ToolkitTip: Sponsorbrochure

Elke vereniging kan nieuwe sponsors goed gebruiken. Om potentiële sponsors te benaderen heb je een sponsorbrochure nodig en om het je makkelijk te maken hebben we voorbeeld voor je gemaakt. Deze brochure kan je gebruiken om informatie over de club te delen en bedrijven uit te leggen waarom ze sponsor zouden moeten worden.

Toelichting

Wist u dat de gehele sponsorbrochure op 1 A4-tje zou moeten passen? Indien het langer is zullen veel bedrijven niet de moeite nemen het te lezen.

In alle communicatie is het van belang om te zorgen dat de doelgroep snel en juist de boodschap ontvangt. Zorg er daarom dat de positionering niet meer dan 250 woorden beslaat. Dat is ongeveer een halve pagina A4. Indien u wat ruimte neemt voor vormgeving vult u hier de voorzijde van uw A4-sponsorbrochure op een fraaie manier mee.

Door kort en bondig te zijn komt uw boodschap beter over en heeft het een groter effect.
Gebruik als ondersteuning mooie foto’s. Deze zeggen immers meer ‘dan duizend woorden’ en zorgen voor een professionele uitstraling. In de voorbeeldbrochure kunt u de standaardachtergrond vervangen door uw eigen fotografie.

De voorbeeldprijzen zijn gebaseerd op het 'Handleiding voor het samenstellen van sponsorpakketten' zoals u ook in de Toolkit terugvindt. Op deze manier is de prijsstelling logisch en overzichtelijk en worden sponsors gemotiveerd om meer sponsoruitingen af te nemen.

Pas het document naar wens aan

In het document kunt u eenvoudig alle teksten, sponsormogelijkheden, prijzen en achtergrondafbeeldingen aanpassen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u het document in de Toolkit in het hoofdmenu. Heeft u hulp nodig bij het aanpassen? Laat het ons gerust weten.

Elke maand een adviezen van de SponsorMan ontvangen?