Aandachtstip SponsorMan: Proactiviteit

De aandachtstip van de SponsorMan: Proactiviteit

Sponsors zijn druk, maar meestal niet met het meeste uit hun sponsoring te halen. Dit is precies waar de sponsorcommissie om de hoek komt kijken. De sponsorcommissie zou niet alleen bezig moeten zijn met het binnen halen van nieuwe sponsors, het opstellen van overeenkomsten en het versturen van facturen. Nee, de sponsorcommissie moet de sponsor juist helpen om resultaat te behalen. Is dat veel werk? Is dat ingewikkeld? Dat valt enorm mee! Bij deze introduceer ik de drie V's.

Vraag
De kans dat leden of toeschouwers contact opnemen met een sponsor wordt veel groter als er een interessante actie is. Bijvoorbeeld een korting voor leden of juist een extra sponsorbijdrage voor de club bij afname van een product of dienst. Volvo laat met de Clubbonus zien dat dit zeer succesvol kan zijn. De actie is al meermalen verlengd en uitgebreid. Benader de sponsors, vraag ze om een actuele actie of verzin samen met hen een leuke doorlopende actie.

Verbind
In het netwerk van de club schuilt een grote waarde. Vandaar dat veel clubs een businessclub en sponsorevenementen hebben. Maar het verbinden van sponsors kan nog veel eenvoudiger. Stuur een mailtje naar je sponsors met een lijst van alle sponsors en stel ze de vraag met welke sponsor ze graag in contact willen komen. Vervolgens introduceer je de sponsors aan elkaar. Dat is een heel effectieve manier om toegevoegde waarde te leveren en kost veel minder tijd dan het organiseren van een evenement. En is het nog concreter ook.

Volg
Volg je sponsors. Bezoek eens in de zoveel tijd de website van de sponsors of volg ze op social media. Heeft de sponsor iets te melden? Bijvoorbeeld een actie, een vacature of een jubileum? Neem dan contact op en bied aan om de actie of vacature binnen de club te delen of feliciteer de sponsor met het jubileum. Deze proactiviteit zal zeker worden gewaardeerd!

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?