Sponsors Werven tip: Zonnepanelen

6 op de 10 Nederlandse installateurs verwachten dat de verkoop van zonnepanelen de komende maanden stijgt nu de salderingsregeling behouden blijft. Dit blijkt uit een enquête van Solar Magazine. Dit is een interessant gegeven voor het werven van een sponsor in deze branche. Deze verwachting is immers een reden om te investeren in promotie.  Vaak werken installateurs lokaal en dan is promotie via een lokale vereniging erg interessant. Bovendien gaat het ze al een aantal jaar voor de wind, dus er is ongetwijfeld budget voor promotie beschikbaar en is de investering voor sponsoring ook met 1 of twee nieuwe klanten terugverdiend. Het is dus hoog tijd om lokale leveranciers van zonnepanelen te benaderen.

Tip: kijk welke bedrijfswagens van zonnepaneleninstallateurs je in jouw buurt tegen komt en noteer de contactgegevens. Het feit dat je ze in de buurt aan het werk hebt gezien is een prachtig haakje om telefonisch contact te leggen: "Ik zag dat jullie bij ons in de buurt aan het werk zijn en ik vroeg mij af of jullie graag nog meer mensen in deze omgeving willen helpen?".

Voorbeeldmail

Onderwerp: Goed idee! Een speciaal aanbod voor onze leden?

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam),

6 op de 10 Nederlandse installateurs verwachten dat de verkoop van zonnepanelen de komende maanden stijgt nu de salderingsregeling behouden blijft. Dit blijkt uit een enquête van Solar Magazine.  Geldt dat ook voor u? Dan hebben wij een geweldig idee. Wij hebben [aantal] leden. Veel van hen zullen zonnepanelen overwegen en dat biedt kansen voor u. U werkt immers in deze regio en het kan heel interessant zijn om via de vereniging aan 'warme' acquisitie te doen.

Goedkoper dan adverteren in de krant

Onze vereniging biedt u een kans op nieuwe omzet en het is dan ook interessant om binnen onze vereniging te adverteren. Adverteren is al mogelijk vanaf [bedrag] per jaar of [bedrag] voor de komende 3 maanden. Dat is veel goedkoper dan een advertentie in de lokale krant en u bereikt veel gerichter uw doelgroep: Woningbezitters uit de directe regio!

Maar er is meer mogelijk. Zo zouden we een informatieavond over zonnepanelen kunnen organiseren of een speciale kortingsactie voor leden kunnen communiceren. De kans dat dit extra klanten op levert lijkt ons groot!

Meer informatie of aanvullende vragen?

Ziet u hier ook een kans? Neem dan snel contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij zijn heel flexibel en denken graag met u mee!

Wij wachten uw bericht met belangstelling af!

Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]

[Naam vereniging]

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?