Aandachtstip SponsorMan juni 2015

De aandachtstip van de SponsorMan: Pakket voor nieuwe sponsors

Een sponsorpakket, dat is niets nieuws. Maar hét Nieuwe SponsorPakket zeker wel! Dit is de ideale manier om een nieuwe sponsor te verwelkomen, te zorgen dat het zichtbaar wordt dat hij sponsort, het sponsornetwerk op gang te brengen én een kans om nieuwe sponsors te vinden. 

Het Nieuwe-Sponsorpakket

In de zomer hebben wij net iets meer tijd om dingen goed op poten te zetten. Vorig jaar brachten wij u op het idee om Nieuwe-Ledenpakket, te ontwikkelen. Dat is een geweldige binnenkomer voor nieuwe leden, maar ook een mooie kans voor sponsors. Het Nieuwe-Sponsorpakket is eigenlijk hetzelfde, maar dan voor (bestaande en) nieuwe sponsors.

In het pakket zitten allemaal zaken die direct vorm geven aan hun sponsoring:

Denk hierbij aan:

Een raamsticker “Sponsor van [naam vereniging] 2015/2016”
Goedkoop en makkelijk! Bedank bestaande en nieuwe sponsors elk jaar met een raamsticker voor op de voordeur. Zo kan de sponsor kenbaar maken dat hij de vereniging sponsort (en wellicht ook voordeel voor leden biedt). Zorg dat er een jaartal op de sticker staat, zodat een nieuwe sticker elk jaar weer waarde heeft. Dat maakt de sponsoring zichtbaar en tastbaar. Een dergelijke sticker is in overleg met de lokale drukker (al sponsor?) eenvoudig en goedkoop te realiseren.

Een tekst voor op de website
Vaak vergeten sponsors zelf ook kenbaar maken dat ze de vereniging sponsoren. Dat is natuurlijk zonde! Help de sponsor op weg door een tekst aan te leveren voor op de website en in hun nieuwsbrief. Ik stuurde hier vorig jaar al een tip over. Klik hier voor deze tip

Wedstrijdshirt of club-/teamfoto of foto van het sponsorbord voor op locatie
Naast de raamsticker is het ook leuk als bedrijven de sponsoring op locatie zichtbaar kunnen maken. Stuur ze daarom een foto en/of een wedstrijdshirt die ze op de bedrijfslocatie kunnen ophangen.

Aanbiedingen van andere sponsors
Heeft u uw sponsors al gevraagd een specifieke aanbieding te doen voor andere sponsors (Zie:  Het Sponsor-de-Sponsor-pakket)? Stop deze dan ook in het pakket. Controleer ook even de actiepagina in het SponsorPortaal op business-to-business-aanbiedingen en voeg deze ook toe.  Vergeet niet ook de sponsor uit te nodigen om zelf ook een voordeel aan het pakket toe te voegen.

Sponsor-get-sponsor-bon
Stop in het pakket ook een tegoedbon voor 1 maand gratis adverteren op de website of de narrowcasting. Deze voucher kunnen de sponsors aan een relatie cadeau doen. Hierdoor hebben zij een mooi geschenk voor een relatie en u een potentiële nieuwe sponsor!  U kunt natuurlijk ook een brief bijvoegen zoals in onze aandachtstip van December werd beschreven: (Zie: Geef een cadeau).

Een warme introductie
Help uw sponsor aan een kans binnen uw sponsorbestand door hem ergens warm te introduceren. Zoals ik vorig jaar oktober ook al tipte. (Zie: Aandachtstip SponsorMan oktober 2014)

Al deze dingen bij elkaar garanderen direct een positieve indruk van de vereniging en direct resultaat voor de sponsor.

Overhandig het pakket bij voorkeur persoonlijk. Dat geeft het extra waarde. Mocht dat niet mogelijk zijn deel ze dan uit op de seizoensopening of de eerste sponsorbijeenkomst. Bij het pakket hoort de onderstaande brief. Vermeld hierbij uiteraard alleen de inhoud die van toepassing is. 

Voorbeeldbrief Nieuwe Sponsorpakket

Onderwerp: Een warm welkom!

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam), 

Sponsors zijn voor onze vereniging heel erg belangrijk en daarom willen wij hen ook graag onze waardering tonen. Onze (nieuwe) sponsors krijgen daarom een speciaal pakket waarin direct alles terugvindt wat u nodig heeft om van uw sponsoring een succes te maken.

In dit pakket vindt u de volgende zaken:

Een raamsticker “Sponsor van [naam vereniging] 2015/2016)”
Met de raamsticker kunt u kenbaar maken dat u de vereniging sponsort (en wellicht ook voordeel voor leden biedt). Plak deze bij uw voordeur en laat uw betrokkenheid zien!

Een tekst voor op de website
Vaak vergeten sponsors zelf ook kenbaar maken dat ze de vereniging sponsoren. Wij helpen u graag om dit wel te laten zien. In het pakket vindt u een tekst voor op uw website  of in uw digitale nieuwsbrief.

Teamfoto/foto van uw sponsorbord/foto van het clubhuis voor op uw locatie
Ook in uw kantoor is het leuk om te laten zien dat u ons sponsort. U vindt een foto in het pakket die u een mooi plekje kunt geven.

Diverse speciale aanbiedingen
Een aantal van onze sponsors biedt andere sponsors speciale voordelen. In het pakket vindt u hiervan een overzicht. Ook in het SponsorPortaal op onze website zijn deze en andere voordelen te vinden. Neem dus snel kijkje. Wilt u ook een speciaal aanbod doen aan onze sponsors of leden, laat het dan gerust even weten.

Geef een cadeau
Maak ook een ander blij. Met de cadeaubon uit het pakket kunt u een relatie van uw bedrijf een maand lang gratis adverteren aanbieden op onze vereniging. Uw relatie blij, u blij, wij blij!

Een warme introductie…
Het netwerk is voor veel bedrijven een van de belangrijkste redenen om te gaan sponsoren. Wij helpen u graag direct aan een nieuw contact. Kijk in ons SponsorPortaal naar onze bestaande sponsors en laat ons weten met welk bedrijf u graag in contact wil komen. Wij zorgen dan voor een warme introductie.

Wij zijn er van overtuigd u met dit pakket heel veel plezier te doen. Mocht u vragen, opmerkingen of ideeën hebben met betrekking tot dit Sponsorpakket laat het ons dan absoluut weten!

Met sportieve groet,

Contactpersoon vereniging
Naam vereniging

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.