Sponsors werven tip: Inhaken

Het WK-voetbal komt eraan en dat is voor heel veel bedrijven reden om 'in te haken' met een leuke actie. En daar kan je weer gebruik van maken als club. Benader de supermarkt voor de promotie van hun WK-actie en hou verder vooral je ogen en oren open voor WK-acties van bedrijven en haak hier zelf op in door ze te benaderen of zij hun WK-actie ook via jullie kanalen willen promoten.

Misschien is er ook wel een bedrijf dat het gezamenlijk kijken van de wedstrijden op de club wil sponsoren? Of benader de lokale horeca of zij onder de aandacht willen brengen dat zij live de wedstrijden van het Nederlands Elftal op groot scherm tonen, misschien wel met een leuke actie als je met je hele team komt kijken.

P.s. Hou ook de grote toernooien binnen jouw sport of jouw regio in de gaten. Voor de hockeyers komt er ook weer een WK aan in januari (13 t/m 29 januari). Dat biedt hockeyclubs een mooie kans voor het werven van nieuwe sponsors of het activeren van bestaande sponsorships.

Dit is zijn de speeldata van het Nederlands Elftal:

  • 21 november 2022 17.00 Senegal - Nederland
  • 25 november 2022 17.00 Nederland - Ecuador
  • 29 november 2022 16.00 Nederland - Qatar

Voorbeeldmail

Onderwerp: Leuke WK-actie!

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam),

Ik zag dat jullie een WK-actie hebben en ik heb hiervoor een leuk idee. Zouden jullie het interessant vinden als wij jullie WK-actie delen met  onze (aantal) leden, of verspreiden via onze social kanalan? Zo bereiken jullie via een warm kanaal jullie doelgroep.

Goedkoper dan adverteren in de krant

Adverteren is al mogelijk vanaf [bedrag] per jaar of [bedrag] voor de komende 3 maanden. Dat is veel goedkoper dan een advertentie in de lokale krant en u bereikt veel gerichter uw doelgroep: (sportieve) mensen uit de directe regio. De kans dat dit extra klanten oplevert lijkt ons groot!

Meer informatie of aanvullende vragen?

Ziet u hier ook een kans? Neem dan snel contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij zijn heel flexibel en denken graag met u mee!

Wij wachten uw bericht met belangstelling af!

Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]

[Naam vereniging]

P.s. we zoeken ook nog een naamsponsor voor onze WK-Clubthuis tijdens wedstrijden van Oranje. Misschien is dat ook wel wat voor jullie?

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?