SponsorMan December 2022

De wervingstip van de SponsorMan: Studiekeuze

Een nieuw jaar staat voor de deur. Waarschijnlijk gaat een belangrijk deel van jullie  leden een spannende tijd tegemoet: het eindexamen, de studiekeuze en de start van een nieuwe levensfase. Voor veel partijen is het erg interessant om in contact te komen met deze doelgroep. Uiteraard geldt dit voor de opleidingsinstituten, hogescholen en universiteiten, maar ook voor de studiekeuzebegeleiders. Indien jullie een groep leden hebben die komend jaar voor deze spannende keuzes staat is het interessant deze partijen te benaderen en de gelegenheid te geven om deze mensen te bereiken.

Klik hier voor meer informatie

Netwerkevenement - sponsorevenement

De aandachtstip van de SponsorMan: Leg de link

Een van de veel voorkomende redenen om sponsor te worden is het (zakelijk) netwerk van de vereniging. Vandaar dat je er als vereniging alles aan moet doen om de sponsors ook met elkaar in contact te brengen. Wellicht doen jullie dat al met sponsorbijeenkomsten, of de netwerkbijeenkomst van ons plan in de toolkit, maar het kan wellicht ook makkelijker: gewoon met een mailtje.

Klik hier om verder te lezen

Toolkittip: Snertwerken

Leuk zo'n mailtje, maar misschien wil je juist wel eens je sponsors fysiek elkaar laten ontmoeten. Een sponsorbijeenkomst is daarvoor het geijkte middel. Het is echter vaak lastig om sponsors hierop af te laten komen en hierin schuilt gevaar. Namelijk dat de bijeenkomst niet als waardevol wordt ervaren en vooral geld kost.

In de toolkit zit een volledig uitgewerkt plan voor het organiseren van een netwerkevenement, maar we hebben hier een leuke variant op de bedacht: Snertwerken. Netwerken onder het genot van overheerlijke erwtensoep. Écht iets voor deze tijd van het jaar.

Klik hier voor een compleet uitgewerkt plan voor het organiseren van een snertwerk-event

Crowdfunding voor de energierekening of obligaties uitgeven om te kunnen verduurzamen?

Veel verenigingen worden geconfronteerd met een enorme stijging van de energierekening, maar helaas is de overheid niet van plan om extra steun te geven. Er komen daarom steeds meer clubs zelf in actie. Bijvoorbeeld door een crowdfundingcampagne op te starten om donaties op te halen om de club te steunen. Er zijn ook organisatie die een specifieke actie opzetten om mensen te vragen de € 190,- energiecompensatie aan de vereniging of stichting over te maken. Wil je ook iets dergelijks opstarten voor jouw vereniging? Laat het ons dan weten. Binnen een paar uur is een voorbeeldplatform live en je kan helemaal zonder voorinvestering starten.

Klik hier om een crowdfundingpagina aan te vragen

Misschien willen jullie liever een structureel voordeel creëren door te verduurzamen. De goedkoopste manier om verduurzaming te financieren is een slimme obligatielening bij de leden en supporters. Dit scheelt al gauw 30% op de financieringslasten, terwijl de deelnemers wel gewoon hun geld terugkrijgen, eventueel zelfs met een mooi rendement. Obligatieplan.nl levert alles wat je nodig hebt om een succesvolle obligatie-uitgifte te doen en automatiseert de administratie van lopende obligaties. Meer weten? Neem dan contact op!

Klik hier om een gratis digitaal consult aan te vragen

 

Winterstop: Bereikbaarheid SponsorVisie tijdens de feestdagen

Het kantoor van SponsorVisie is gesloten van 24 december tot en met 8 januari, maar we zijn uiteraard gewoon per mail bereikbaar, hetzij met een beperkte bezetting. Onze reactie kan dus iets langer op zich laten wachten. Hebben jullie iets dringends? Bel dan gerust met Peter van Baak via 06-41942715. Ook tijdens deze winterdagen helpen wij jullie zoals jullie van ons gewend zijn!

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!