3 tips voor extra sponsorinkomsten met vlag en wimpel

3 Tips voor meer inkomsten met vlag en wimpel

Om extra inkomsten voor jouw club te vinden kan het handig zijn om nieuwe sponsorobjecten toe te voegen. Die spreken wellicht weer nieuwe bedrijven aan, of zijn een mooie gelegenheid om bestaande sponsoring te upsellen.

We zien steeds meer leuke voorbeelden van het gebruik van vlaggen om dit te bewerkstelligen. Hierbij zetten wij dan ook drie tips voor het vergaren van extra inkomsten, met vlaggen, op een rij.

3 kansen op nieuwe sponsorinkomsten met vlaggen

  • Sponsoring Vlaggenmasten
  • Sponsoring Beachflags
  • Sponsoring Fanvlaggen

1.     Sponsoring Vlaggenmasten

Uiteraard is de standaard vlaggenmast een geweldige manier om exposure aan je sponsors te geven en tegelijkertijd de uitstraling van de club te verbeteren.

Vlaggen zijn wat exclusiever en daardoor kan de ‘verkoopprijs’ wat hoger zijn. Voor vlagsponsoring kan tot wel 3x de prijs van een bord van 3 meter worden gerekend.

De investering in een vlaggenmast (ca. € 350,- per stuk) kan een drempel zijn, maar deze drempel is eenvoudig weg te nemen met een crowdfundingactie. Deze is zonder voorinvestering te starten via www.crowdfundingvoorclubs.nl.

Een mailtje naar alle leden met een linkje naar het crowdfundingplatform is vaak al voldoende om een sponsor voor elke vlaggenmast te vinden en het daaropvolgende jaar zijn de vlaggensponsors vast en zeker bereid hun sponsoring te verlengen en, omdat de aanvangsinvestering dan al is gedaan, gaat de teller dan echt lopen!

2.      Sponsoring Beachflags

Vorig jaar was ik te gast bij SV Olympia’25 in Hilversum en hier werd ik verrast door een slimme sponsoroplossing. Naast het pad van het hek naar de ingang van het clubhuis stond een keurige rij met beachflags. Een 20-tal sponsors werd op de vlaggen gepresenteerd. Het zag er zeer verzorgd en vrolijk uit. Wat mij betreft is het een erg opvallend alternatief voor of aanvulling op de traditionele bordsponsoring.

Ook voor evenementsponsoring
Bij hockeyclub Qui Vive was ik beachflags ook al eens tegengekomen als sponsoruiting. Bedrijven konden tijdens de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse, waar Qui Vive Heren 1 zich voor geplaatst had, een beachflag kopen. Slim, want veel sponsors wilden graag wat extra’s doen. De rij met beachflags van het clubhuis naar het veld zag er heel feestelijk uit en het bracht extra geld in het laatje!

Ook voor binnen
Beachflags zijn ook een leuk alternatief voor clubs die geen eigen accommodatie  hebben, maar een veld of zaal huren. In tegenstelling tot boarding of doeken zijn de beachflags zo geplaatst en makkelijk op te bergen.

Goedkoop beschikbaar
Talloze websites bieden de beachflags aan. Kijk maar eens op www.mijnreclamevlag.nl. Ze kosten nog geen € 50,- per stuk en bij grotere afname wordt het nog een stuk goedkoper.

3.      Sponsoring Fanvlaggen

Een vlag is een heel leuke manier om te laten zien dat je fan bent van jouw club. Dat kan natuurlijk boven je bed in je kamer, maar ook als je als supporter bij een wedstrijd aanwezig bent. Of beter nog: dat je onderweg naar je uitwedstrijd kan laten zien van welke club je bent, d.m.v. een autovlag. En dat levert de club ook nog eens geld op.

Stel: je verkoopt binnen je club 200 zwaaivlaggetjes voor 5 euro en 50 autovlaggen voor een tientje, dan heb je, na aftrek van de productiekosten, al 1.000 euro verdiend! Dat is leuk bij een promotiewedstrijd, maar bijvoorbeeld ook bij een lustrum!

Mijnreclamevlag.nl zorgt ervoor dat je zonder financieel risico deze vlaggen kunt aanbieden. Stuur gerust een mailtje naar info@mijnreclameclag.nl.

Twee extra tips:

  • Gebruik de fanvlaggen als tegenprestatie voor donaties bij een crowdfundingactie, bijvoorbeeld om de nieuwe vlaggenmasten te financieren.
  • Zoek een sponsor voor de vlaggen. De vlaggen kunnen tweezijdig bedrukt worden en dat biedt mogelijkheden voor sponsoring. Zo kan je niet alleen zonder voorinvestering maar zelfs met winst je vlaggenverkoop starten.