Aandachtstip SponsorMan: Verras je sponsor

De aandachtstip van de SponsorMan: Verras je sponsor

Het is essentieel om de verplichtingen die je met een sponsor afspreekt na te komen. Dat is logisch, maar ook gewoon. Een sponsor zal er niet van opkijken. De impact die je maakt als je af en toe je sponsor met iets verrast wat je niet hebt afgesproken is misschien wel groter. Daarom is het hoog tijd om je sponsor weer eens te verrassen.

Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden van andere clubs:

Wees pro-actief: Check de social media en de website
Bezoek eens in de zoveel tijd de website van de sponsors of volg ze op social media. Heeft de sponsor iets te melden? Bijvoorbeeld een actie, een vacature of een jubileum? Neem dan contact op en bied aan om de actie of vacature binnen de club te delen of feliciteer de sponsor met het jubileum. Deze proactiviteit zal zeker worden gewaardeerd!

Stuur een spontaan bedankje
Bedank de sponsor voor de sponsoring dit jaar. Bel, stuur een persoonlijk berichtje per mail, of stuur een Whatsapp-bericht. Een klein spontaan bericht zonder dat er iets verwacht wordt is altijd leuk om te krijgen. Je kan dan ook meteen laten weten wat er gebeurd is met het sponsorgeld. Dat hoeft niet precies te kloppen, maar het is voor een sponsor natuurlijk leuk om te weten dat er bijvoorbeeld mede dankzij zijn sponsorbijdrage nieuwe dugouts zijn gekomen of nieuwe materialen voor de jeugd zijn besteld.

Maak een bedankvideo
Op elke club zit wel iemand die handig genoeg is met Movie Maker of iMovie om een leuk filmpje te maken en zo de sponsors te bedanken. Kijk maar eens naar dit leuke voorbeeld van Hercules Handbal.

Breng een leuke foto langs voor op kantoor
Selecteer een leuke actiefoto en lijst deze in met een klein bedankkaartje of een persoonlijke tekst en breng deze langs bij de sponsor. Het grote voordeel is dat de sponsor dan door bezoekers, medewerkers en relaties aangesproken wordt op de sponsoring en daardoor ervaart dat sponsoring van jullie club een positief effect heeft op het imago van het bedrijf.

 

 

 

 

 

 

Social media shoutout!
Plaats een speciaal berichtje op social media waarin je een specifieke sponsor bedankt voor de sponsoring. Vergeet niet de sponsor zelf en de contactpersoon te taggen!

Alle aandacht is goed
Uiteraard zijn er nog oneindig extra opties om gewoon wat extra aandacht te geven. Laat je vooral niet beperken tot deze ideeën of tot één keer per jaar en doe wat past bij jullie club en laat je sponsor van je horen.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?