Sport EHBO-cursus op de club i.s.m. Rode Kruis

SponsorVisie helpt het Rode Kruis
Het Rode Kruis wil de veiligheid op sportvelden vergroten door kennis van EHBO en reanimatie op clubs te vergroten door op meer clubs Sport EHBO-cursussen te (laten) organiseren. Vaak zijn er mogelijkheden om dit kosteloos aan te kunnen bieden op een vereniging. Juist bij het uitzoeken van deze mogelijkheden helpt het Rode Kruis.

Maar natuurlijk is het wel belangrijk dat er voldoende mensen op de club geïnteresseerd zijn om zo'n cursus te volgen. Hiervoor ontwikkelde SponsorVisie een handige enquête die clubs direct kunnen inzetten.

Natuurlijk zijn wij trots dat wij zo'n mooi goed doel met zo'n mooie missie kunnen helpen, vandaar dat wij dit bericht met je delen, maar tegelijkertijd is dit ook gewoon interessant voor jullie club, dus vraag de enquête vooral ook aan voor jullie vereniging!

Klik hier om een enquête voor jouw club aan te vragen. 

Onderstaand vind je meer informatie over deze actie van Het Rode Kruis.

Wist u dat er wekelijks zo’n 1.000 sporters op de Spoedeisende Hulp belanden en meerdere gevallen van hartfalen zijn tijdens en net na het sporten? Wanneer er iets gebeurt is kennis van EHBO en reanimeren essentieel; het draagt bij aan het herstel en kan bij ernstige gevallen zelfs van levensbelang zijn. Is uw vereniging klaar voor een noodgeval?
 
Sport EHBO-cursus op uw vereniging?
Na het volgen van een Sport EHBO-cursus weten uw leden wat ze moeten doen. Ze staan sterker in hun schoenen en durven in actie te komen wanneer er iets gebeurt. Door te zorgen dat er mensen met deze (praktijk)kennis aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden draagt uw vereniging bij aan een veilige sportomgeving. Het Rode Kruis maakt het mogelijk om deze cursussen op de vereniging te organiseren, waardoor meerdere leden en/of vrijwilligers gezamenlijk de cursus kunnen volgen.
 
Handige enquête
Maar de vraag is natuurlijk of uw leden en vrijwilligers dit ook een belangrijk onderwerp vinden. Is er wel voldoende animo om zo’n (gratis) Sport EHBO-cursus te volgen? Wij kunnen u nu helpen met een handige enquête om dit te inventariseren.
Met deze enquête krijgt u snel en gemakkelijk inzicht in de mening en wensen van uw leden op dit gebied. Is er voldoende draagkracht en animo? Dan vertellen we graag meer over de mogelijkheden van een groepscursus op uw vereniging en eventuele vergoedingen waar u gebruik van kunt maken waardoor u deze, wellicht zelfs zonder kosten voor uw club, kunt aanbieden aan uw leden.
 
Vragen?
Heeft u vragen over een Sport EHBO-cursus op uw vereniging? We helpen u graag verder via ehbooplocatie@redcross.nl of www.rodekruis.nl/sport-ehbo. Ook zijn we dit jaar te vinden op de Nationale Sportvakbeurs op woensdag 15 november. U kunt ons vinden op stand nummer 170. Hier maakt u onder andere kans op een gratis Sport EHBO-cursus voor uw vereniging!

Elke maand een adviezen van de SponsorMan ontvangen?