Veel gestelde vragen NHV-Arrangement

 

1.    Wat is het SponsorPortaal?

Het SponsorPortaal is een verlengstuk van de website van een vereniging die sponsors in de gelegenheid stelt om zichzelf, al dan niet actiematig, te presenteren.

Het SponsorPortaal is separaat functionerende website die vanuit de website van de vereniging wordt benaderd in een nieuw venster als geklikt wordt op in de website van de vereniging met een iframe geïntegreerde elementen. Voor de inregeling van deze iframes levert SponsorVisie HTML-codes aan.

Het SponsorPortaal is benaderbaar via www.sponsorportaal.nl/club. Waarbij “club” dient te worden vervangen door de clubnaam (meestal de URL, bijvoorbeeld www.quick.nl, clubnaam is “quick”.

Er zijn 2 type elementen die in de website van de vereniging worden geïntegreerd:

 1. Actiebanner; in deze actiebanners (buiten formaat iframe 162×144 pixels) worden acties van sponsors getoond. Er kunnen meerdere actiebanners in de website van de vereniging worden geïntegreerd. Per 4 banners dient de vereniging minimaal 1 banner met informatie van de NHVen haar partners te tonen (met een minimum van 1 actiebanner op de homepage). Deze actiebanner wordt aangeduid als de NHV-actiebanner.
 2. Sponsorbalk (tickertape); de sponsorbalk toont de logo’s van de door de vereniging geselecteerde sponsors.  (buitenformaat iframe: een variabele breedte en een vaste hoogte van 86 pixels)

Website vereniging met Sponsorbalk en 3 actiebanners 

              

2.    Wat maakt het SponsorPortaal interessant?

  1. Actiematig sponsoren; Het systeem stelt sponsors van een vereniging in de gelegenheid om actiematig op de website te sponsoren. Hierdoor wordt sponsoring commercieel veel interessanter.
  2. Betere presentatie sponsors; De sponsors hebben binnen het SponsorPortaal van de vereniging een mini-website die de sponsors zelf kunnen beheren. De sponsor heeft hierdoor alle gelegenheid om zichzelf goed te presenteren.
  3. Verenigingsoverschrijdend; Indien een sponsor bij meerdere verenigingen sponsort, kan de sponsor via 1 beheersysteem centraal haar acties en bedrijfspresentatie bij meerdere clubs beheren.
  4. Gemak; Alle support op en inregeling van sponsors komt voor rekening van SponsorVisie. De vereniging wordt hier enorm door ontlast.
  5. Makkelijker nieuwe sponsors werven; Doordat verenigingen actief adverteren kunnen aanbieden, wordt het makkelijker om bedrijven voor sponsoring te interesseren. Ook bedrijven die binding met de vereniging hebben.
  6. Online Marktplaats; Binnen het SponsorPortaal zit ook een ClubMarkt. Een marktplaatsomgeving voor leden van de vereniging.
  7. Toolkit met standaarddocumenten, voorbeeldbrieven, -presentaties, sponsorcontract, factsheet, persbericht, enz. met als doel nieuwe sponsors te werven en bestaande sponsors te activeren en enthousiasmeren.

 3.    Kan elke club van het SponsorPortaal gebruik maken?

Ja, elke club kan van het SponsorPortaal gebruik maken. De club is verplicht om minimaal één NHV-actiebanner en één sponsorbanner op de website te plaatsen.

4.    Hoe kan de vereniging zich aanmelden?

Een vereniging kan zich aanmelden door het digitale aanvraagformulier in te vullen op www.sponsorvisie.nl/nhv-arrangement. De vereniging dient een origineel ondertekend aanvraagformulier per post na te zenden.

 5.    Hoe lang duurt het voordat het SponsorPortaal wordt opgeleverd?

Het SponsorPortaal wordt binnen 14 dagen na ontvangst van het digitale aanvraagformulier opgeleverd. SponsorVisie dient voor oplevering ook het originele en volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier ontvangen hebben.

