Wervingstip SponsorMan: Winterbanden

We hebben eerder al gewezen dat het promoten van veiligheid een mooi ‘haakje’ kan zijn om een nieuwe sponsor aan de vereniging te binden of een bestaande sponsor te wijzen op aanvullende promotiemogelijkheden. Bij voorbeeld bij het assurantiekantoor en de schade-inzittendenverzekering. Deze maand een voorbeeld dat wij ook altijd in presentaties aanhalen: winterbanden. Winterbanden zijn voor autodealers, bandenspecialisten en garagebedrijven heel belangrijk. Niet alleen is het een kans op omzet, maar het zorgt ook voor halfjaarlijks terugkerende klanten. Het bandenhotel (de plek waar de zomer-/winterbanden worden opgeslagen als ze niet onder de auto zitten) is speciaal bedacht om dit terugkeren te garanderen.

Hieronder een brief en aantal ideeën  om de winterbandenactie ‘echt’ tot een succes te maken.

Voorbeeldmail Vuurwerkhandel

Onderwerp: Winterbanden

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam),

Wij sturen niet zonder reden een bericht. Als club met [aantal leden] leden proberen wij op een veilige manier onze sport te bedrijven. Dat is uiteraard tijdens de training en wedstrijd van belang, maar ook onderweg. Vandaar dat wij onze leden graag wijzen op de voordelen van winterbanden en dit dan ook precies de reden dat wij u benaderen.

Winterbandenactie op onze club

Bij het advies om winterbanden te gebruiken willen wij ook graag een betrouwbare partner en een goed aanbod presenteren. Daarom zijn wij op zoek naar een winterbandenleverancier die deze partner wil zijn.

Promotie

Wij kunnen op diverse manieren uw aanbod promoten. Bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief, via social media en onze website, maar er zijn ook diverse creatieve mogelijkheden.

Wat dacht u van:

*** Een grote stapel winterbanden met een banier bij de ingang van ons clubhuis?” *** optioneel

*** Bierviltjes in de vorm van winterbanden op onze bar? *** optioneel (zie ook: bierviltjes-tip)

*** Banden als trainingsattributen op het veld met reclame erop? *** optioneel

*** Een win een slipcursus actie? *** optioneel

*** Sponsor van de grip-vitrine in het clubhuis (met gripjes, kalkpoeder, noppen) *** optioneel

*** Video van slippende auto’s op de narrowcasting *** optioneel

Let op! Wij bieden maar 1 winterbandenleverancier deze unieke gelegenheid!

Wij hebben een aantal partijen benaderd, maar willen met maar één partij daadwerkelijk aan de slag. Reageer dus snel en neem contact met ons op via de onderstaande contactgegevens.  Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wij wachten uw bericht met belangstelling af!

Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]

[Naam vereniging]

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?