SponsorMan Juni 2020

Circa 60% van de clubs verwacht een daling in sponsorinkomsten

Tijdens onze webinars “Financieel gezond de crisis door” die wij op dit moment bijna dagelijks verzorgen vragen wij via een poll de deelnemende clubs altijd naar hun verwachtingen over de gevolgen van de crisis. De verwachtingen van de clubs aangaande sponsoring zijn alarmerend. Circa 60% van de gevraagde clubs verwacht een daling van de sponsorinkomsten. Daar moeten we natuurlijk een stokje voor steken! Deze nieuwsbrief is hiervoor een eerste stap.


Praat mee over de toekomst van sponsoring van lokale clubs tijdens de SponsorVisie Meet!

Tijdens SponsorVisie Meets wordt een actueel thema behandeld. Uiteraard delen wij onze inzichten en kennis, maar het is vooral ook een ontmoeting tussen bestuurders en sponsormensen van verschillende clubs. De Meet duurt 60 minuten en zo kom je heel efficiënt aan nieuwe kennis en contacten. De eerste SponsorVisie Meet vindt plaats op 8 juni om 18.30uur.

Onderwerp: De coronacrisis en sponsoring, bedreigingen en kansen.

Deelnemen is helemaal gratis en kan via meet@sponsorvisie.nl. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging.

Coronatip van de SponsorMan: Desinfectie

Een desinfectiezuil met club- of sponsorlogo. Dat is natuurlijk veel beter dan zo’n rondslingerend flesje bij het veld en misschien wel een mooie activatie voor een sponsor, bijvoorbeeld voor een zorgverzekeraar.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste virusoverdracht via handen plaatsvindt. Door een handdesinfectiezuil te plaatsen bij de ingang van het sportcomplex, clubhuis of sportveld maakt u het voor iedereen makkelijk om de handen te desinfecteren en u kunt deze nu met 50,- korting bestellen. De desinfectiezuil heeft een elleboogdispenser waardoor de pomp niet aangeraakt hoeft te worden met de hand. Dat is wel zo handig.

Via deze link krijgt u tijdelijk €50 clubkorting op de zuil met club- of sponsorlogo en hij is verkrijgbaar vanaf €99,- excl. BTW.

Coronasucces: GSV’28

Steeds meer clubs gebruiken crowdfunding om de financiële pijn van de crisis te verzachten en te zorgen dat de lasten door de sterkste schouders worden gedragen. Over het algemeen is dit een groot succes, maar uitschieter is absoluut GSV’28 uit Genhout. Een club met nog geen 300 leden die binnen 24 uur al meer dan €2.250,- ophaalde. Inmiddels tikken ze al bijna de € 3.000,- aan. Geweldig.

Bekijk hier de actuele tussenstand.

Wil je ook starten met crowdfunding?

Bekijk dan deze 10 tips voor succesvolle crowdfunding in de crisis

Download het voorbeeldplan “Crowdfunding in de crisis”

Of geef je op voor het gratis Webinar “Crowdfunding in de crisis” op 8 juni

Activeer direct een eigen platform

Klik dan hier en vraag direct uw platform aan!

 

De wervingstip van de SponsorMan: Schoolspullen

We zijn nog nauwelijks weer met school begonnen, maar toch is de grote schoolvakantie ook alweer in aantocht. Het laatste waar jongeren dan aan willen denken is dat het in september weer gaat beginnen: een nieuw studie- of schooljaar. Dit laatste geldt niet voor kantoorboekwinkel en webwinkel waar schoolspullen worden verkocht. Daar zijn de voorbereidingen op de piekverkoop in augustus in volle gang. Dit is het goede moment om deze bedrijven te benaderen voor het adverteren binnen uw vereniging.

Pssst! Vergeet niet óók de winkel waar schooltassen en laptops en tablets worden verkocht te benaderen…

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Branded Content

Steeds weer zoekt u naar mogelijkheden om uw sponsors onder de aandacht te brengen. Uw website heeft hier een essentiële rol in. Daarom heeft u ook gekozen voor het SponsorPortaal. De banners op uw website zijn een effectief middel voor de promotie van uw sponsors, maar u kunt meer doen.
Heeft u wel eens aan Branded Content gedacht?

Klik hier voor meer informatie

SponsorTip 6: Dynamische afbeeldingen

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring. Hierbij de tip van deze maand: Dynamische afbeeldingen. 

Klik hier voor meer informatie

ToolkitTip: Het sponsorcontract, facturatie en evaluatie

Ik schrijf de komende maanden een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zijn ook terug te vinden in de Toolkit. Deze maand het derde advies: “Het sponsorcontract, facturatie en evaluatie”In dit advies ga ik in op de 4 stappen die helpen een sponsorrelatie goed en professioneel aan te gaan.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!