Sponsors werven tip: werving en selectie

Sponsors werven tip september 2018: Vacatures

Prinsjesdag ligt net achter ons. Het gaat goed met ons land. Dat is goed nieuws voor de sponsorwerving. Niet alleen hebben bedrijven wat meer geld te besteden, ze hebben ook uitdagingen waar uw vereniging bij kan helpen. Neem bijvoorbeeld her recordaantal vacatures dat open staat. De werkloosheid daalt al 17 kwartalen op rij en goede mensen zijn bijna niet meer te vinden. Wellicht bevinden de juiste kandidaten zich wel binnen uw ledenbestand. Denk aan horecamedewerkers, flexkrachten, technische beroepen of IT-ers. Welk type medewerker loopt er volgens u rond? Laat dat de bedrijven met deze vacatures dan eens weten. Een goede kracht is immers goud waard, dus zeker ook een mooie sponsorbijdrage!

Kijk dus rond in uw omgeving welke bedrijven allemaal vacatures hebben open staan en benader deze via de mail met onderstaande tekst. De kans is groot dat ze reageren!

Voorbeeldbrief Vacature

Deze brief kan natuurlijk ook worden gebruikt om een wervings- en selectiebedrijf, uitzendorganisatie, detacheerder of headhunter aan uw vereniging te binden.

P.s. vergeet niet ook uw bestaande sponsors op het idee te brengen om hun vacatures via de vereniging te delen. Het SponsorPortaal is hiervoor bij uitstek geschkt. En, indien gewenst kan ook worden gezorgd dat uw sponsors een onbeperkt aantal vacatures of andere acties in het SponsorPortaal kwijt kunnen.

Onderwerp: Vacature

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam),

Toevallig stuitte ik op uw vacature voor [vacature] en ik denk dat u aan goede kandidaten kan helpen.

Communiceer uw vacature(s) via onze club

Wij hebben [aantal] leden. Bijna allemaal wonen ze in de buurt en ze hebben een profiel wat goed op uw vacature aansluit.  Wij willen u graag de kans bieden om uw vacature(s) onder de aandacht te brengen bij onze leden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. een advertentie op onze website of op de tv-schermen in ons clubhuis.

** Optioneel: Maar het is ook mogelijk om posters op onze club op te hangen en/of flyers in onze club te verspreiden.**

** Optioneel:  En wij zijn ook bereid om maandelijks de vacature van de maand te promoten via onze website en social media.*

Maar wellictht heeft u ook een leuk idee. Wij gaan dan ook graag hierover met u in gesprek.

Wat vindt u ervan?

Wij zijn zelf erg enthousiast over dit idee, maar zijn natuurlijk benieuwd of u ook kansen ziet. Zou dat mij kunnen laten weten?

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.