Workshops en presentaties

Meer sponsorinkomsten met minder moeite? Het kan!

Peter van Baak geeft in opdracht workshops of presentaties sponsoring in de breedtesport.

Sponsoring is van oudsher één van de belangrijkste inkomstenbronnen van sportverenigingen. De laatste jaren is sponsors vinden en behouden steeds moeilijker geworden. Bezuinigingen van gemeenten, dalende kantineopbrengsten en stijgende kosten dwingen ook atletiekverenigingen om sponsoring serieus te nemen.

  • Maar hoe pak je dat aan?
  • Hoe zorg je dat je bedrijven voor sponsoring van jouw vereniging weet te interesseren?
  • Op welke manier organiseer je dat?

Het bedrijfsleven heeft betere tijden gekend en verenigingen moeten daarom echt een tegenprestatie leveren om bedrijven over de streep te trekken.

De huidige tijd vereist een nieuwe aanpak.

Peter van Baak helpt met SponsorVisie al sinds 2010 met succes een groot aantal verenigingen met een totaal vernieuwende benadering van sponsoring. De tijd van alleen maar gunnen is voorbij.

Tijdens de workshop of presentatie, bedoeld voor bestuurders met een directe link met sponsoring: voorzitters, penningmeesters, commissarissen sponsoring, communicatie en pr, leer je op een nieuwe manier naar je eigen vereniging te kijken en deze nieuwe visie efficiënt en slim in te zetten om nieuwe sponsorinkomsten te genereren.

Met concrete adviezen, ideeën en inzichten verlaten de bestuurders de zaal. Ze kunnen direct aan de slag!

Het is geweldig om met een echt goed verhaal een bedrijf te benaderen. Dan is sponsorwerving eenvoudig en bovenal leuk!

Alternatieve onderwerpen

Naast het onderwerp moderne sportsponsoring verzorgt Peter ook presentaties en workshops met de volgende onderwerpen:
  • Crowdfunding voor clubs, hoe zet je crowdfunding succesvol in binnen jouw vereniging?
  • Geld verdienen met je clubsite, social media en app, hoe gebruik je je digitale kanalen om meer inkomsten te creëren voor jouw club?
  • Slim sponsorbeleid, tips en trucs die het leven van een sponsorcommissie makkelijker maken;
  • Samen sta je sterker: Smeed een succesvolle sponsorsamenwerking tussen meerdere verenigingen uit uw gemeente.

Reacties naar aanleiding van vorige presentaties:

Uitnodiging gemeente PapendrechtHeidy van Dam, sportconsulent bij de gemeente Papendrecht over de presentatie van Peter van Baak:
“Donderdagavond 9 oktober 2014 vond in gemeente Papendrecht het mini sportcongres plaats in het nieuwe Sportcentrum Papendrecht. Er waren 50 vrijwilligers, bestuursleden van sportverenigingen uit Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Papendrecht aanwezig. Workshopleider en presenter was Peter van Baak van Sponsorvisie. Op enerverende wijze loodste Peter de deelnemers door het land van sponsormogelijkheden. Kritische vragen als:”Wat doet jouw club terug voor de sponsor(s)?” en “vraag je wel eens op de man af of iemand wil sponsoren?” werden door Peter aan de deelnemers gesteld. Heel veel praktijkvoorbeelden kregen de bezoekers te horen. Enthousiast, gemotiveerd voor actie, werd de avond afgesloten. Uit de evaluatie blijkt, dat de avond succesvol was: Gemiddeld algemeen cijfer: 8, presentatie Peter van Baak: 8.”

[av_testimonials style=’slider’ columns=’1′ interval=’20’]
[av_testimonial_single src=’3345′ name=’Linda Peeters’ subtitle=’Schoolsport Olympiade ’s-Hertogenbosch’ link=” linktext=”]
Ik maak het niet elke dag mee dat er zo’n goede presentatie wordt gegeven. Een presentatie vanuit passie inspireert de “luisteraars” enorm. Peter, dit weet jij echt goed over te brengen. Mij heeft het in ieder geval overtuigd om verder te gaan waar ik mee bezig ben (ook buiten de Schoolsport Olympiade) en wellicht vraag ik je nog eens om raad in de toekomst.

