5 initiatieven om extra geld op te halen voor je club

Top 5 initiatieven om extra geld op te halen voor je club

De coronacrisis drijft sportclubs financieel in het nauw. Gelukkig zijn er een aantal initiatieven die jouw club aan wat extra inkomsten kunnen helpen:

#1 Socksupport je club

Help je club aan extra inkomsten door sokken te verkopen! Hingly, de fabrikant van de "Funkousen" met allerlei leuke prints helpt clubs met een speciaal aanbod.  Een eigen socksupport-actie voor jouw club. Bij hockeyclub Cartouche sponsorde de businessclub vanwege het niet doorgaan van het laatste evenement 1000 speciale Cartouche Socksupport kousen. De club verkoopt deze nu via de lokale sportwinkel en de opbrengst is volledig voor de club. De sportwinkel is ook blij, want die heeft weer loop in de zaak! Zo snijdt het mes aan alle kanten en kunnen duizenden euro's voor de club worden opgehaald! Vandaar dat deze optie op #1 staat!

P.s. StudentenSport Nederland gebruikt dezelfde sokken als een leuke tegenprestatie voor mensen die via hun crowdfundingactie een donatie doen om het GNSK 2021 (Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) te redden.

Klik hier om alle informatie te bekijken

 

#2 VriendenLoterij ‘Scoren voor jouw Vereniging’

Een heel goede #2 is de ‘Scoren voor jouw Vereniging’-actie van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij helpt al ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland aan extra inkomsten. Met de ‘Scoren voor jouw Vereniging’-actie kun je jouw vereniging ook aan extra inkomsten helpen ten behoeve van een specifiek doel of project. Bijvoorbeeld het aanschaffen van nieuwe materialen of het verduurzamen van het clubhuis of gewoon voor wat extra inkomsten in deze uitdagende tijd.

Met een zeer hoge samenwerkingsbijdrage, lotbijdrage en Top-5 van de Maand is het interessanter dan ooit om aan deze actie mee te doen.

Kijk hier voor meer informatie en meld jouw vereniging aan!

#3 Helpjeclub

Twelve, bekend van de kassasystemen, helpt clubs met een voorverkoop van bartegoed, naar het voorbeeld van Helpdehoreca.nl. Hebben jullie een kassasysteem van Twelve dan is #helpjeclub een heel leuke en makkelijke manier om aan extra liquiditeit te komen. Gebruiken jullie een ander kassasysteem? Dan kan je dit ook heel eenvoudig in eigen beheer regelen, bijvoorbeeld door consumptjebonnen, -muntjes of koffiestrippenkaarten te verkopen. Dit blijkt ook heel effectief in crowdfundingcampagnes, zo laten de hand- en korfbalclub Reehorst zien bij hun crowdfundingactie waarbij een van de meest gekozen tegenprestaties de 22 consumptiemunten, al dan niet in combinatie met een steen, zijn.

 

#4 Clubheart

Wil je wel een t-shirtactie doen, maar hou je meer van een bescheiden manier om je clubliefde te tonen? Dan biedt clubheart.nl een mooi alternatief. Stijlvolle t-shirts en ja, ook hier gaat de opbrengst naar de club van jouw keuze. Meer info: www.clubheart.nl.

 

#5 Draagjijbij.nl

Sportr dacht in dezelfde richting en heeft een, volgens eigen zeggen, "fan-tas-tische" actie bedacht: https://draagjijbij.nl/. Je raadt het al: een actie waarbij de opbrengst van een verkochte tas naar jouw club gaat.