SponsorMan Januari 2020

De wervingstip van de SponsorMan: Leasefietsen

Het nieuwe jaar is net begonnen en ook dit jaar zijn er per 1 januari weer nieuwe regels en wetten ingegaan. Eén daarvan is de regeling omtrent het leasen van een fiets. Het kabinet wil werkend Nederland weer meer op de fiets hebben. Omdat de hoge aanschafprijs van een e-bike voor veel mensen een drempel is heeft de overheid een nieuwe wetgeving geïntroduceerd. De fietsen kunnen nu relatief goedkoop geleased worden; in de praktijk kun je al voor een paar euro per maand op een luxe e-bike van €2500,- fietsen. Dit is goed voor de gezondheid van mensen, goed voor het milieu en het voorkomt files.

Heeft u de lokale fietstenwinkel nog niet als sponsor? Dan is dit een mooie kans om deze winkel te benaderen en aan te geven welke kansen er liggen.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Scheurkalender

Ik heb weer een creatief idee! Misschien is het iets te laat, maar dan is het toch zeker een leuk idee voor volgend jaar: een scheurkalender! Eigenlijk is het een variant op onze contributiekorting. Op elke pagina van de scheurkalender kan een leuke actie van een sponsor geplaatst worden. Bijvoorbeeld de bakker die voor het Paasweekend een korting van € 1,- op een paasstol geeft, en in juni een aanbieding van de slager voor een BBQ-pakket op vertoning van de pagina uit de scheurkalender. Verder kan de scheurkalender gevuld worden met leuke weetjes over de club, historische feitjes, de jaaractiviteiten van de club, de algemene sportkalender (er is genoeg te vermelden 🙂) van het jaar en foto's van de club.

Een dergelijke kalender is natuurlijk ook een leuk item voor de verkoop, bijvoorbeeld met Sinterklaas en Kerst of als leuk presentje voor vrijwillers en sponsors. Én niet duur... Voor ongeveer 5 tot 8 euro per stuk laat je je eigen scheurkalender drukken (oplage 200 stuks), maar wellicht wil de plaatselijke drukker hier ook wel een bijdrage aan leveren?

Klik hier voor meer informatie

SponsorTip 1: Trek de aandacht

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring.

Klik hier voor meer informatie

 

ToolkitTip: Sponsorbrochure

Een vereniging kan voortbestaan met behulp van sponsors. Nieuwe sponsors zijn dus altijd van harte welkom. Om potentiële sponsors te benaderen hebben we een Sponsorbrochure gemaakt. Deze brochure kunt u gebruiken om informatie over de club te delen en bedrijven uit te leggen waarom ze sponsor zouden moeten worden.

Klik hier voor meer informatie

Nieuws: De BOSA-subsidie is gewijzigd

Ook dit jaar stelt het Ministerie van VWS 87 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. Sportorganisaties kunnen deze subsidie gebruiken voor investeringen in hun accommodatie. De regeling dient als compensatie voor de oude BTW-verrekening, die veel clubs via een accomodatiestichting behaalden, maar geldt voor alle verenigingen, dus ook voor verenigingen die deze BTW-verrekening niet gebruikten.

Er zijn een aantal wijzigingen in 2020 doorgevoerd t.o.v. 2019. Het is goed hier kennis van te nemen.

Let op! Niet alleen voor gebouwen, maar ook voor materialen!

In 2019 werden vooral aanvragen gedaan voor verbouwingen, aanleg en verduurzaming, maar ook materialen, kleding, onderhoud en materieel vallen onder de BOSA-regeling. Dus ook ballen, doelen en trainersjassen. Als de totale minimale investering maar € 25.000, - is.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen of toegankelijkheid verlaagd
Voor investeringen in duurzaamheid of toegankelijkheid is de subsidie verlaagd naaar 30% (was 35%).

Het minimum subsidiebedrag

Er geldt een minimaal subsidiebedrag van € 5.000,-. Bij de reguliere (20%) regeling moet dus minimaal € 25.000,- geïnvesteerd worden, bij de 30%-regeling is dit € 16.667,-
Niet het investeringsbedrag, maar het te subsidiëren bedrag is dus leidend.

Maximaal 80% voorschot

Vorig jaar werd er tot 100% voorschot verstrekt. Dit jaar is dit beperkt tot 80%.

Grens betaalbewijs verhoogd

De grens voor het verplicht aanleveren van een betaalbewijs is verhoogd van €500,- naar € 1.000,- om de administratieve belasting voor alle partijen te verminderen.

Neem voor meer informatie contact op met DUS-I, de uitvoerder van de BOSA regeling:

Parnassusplein 5
2511 VX Den Haag
070 340 5566
vwssubsidies@minvws.nl
www.dus-i.nl

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!