Nogmaals bedankt en succes verder!!
[/av_testimonial_single]
[av_testimonial_single src=’2422′ name=’Remco Heeren’ subtitle=’Albert Heijn Dillenburgplein’ link=” linktext=”]
 Onze kickoff avond van onze sponsorcampagne was inderdaad een groot succes, mede door je presentatie. Ook achteraf veel positieve reacties op ontvangen. Een echte eye opener!
[/av_testimonial_single]
[av_testimonial_single src=’1927′ name=’Kick de Groot’ subtitle=’Medewerker sportstimulering Gemeente Velsen’ link=’http://’ linktext=”]
Donderdag 29 januari 2015 vond het 1e Mini-sportcongres in Velsen plaats. Ca. 100 sportverenigingen, buurtsportcoaches en andere partijen uit de sportwereld waren aanwezig op deze avond. Peter van Baak , SponsorVisie, was de laatste spreker. Hij gaf een boeiende presentatie van ongeveer 1 uur over vernieuwende mogelijkheden in (sport)sponsoring en crowdfunding. Door de inspiratiesessie van Peter, met leuke praktijkvoorbeelden en filmpjes,  hebben de sportverenigingen diverse ideeën verkregen over de mogelijkheden binnen de sportvereniging. Vol enthousiasme bracht Peter zijn uitgebreide kennis op een duidelijke manier over en was vooral erg inspirerend en vernieuwend voor de aanwezige gasten.

–          Gemiddeld cijfer algemeen incl presentatie: 8,5
[/av_testimonial_single]
[av_testimonial_single src=’2423′ name=’Bas Bobeldijk’ subtitle=’Eigenaar Jumbo Nieuwkoop’ link=” linktext=”]
Beste Peter, dank voor de presentatie. Complimenten voor je verhaal. Erg goed gebracht en sterke inhoud. Kreeg na afloop ook veel positieve reacties.
[/av_testimonial_single]
[av_testimonial_single src=’1928′ name=’Sportsupport, gemeente Den Haag’ subtitle=” link=” linktext=”]

“SponsorVisie leidde een introducerende bijeenkomst over sponsoring voor de Haagse sportverenigingen. Hun frisse kijk op sportsponsoring bij verenigingen, voorbeelden en praktische tools zijn met groot enthousiasme ontvangen en hebben de clubs geïnspireerd om verder met dit onderwerp aan de slag te gaan.”

[/av_testimonial_single]
[av_testimonial_single src=’3108′ name=’Jolijn Hoek-van de Giessen’ subtitle=’Combinatiefunctionaris Sport Sportpunt Houten’ link=” linktext=”]
Leuk en goed verhaal met een andere denkwijze die veel clubs volgens mij nog niet echt toepassen. Simpele tools om meer uit sponsoring te halen! Afsluitend met een leuke wijnproeverij, wij vonden het ook geslaagd. Eindcijfer: een 8.
[/av_testimonial_single]
[av_testimonial_single src=’3289′ name=’Inge Rombouts’ subtitle=’Bestuurslid V.V. de Slag’ link=” linktext=”]
Waardevol aan de workshop was dat je op een andere manier naar sponsoring ging kijken dan gebruikelijk.
Leuke en verduidelijkende praktijkvoorbeelden.
Diverse nieuwe inzichten gekregen over het aantrekken van sponsoren en waar je ze het beste kunt zoeken / hoe te benaderen.

Algehele beoordeling: 9
[/av_testimonial_single]
[/av_testimonials]

Peter van Baak, specialist in breedtesportsponsoring

Peter van Baak geeft Presentatie Sponsoring in de breedtesport
Peter van Baak (34), mede-oprichter van SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs, heeft sport en commercie door de aderen vloeien. Hij speelde jarenlang tophockey bij T.H.C. Hurley. Daarnaast was hij actief als ondernemersadviseur. In 2010 startte hij SponsorVisie met als doel om sponsoring van lokale sportverenigingen te veranderen.

Peter verzorgde al talloze presentaties voor de KNVB, het Nederlands Handbal Verbond en diverse gemeentes, zoals Zoetermeer en Nieuwkoop. Voor de Atletiekunie en de KNVB Kennisdagen verzorgde hij workshops over sponsoring

De workshop die hij namens ING voor de KNVB Kennisdagen werd door de deelnemers op de vlakken inhoud en toepasbaarheid met een 8.3 beoordeeld.

Een presentatie van of een workshop door Peter van Baak?

Bent u geïnteresseerd in een presentatie van of een workshop over sponsoring door Peter van Baak? Neem dan contact op over de mogelijkheden.

[av_slideshow size=’gallery’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′]
[av_slide id=’1881′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide slide_type=’image’ id=’1884′ video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=”][/av_slide]
[av_slide id=’1882′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[/av_slideshow]