SponsorMan Mei 2020

NIEUW! SponsorVisie Meet

De afgelopen maanden hebben ons gedwongen op een andere manier te leven en te werken. We zijn beperkt, maar toch hebben we ook de kracht van digitaal ontmoeten kunnen ontdekken. Inmiddels hebben we al heel wat op afstand ontmoet, vergaderd en kennis gedeeld in een groot aantal webinars. Ons heeft dit er toe aangezet om ons dienstenpakket uit te breiden met een online ontmoeting: De SponsorVisie Meet.

Tijdens SponsorVisie Meets wordt een actueel thema behandeld. Uiteraard delen wij onze inzichten en kennis, maar het is vooral ook een ontmoeting tussen bestuurders en sponsormensen van verschillende clubs. De Meet duurt 60 minuten en zo kom je heel efficiënt aan nieuwe kennis en contacten. De eerste SponsorVisie Meet vindt plaats op 8 juni om 18.30uur.

Onderwerp: De coronacrisis en sponsoring, bedreigingen en kansen.

Deelnemen is helemaal gratis en kan via meet@sponsorvisie.nl. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging.

De wervingstip van de SponsorMan: Reken op uw achterban

Gelukkig kunnen de eerste kinderen alweer buiten sporten. Het lijkt erop alsof er wat meer ruimte komt en dat sporten weer steeds meer mogelijk zal zijn. Voor veel sportverenigingen heeft de Coronacrisis grote financiële gevolgen. Gemiste barinkomsten. Evenementen die niet door kunnen gaan. En waarschijnlijk wordt de schade naar de toekomst toe nog groter. Gelukkig zijn er wat regelingen waar clubs gebruik van kunnen maken, zoals NOW en TOGS. Afgelopen week zijn hier 110 miljoen noodsteun voor sportclubs en een garantieregeling voor overbruggingskrediet bijgekomen. En ook de Rabobank doet een duit in het zakje met een mooie regeling voor gederfde inkomsten vanwege het niet doorgaan van evenementen tijdens de coronacrisis. Toch lossen al deze regelingen het probleem nog niet volledig op. Een deel zal je als club zelf moeten opvangen en als sponsorwerving moeilijk is, dan is het reden om terug te vallen op uw achterban. Hier schreef Peter van Baak, namens SponsorVisie, een artikel over in SportknowhowXL en dat is deze maand dan ook onze wervingstip: (bekijk deze regelingen) en Reken op uw achterban.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Het Nieuwe Ledenpakket

Het zijn moeilijke tijden om nieuwe sponsors te werven, maar het is wel een goed moment om te kijken hoe je je bestaande sponsors nog beter kan helpen. Een heel goede manier om de sponsors direct onder de aandacht te brengen van nieuwe leden en zo te zorgen dat ze direct resultaat ervaren uit de sponsoring is het samenstellen van een nieuw ledenpakket. Omdat de ledenaanwas aan het begin van het seizoen het grootst is, is het goed om dit nu voor te bereiden.

Vraag sponsors of ze een bijdrage aan dit pakket willen leveren. Dat kan een promotioneel artikel zijn, maar bijvoorbeeld ook een kortingsbon.

Klik hier voor meer informatie

Crowdfunding in de crisis: Webinar en Tips!

Crowdfunding biedt kansen in tijden van crisis, dat toont SV Zevenhoven aan. We vroegen ze hoe ze het voor elkaar gekregen om met een clubje van 300 leden binnen 48 uur bijna € 3.000,- bij elkaar te krijgen. Het antwoord was veelzeggend: "Eigenlijk is het heel simpel. Berichtgeving via de website, Facebook en een aantal team apps. Dat is echt alles geweest tot nu toe… Echter is het als een lopend vuurtje gaan lopen en lijkt niemand te willen achterblijven :-)". Check de actuele tussenstand: https://lnkd.in/eGyvuJ6.

Wil je ook starten met crowdfunding?

Bekijk dan deze 10 tips voor succesvolle crowdfunding in de crisis

Of geef je op voor het gratis Webinar "Crowdfunding in de crisis" op 8 juni

Webinar: Financieel gezond uit de crisis

De komende weken verzorgen wij tientallen webinars voor diverse opdrachtgevers, zoals sportbonden, gemeentes en vele Rabobanken. Tijdens deze workshops vertellen wij clubs alles wat zij moeten weten om financieel gezond de crisis uit te komen.

  • Welke regelingen zijn er en hoe werken ze?
  • Welke maatregelen kan je zelf nemen?
  • Waar liggen nog welk kansen op nieuwe inkomsten?

In 90 minuten ben je weer helemaal op de hoogte. Bijna elke werkdag is er 's avonds om 20uur een webinar. Wil je deelnemen, dan is dat uiteraard helemaal gratis voor onze relaties. Stuur een mail met een tweetal voorkeursdata aan info@sponsorvisie.nl en wij sturen je een uitnodiging om deel te nemen. Uiteraard na goedkeuring door de gastheer.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!