Sponsorman februari 2016

De wervingstip van de SponsorMan: Sparen of beleggen?

Vorig jaar haalde het al vaak het nieuws. Door de renteverlaging in januari is het opnieuw het geval. De rente op spaargeld is zodanig laag dat het geen rendement meer oplevert. Door de inflatie en daar bovenop ook nog de vermogensrendementsheffing spaar je zelfs achteruit. Maar ook alternatieven zoals beleggen bieden geen zekerheid. De AEX zakte in januari zelfs even door de 400-puntengrens.

Een selectie uit het nieuws:

Bedrijven die adviseren op het vlak van sparen en vermogensbeheer kunnen dit gebruiken als haakje om in gesprek te komen met nieuwe klanten. Heeft u mensen met (spaar)geld in de club? Dan kunt u zelf dit haakje gebruiken om een nieuwe sponsor binnen te halen of een bestaande sponsor een kans te bieden.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Elke maand tips en trucs

Elke maand communiceert de SponsorMan in zijn nieuwsbrief een sponsortip voor uw sponsors. Een aantal verenigingen stuurt deze tip elke maand aan de eigen sponsors door. Dit zorgt ervoor dat zij 12 keer per jaar aandacht geven aan hun sponsors en zij zichzelf buitengewoon proactief tonen. Kom u hier niet altijd aan toe? Laat het dan door SponsorVisie organiseren.

Klik hier voor meer informatie

Crowdfunding en spaargeld: Een gouden combinatie

Wij informeerden u in december over de nieuwe subsidieregeling omtrent duurzame energie en energiebesparing voor sportverenigingen. Veel sportverenigingen gebruiken deze subsidie in combinatie met crowdfunding om zonnepanelen of led-verlichting te bekostigen.

Vanwege de lage spaarrente is dit nu extra interessant. Met een rente van bijvoorbeeld 5% is het voor zowel vereniging als lid financieel erg aantrekkelijk om de lening aan te gaan. De leden halen een hoger rendement, terwijl de club heel goedkoop de benodigde middelen beschikbaar krijgt.

Er is echter nog meer fiscaal voordeel te halen indien het lid de rente of zelfs de jaarlijkse aflossing terug schenkt. Deze schenking is in dat geval namelijk 100% aftrekbaar van het belastbare inkomen en daardoor zeer voordelig.

Wist u dat deze mogelijkheid via ons crowdfundingplatform te organiseren is? Net als de andere fiscaal vriendelijke donatievormen overigens. Onder andere SDC Putten gaat met de obligatieregeling aan de gang voor de bouw van het nieuwe clubhuis: https://www.crowdfundingvoorclubs.nl/sdcputten/goal/view/obligaties.

Mocht u hier vragen over hebben neem dan gerust contact op met SponsorVisie.

Mailing aan uw sponsors

Zoals in ‘de aandachtstip’ van de maand stond vermeld sturen wij namens een aantal clubs een tip aan de sponsors. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: sponsorvisie.nl/sponsortip-30-het-effect-van-kleur/

Indien u nog niet bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!