SponsorMan December 2016

De wervingstip van de SponsorMan: Studiekeuze

2017 staat voor de deur. Waarschijnlijk gaat een belangrijk deel van uw leden een spannende tijd tegemoet: het eindexamen, de studiekeuze en de start van een nieuwe levensfase. Voor veel partijen is het erg interessant om in contact te komen met deze doelgroep. Uiteraard geldt dit voor de opleidingsinstituten, hogescholen en universiteiten, maar ook voor de studiekeuzebegeleiders. Indien u een groep leden hebt die in 2017 voor deze spannende keuzes staat is het interessant deze partijen te benaderen en de gelegenheid te geven om deze mensen te bereiken.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Influencer Marketing

Marketing richt zich traditioneel op het direct benaderen van een doelgroep. Het blijkt echter ook heel effectief om mensen indirect te beïnvloeden. Onderzoek wijst uit dat 92 procent van de respondenten mond-tot-mond reclame of aanbevelingen van familie en vrienden, meer vertrouwt dan betaalde boodschappen. Als vereniging kunt u een aanjager zijn door het delen van ervaringen van clubleden met sponsors, maar uiteraard door zelf over sponsors te communiceren.

Klik hier voor meer informatie.

Het is trouwens ook weer tijd om de nieuwjaarskaart aan de sponsors te organiseren. Benader de drukker en zorg voor een leuke kaart. Of nog beter schrijf een persoonlijk bedankje en breng deze langs met een Kerstbal met clublogo. Dat is heel origineel en kan al voor een paar euro per stuk!

Crowdfunding nieuws: De CoxBox

Een CoxBox. U heeft er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Het is een communicatiesysteem dat wordt gebruikt op roeiboten. Studenten roeivereniging Skadi wil crowdfunding gaan inzetten voor nieuwe huisvesting, maar wilde dit middel graag even testen. Vandaar een crowdfundingcampagne voor twee CoxBoxen. Binnen 48 uur was al meer dan 100% van het benodigde bedrag binnen. Ze hadden zelf 2 maanden de tijd genomen, dus het succes heeft alle verwachtingen overtroffen. Gefeliciteerd Skadi!

Klik hier om de campagne te bekijken

Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan

Eerst een workshop volgen? Klik dan hier

De ToolkitTip: de Club van 100, maar dan fiscaal vriendelijk

De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Format Club van 100”. Een van de nieuwe ’tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.

Klik hier voor meer informatie.

Sponsorcontract, facturatie en evaluatie

We schrijven vanaf nu elke maand een advies om u verder te helpen met uw sponsorbeleid. Deze adviezen zullen ook een plek krijgen in de Toolkit. Deze maand het derde advies: “Sponsorcontract, facturatie en evaluatie”. In dit advies gaan wij in op de 5 stappen die u moet doorlopen om te zorgen dat u effectief sponsors werft. Klik hier om dit advies te downloaden

Mailing aan uw sponsors

Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: Voorkom verwarring Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!