Sponsortip 6: Dynamische afbeeldingen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Wissel uw uiting regelmatig

Maak uw afbeelding dynamisch: Een bewegende afbeelding is effectiever

Het SponsorPortaal ondersteunt ook bewegende afbeeldingen (Animated GIF). Dit handig als een advertentie met de optie “titel verbergen” wilt gebruiken. Door meerdere dia’s achter elkaar te plaatsen kunt u veel meer informatie kwijt en valt de advertentie meer op.

Er zijn een aantal types (zoals Flash en HTML5), maar het makkelijkst werkbaar is de animated-GIF-afbeelding. Het maken van een animated-GIF kan heel eenvoudig. Uiteraard via Photoshop, maar er zijn ook handige tools online beschikbaar. Google maar eens op “create animated GIF”.

Let op! Houd bij het bepalen van de duur van uw animatie rekening met de wisselsnelheid van de banner op de website van de club. Meestal toont deze elke 10 seconden een andere banner. Hou in dat geval rekening met een maximale duur van uw Animated GIF van 10 seconden.

Wilt u gewoon een fraaie advertentie maken die niet beweegt? Kijk dan eens op canva.com. Een heel handige tool voor mensen waarvoor Photoshop net wat te ver gaat. In een paar minuten zet u een professionele advertentie in elkaar.

Bekijk ook mijn vorige tips:


SponsorVisie helpt verenigingen met sponsors werven en behouden. Deze video laat zien hoe wij dit doen.