%. Over 2019 is het nog 51,75%, maar voor het belastingjaar 2020 gaat het voor het eerst echt schelen, dan is de maximale aftrek nog maar 46%. Dit is ook van toepassing op reeds lopende regelingen. Indien u dergelijke regelingen heeft lopen is het wel zo netjes om de deelnemers hierover te informeren.

De afbouw verloopt als volgt:

 

Maximale belastingaftrek periodieke giften
2019 51,75%
2020 46,00%
2021 43%
2022 40,00%
2023 37,05%

 

Mocht u nog geen gebruik maken van de periodieke gift dan is dit, ondanks de versobering, absoluut een gemiste kans. In onze opinie zou elke vereniging van deze regeling gebruik moeten maken. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden voor uw vereniging. Neem gerust contact op via info@sponsorvisie.nl.

Vul een paar veldjes in en maak kans op € 10.000,-

Elke week wint een club, vereniging of stichting eenmalig € 10.000,- bij de Vriendenloterij.

Club van de Week is de campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Clubs kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Aanmelden:

Clubs kunnen het hele jaar projecten aanmelden via deze link.

Een paar veldjes invullen en klaar! Waarom zou u die moeite niet even nemen?

Alles over obligaties op Nationale Sportvakbeurs (gratis toegang)

De lijst met clubs die succesvol obligaties uitgeven, of onderhands lenen bij leden en betrokkenen wordt steeds langer: THC Hurley, Koninklijke HFC, hockeyclub Cartouche, Hockeyclub Baarn, Cartouche en tennisclub Cromwijck.

Gemiddeld haalden deze clubs ca 300.000 euro bij de leden. Het is dan ook een serieus alternatief voor lenen bij de bank en heeft ten opzichte van een banklening ook zeer grote voordelen:

  • Geen zekerheden en verpanding noodzakelijk
  • Geen borgstelling door gemeente noodzakelijk
  • Lagere (rente) lasten
  • Voor bestaande en nieuwe financieringen
  • Ook gedeeltelijke financiering en combinaties met andere financieringsvormen mogelijk
  • Profiteer van fiscale mogelijkheden i.c.m. periodieke gift

Veel goedkoper
Door gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden van periodieke giften is lenen bij lenen veel goedkoper dan bij de bank. Het scheelt al gauw EUR 25.000,- op een lening van EUR 100.000,-. Geen wonder dat steeds meer clubs hiervoor kiezen.  Zeker omdat Obligatieplan.nl, een product van SponsorVisie, zorgt dat clubs niets zelf hoeven te verzinnen en zo veel mogelijk processen geautomatiseerd worden.  “Het platform opzetten heeft de club nul moeite gekost”, vertelt Peter de Witte, penningmeester van Rugbyclub Rotterdam die een ton ophaalde bij de leden. “We betalen daarvoor wel iets van de opbrengst, maar dat weegt ruim op tegen de voordelen die we hieruit halen.”

Laat u bijpraten door dé specialist

13 november 14.00uur op het Hoofdpodium

Peter van Baak van SponsorVisie en Obligateplan.nl praat op de SportVakbeurs geïnteresseerde clubs bij over de kansen van lenen bij leden en beantwoordt al uw vragen.

Heeft u een grote investering voor de boeg dan is het een absolute ‘must-see’. Uw geïnvesteerde tijd betaalt zich zondermeer uit.

Ook volop aandacht voor crowdfunding

Wilt u meer weten over crowdfunding kom dan op 12 of 13 november om 13.00uur naar de ‘Crowdfunding voor voetbalclubs: 10 succesverhalen’.

Bestel gratis kaarten via www.nationalesportvakbeurs.nl of neem contact op via onze website

Let op! Per 1-6-2019 is ons postadres gewijzigd

Ons nieuwe postadres is gelijk aan ons kantooradres:
Kollenbergweg 26
1101AR Amsterdam Zuidoost

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!