6.    Hoe meldt een vereniging sponsors aan?

Een vereniging kan per e-mail sponsors aanmelden (info@sponsorvisie.nl). Hiervoor is alleen een websiteadres en e-mailadres van een sponsor nodig. Als het SponsorPortaal actief is kunnen nieuwe sponsors via het beheersysteem van SponsorVisie worden aangemeld.

 7.    Wat zijn de kosten van het NHV-Arrangement van het SponsorPortaal?

Klik hier voor het tarievenoverzicht. Op dit overzicht vindt u de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

8.    Kunnen we als vereniging ook in termijnen betalen? En wat is de betalingstermijn?

Het is niet mogelijk om in termijnen te betalen. De betalingstermijn is 14 dagen.

9.    Hoe ontvangt de vereniging de facturen?

U ontvangt de factuur jaarlijks vooraf of direct na aanmelding op het bij uw aanmelding aangegeven e-mailadres. Indien u de factuur liever per post wenst te ontvangen, dan kan de vereniging een e-mail sturen naar info@sponsorvisie.nl

 10.  Waarom moeten we als vereniging betalen voor deze dienst?

Het SponsorPortaal is een bestaande dienst van SponsorVisie die regulier tegen veel hogere tarieven wordt aangeboden. Met het door de NHV uitonderhandelde NHV-arrangement is deze digitale toepassing beschikbaar geworden tegen veel lagere tarieven. Met het SponsorPortaal kunnen verenigingen eenvoudig nieuwe sponsorinkomsten werven die de kosten die het systeem met zich meebrengt ruimschoots overschrijden. Binnen de basislicentie worden er zelfs geen kosten gerekend tot het moment dat er daadwerkelijk sponsors worden aangemeld. De vereniging heeft in dit geval altijd de mogelijkheid om eerste de inkomsten te vergroten voordat er kosten worden gemaakt.

11. Waarom biedt de NHV deze diensten via SponsorVisie?

SponsorVisie biedt het SponsorPortaal al ruim 2 jaar met veel succes aan bij een groot aantal verenigingen. SponsorVisie heeft in deze tijd zeer veel specifieke kennis opgedaan met betrekking tot de begeleiding van clubs en sponsors op het vlak van digitale sponsoring en kan daardoor de benodigde ondersteuning bieden. Daarnaast is het SponsorPortaal tot op de dag van vandaag een volledig uniek product die nog geen gelijke kent.

12. Waarom is de vereniging verplicht een actiebanner van de NHV te plaatsen?

Via de banner die op uw website wordt geplaatst kan de NHV inkomsten genereren die ervoor zorgen dat het SponsorPortaal aan u tegen het speciale NHV-arrangement kan worden aangeboden.

13. Wat voor soort advertenties kan ik verwachten in de NHV-actiebanner?

Berichten en/of advertenties van de NHV en/of NHV partners; bijvoorbeeld over informatie over kaartverkoop van wedstrijden van de Nederlandse teams of informatie over NHV congressen, seminars of cursussen.

De vertoonde commerciële advertenties zullen zo veel mogelijk voetbalgerelateerde zijn en afkomstig zijn van de partners van de NHV.

14. Mijn vereniging is aangemeld voor het SponsorPortaal, maar we hebben geen bevestigingsbericht ontvangen. Wat nu?

U kunt een bericht sturen naar support@sponsorvisie.nl met het onderwerp “status aanmelding [uw clubnaam]”. U ontvangt vervolgens een bericht met de status van uw aanmelding. Houdt u er rekening mee dat de oplevering van het SponsorPortaal maximaal 14 dagen in beslag neemt.

15. Ik ben aanbieder/ontwikkelaar van websites en/of mobiele applicaties. Kan ik ook reseller worden van de het SponsorPortaal? En zo ja, hoe doe ik dat?

Dit kan onder bepaalde voorwaarden. U kunt hiervoor contact opnemen met SponsorVisie via info@sponsorvisie.nl.