Sponsortip 13: Zonder doel kan je niet scoren

“Zonder doel kan je niet scoren”. Het had een wijsheid van Johan Cruijff kunnen zijn. Leuk, maar wat wordt er mee bedoeld?

Er komt weer een nieuw seizoen aan en dit is het moment om uw voorbereiding te starten. Wij raden u aan om, net als de teams, voor het komende seizoen een doel te bepalen. We gingen hier in Sponsortip 5: Bepaal uw doel al eens op in.

Hoe gaat u uw doel bereiken?
Als u een doel bepaalt dan is de volgende vraag natuurlijk wat u kunt doen om uw doel te bereiken. Bent u bijvoorbeeld een uitzendorganisatie en is uw doel om komend seizoen vijf vacatures via de verenigingen in te vullen? Dan zou u kunnen zorgen dat uw actuele vacatures zichtbaar zijn binnen de verenigingen. Op de website bijvoorbeeld, of via een overzicht van actuele vacatures in de kantine.
Door te bedenken hoe u uw doel wilt bereiken komt u tot nieuwe ideeën. Waarschijnlijk helpt de vereniging u graag om deze te verwezenlijken.
Da’s logisch
Kortom: doordat u uw doel bepaalt en nadenkt over hoe dit doel bereikt kan worden is de kans dat u met uw sponsoring scoort direct veel groter. Maar da’s, om echt met Johan Cruijff te spreken, logisch toch?

Bekijk ook onze vorige tips: