Wervingstip SponsorMan juni 2015

De wervingstip van de SponsorMan: Gezonde voeding

De Gezonde Sportkantine. U heeft er vast van gehoord. Steeds meer verenigingen zorgen ervoor dat er gezonde voeding beschikbaar is in de kantine. Voor sommige verenigingen is dit lastig te realiseren, maar er zijn ook heel eenvoudige eerste stappen te maken. Wist u dat dit ook een geweldige kans voor sponsorwerving is? Bedrijven vinden het heel interessant om hun producten te laten proeven en ervaren, maar ook verkopen. De gezonde sportkantine kan uw kapstok zijn! 

Verkoopt u al fruit in de kantine? Of muesli- en krentenbollen? Of een gezonde notenmix in plaats van chips? Niet? Dan is er op twee vlakken winst te boeken: gezondere voeding in de kantine en tegelijkertijd ook nieuwe sponsorinkomsten.

Benader de lokale bakker, notenman en de groentewinkel (of de supermarkt) en stel samen met hen een gezond aanbod samen. Sponsoring kan op verschillende manieren vorm krijgen. Vermeld bijvoorbeeld dat de gezonde voeding “Mogelijk gemaakt wordt door…”.  Zorg dat bij de schaal met vers fruit staat waar het fruit vandaan komt. Of maak bijvoorbeeld bierviltjes met een aanbieding voor aanschaf van de mueslibollen bij de bakker: 5 voor de prijs van 4 bij de bakker. (zie de aandachtstip van april)

Voorbeeldbrief Gezonde voeding

Onderwerp: Gezocht: leverancier

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam), 

Steeds meer verenigingen starten met een Gezonde Sportkantine.
U heeft het waarschijnlijk ook gelezen. Steeds meer verenigingen vinden gezonde voeding van belang en passen het bestaande aanbod in de kantine aan. Wilt u onze vereniging helpen gezonder te worden en daarmee direct uw bedrijf in de spotlight te zetten? Wordt dan “Leverancier van Gezond” van onze vereniging.

Leverancier van Gezond
U kunt op de volgende manier ‘Leverancier van Gezond” worden:

– U sponsort wekelijks gezonde voeding die wij in de kantine kunnen verkopen
– U sponsort [bedrag] ,waarmee wij gezonde voeding beschikbaar kunnen stellen uiteraard met u als leverancier
– U wordt hoofdsponsor van onze “Gezonde kantine”.

Een win-win
Uiteraard wordt u als ‘Leverancier van Gezond’ leverancier van onze vereniging. Maar wij zorgen via verschillende kanalen dat bekend wordt dat de producten van uw winkel afkomstig zijn. Zo zal bij de de producten zichtbaar worden gemaakt  dat u leverancier bent en er zal een advertentie op de tv-schermen en op de website worden geplaatst. Verder starten wij graag een leuke actie voor onze (aantal) leden en de overige bezoekers waardoor het extra interessant is om bij u boodschappen te gaan doen. Deze actie kunnen wij dan in overleg met u promoten, uiteraard op de website en op het tv-scherm, maar bijvoorbeeld ook met bierviltjes op de bar.

Afspraak maken
Ziet u hier ook een kans? Neem dan snel contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij hebben ook een aantal van uw collega’s benaderd, dus wees er snel bij!

Wij wachten uw bericht met belangstelling af!

Met sportieve groet,

Contactpersoon vereniging
Naam vereniging

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.