Aandachtstip SponsorMan: Verkiezing Sponsor Van Het Jaar

Elke maand bedenk ik iets nieuws om jullie sponsors meer aandacht te geven. Deze maand heb ik een heuse verkiezing bedacht. Het klinkt ingewikkelder dan het is.

Hoe kunnen jullie beter de aandacht op jullie sponsors vestigen dan door een verkiezing te organiseren voor de beste sponsor van het jaar?
Door een handige tool (www.pollsnack.com) is dit zo geregeld, origineel en heel positief!

Eigenlijk is er maar één vraag nodig: “Wie vind jij dat sponsor van het jaar moet worden?”. Zet vervolgens bij de keuzeopties alle (geselecteerde) sponsors neer. Meer is niet nodig!

Vervolgens kan een iframe op de website worden geplaatst (de embed code kan eenvoudig van pollsnack.com worden afgehaald). Hieronder vind je een voorbeeld. Vergeet niet ook een mail naar de leden te sturen met de vraag aan de leden om hun stem uit te brengen. Geef hierin ook aan tot wanneer er gestemd kan worden.

Uiteraard is het ook leuk om de sponsors te laten weten dat ze genomineerd zijn. Ook hiervoor vind je een voorbeeldbrief.

Voorbeeldmail leden

Onderwerp: Breng je stem uit op je favoriete sponsor!

Beste lid,

Onze sponsors zijn voor ons heel erg belangrijk. Ze zorgen ervoor dat sporten betaalbaar is en dat onze club het hoofd boven water kan houden. Reden genoeg om de sponsors eens in het zonnetje te zetten.

Stem op je favoriete sponsor
Waarschijnlijk heb jij een sponsor waar je heel blij mee bent of die je de titel: Sponsor van het Jaar [jaartal] gunt. Breng daarom snel je stem uit via de volgende link: [http://snack.to/qhn5ej5k] (LET OP: VERVANGEN!)

De prijs
Al onze sponsors willen graag onze leden bereiken. Via onze website kan dit door te adverteren. De winnende sponsor krijgt de gelegenheid om een jaar lang gratis te adverteren.

Promoot je sponsor
Wil je je sponsor echt helpen? Zorg dan dat je zorgt dat anderen ook op deze sponsor gaan stemmen. Promoot het bijvoorbeeld via sociale media of via de mail.

Stemmen kan tot [einddatum]

Breng dus snel je stem uit!

Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]
[Naam vereniging]

Voorbeeldmail sponsors

Onderwerp: U bent genomineerd!

Beste [naam sponsor],

Onze sponsors zijn voor ons heel erg belangrijk. Dankzij u is sporten bij onze club betaalbaar en houden we het hoofd boven water. Reden genoeg om u eens in het zonnetje te zetten.

Verkiezing “Sponsor van het Jaar [jaartal]”
We hebben daarom u genomineerd voor Sponsor van het Jaar [jaartal]. Tot [einddatum] kan worden gestemd via de volgende link: [http://snack.to/qhn5ej5k] (LET OP: VERVANGEN!)

De prijs
Als sponsor wilt u graag onze leden bereiken. Via onze website kan dit door te adverteren. Wordt u Sponsor van het Jaar [jaartal]? Dan krijgt u de gelegenheid om een jaar lang gratis te adverteren via onze website.

Promotie
Uiteraard helpt het als u zorgt dat zo veel mogelijk leden op u stemmen. Promoot de verkiezing dan ook via bijvoorbeeld sociale media of via een e-mail.

Wij wensen u veel succes in de verkiezing! Na sluiting van de verkiezing laten wij u uiteraard de uitslag weten.

Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]
[Naam vereniging]

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?