SponsorMan juni 2019

De wervingstip van de SponsorMan: Zomersport

De competitie in veel sporten is voorbij en het strandseizoen komt eraan. Genoeg reden voor veel van uw leden om fit te willen blijven. Benader nu lokale fitnesscentra en bied ze de mogelijkheid om een zomerarrangement onder de aandacht te brengen. Overigens kunt u deze insteek ook voor andere sporten gebruiken, bijvoorbeeld golf, zeilen/surfen/wakeboarden/kitesurfen, padel, bootcamp en het (buiten)zwembad.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Contributiekorting

Soms is het beter terug te grijpen op een oud concept dan weer met iets nieuws te komen. Zo ook deze keer. Graag grijpen wij terug naar onze aandachtstip uit 2016: De Contributiekorting. Meestal is de contributiefactuur voor leden niet de leukste post van het jaar. Het is echter eenvoudig om het leed te verzachten en tegelijkertijd uw sponsors te promoten: De Contributiekorting. Vraag uw sponsors om een aanbieding voor leden te doen die in een overzicht meegestuurd kan worden met de contributiefactuur. Dit mes snijdt aan twee kanten. De leden profiteren van voordeel en uw sponsors ervaren meerwaarde uit hun sponsoring doordat leden, gewapend met kortingsbon, bij hen over de vloer komen.

Klik hier om verder te lezen

Toolkittip: Sponsorbronnen

Soms is het beter terug te grijpen op een oude relatie dan weer een nieuwe te benaderen.

In onze toolkit vindt u een aantal adviezen. Daar is het het advies over selecteren van potentiële sponsors er één van. We benoemen hier een aantal sponsorbronnen: het ledenbestand, de omgeving van de club, leveranciers en lokale adverteerders.  Maar we hebben er ook één gemist, namelijk oud-sponsors. De crisis ligt inmiddels ruim achter ons en het kan best wel eens heel effectief zijn om in de administratie na te gaan wie er de afgelopen jaren sponsorden en dat nu niet meer doen. Ooit was er immers een link met de club en voldoende reden om sponsor te worden. Waarom zou dat niet opnieuw kunnen? Benader deze oud-sponsors en vraag wat destijds de reden was om te sponsoren en later te stoppen met sponsoring. Puur uit interesse. Hierdoor krijgt u de broodnodige informatie waardoor u de sponsor gericht en met de juiste argumenten kunt benaderen voor een nieuwe samenwerking.

Nodig deze sponsors dan weer eens uit voor een sponsorevenement of nog directer, vertel ze over de ambities van de club nu. En vraag of ze zouden willen helpen. Wedden dat er wat uitkomt?

Tip!
Kijk voordat u gaat bellen even op de website van de sponsor en bekijk wat deze nu communiceert. Is er een nieuwe vestiging geopend, een nieuw product gelanceerd, of personeel nodig? Dan kan dat een mooie aanleiding zijn om via de club te gaan communiceren en dus weer sponsor te worden.

Obligatiesucces! € 465.000,- voor een zaalhockeyhal en een kunstgrasveld

"Het komt er niet vanzelf!

Met deze oproep heb ik jullie begin mei uitgedaagd om met het bestuur mee te doen met een obligatielening voor de vervanging van veld 7 en de aanschaf van een blaashal voor Hurley. We begonnen op 8 en 14 mei met de informatieavonden. Nu amper een maand later kunnen we jullie vertellen dat we de benodigde toezeggingen binnen hebben voor een bedrag van € 450.000. In iets meer dan een maand zo’n bedrag op brengen als club is echt heel bijzonder! Daaruit blijkt dat jullie ook geloven in onze visie dat een blaashal voor zaalhockey een wezenlijk onderdeel is van onze jeugdopleiding en ook bijdraagt aan de binding van de club. Dit geldt natuurlijk ook voor de vervanging van het zandveld op veld 7 voor een semi-waterveld."

Jan Chris de Nooijer, voorzitter T.H.C. Hurley op de website van de club

Wij hielpen Hurley met het opzetten van het Obligatieplan, de documentatie en promotie. Het obligatieplatform is nog te zien via www.obligatieplan.nl/hurley. Het succes spreekt voor zich. Mocht jullie club ook ambitieuze plannen hebben en vermoed je dat lenen bij leden voor jullie ook kansen biedt? Kijk dan eens op obligatieplan.nl of neem contact met ons op.

Vraag een consult aan

Landelijke kennisbijeenkomst Obligaties

Kom naar de Landelijke Kennisbijeenkomst Obligaties op 13 november om 15.00uur op de Nationale Sportvakbeurs in Gorinchem. Bestel gratis kaarten via www.nationalesportvakbeurs.nl of neem contact op via onze website

Let op! Per 1-6-2019 is ons postadres gewijzigd

Ons nieuwe postadres is gelijk aan ons kantooradres:
Kollenbergweg 26
1101AR Amsterdam Zuidoost

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!