Aandachtstip SponsorMan: Sociale Media

De aandachtstip van de SponsorMan: Sociale media

Waarschijnlijk is uw vereniging al behoorlijk actief op de sociale media en heeft de vereniging behoorlijk wat volgers. Deze heeft namelijk een zeer betrokken doelgroep. Wist je dat  je op meerdere manieren de aandacht voor uw sponsors kunt vergroten via sociale media?

Meer of minder traffic op de website?
Wist je dat je via sociale media eenvoudig het bezoek op uw website kunt vergroten? Maar ook dat verkeerd gebruik schadelijk kan zijn voor je eigen bezoekersaantallen? Dat is natuurlijk zonde. Met traffic op de eigen website kan de vereniging zelf inkomsten vergaren, met traffic op Facebook of Instagram vaart vooral Facebook wel. Zorg daarom altijd dat je via sociale media alleen bekend maakt dat er interessante informatie op de website staat en deze informatie niet 'weggeeft'. Plaats dus niet meer het hele wedstrijdverslag, maar alleen een melding dat deze beschikbaar is op de website. “Ons eerste heeft de derby na een spannende strijd weten te winnen. Klik hier voor het wedstrijdverslag”. En plaats niet alle foto’s op sociale media, maar vertel op sociale media dat er foto’s te vinden zijn op jullie website. Zo creëer je meer traffic op de website en meer exposure voor uw sponsors. Simpel toch?

Meer traffic naar uw sponsors
Je kan je sociale media ook inzetten om nog meer traffic naar je sponsors te krijgen. Zet iedere maand één advertentie van één van de sponsors in de spotlight via de sociale media. Bijvoorbeeld: “Nu 30% korting op winterbanden bij onze sponsor Jan de Autodealer. Klik hier“. En zorg dat de link verwijst naar het actieoverzicht op de website. Dan hebben alle sponsors hier profijt van.

Goodwill
Vergeet niet de sponsor zelf te ‘taggen’ en hen even persoonlijk te informeren dat je dit gedaan hebt. Dat levert zeker waardering op. Een kleine moeite toch?

Sponsorinterview
Ook het concept sponsorinterview uit de toolkit kan mooie content geven voor social media promotie. Zie: Aandachtstip SponsorMan: Sponsornieuwsbrief

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wil je elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?