SponsorMan December 2020

Coronanieuws! Aanvraag periode verlengd: de NOW 3

Goed nieuws! NOW 3 is toch nog aan te vragen. Het loket was eerst per 13 december gesloten, maar is nu dus heropend t/m 27 december. Dit is voor veel verenigingen met personeel heel interessant want in veel gevallen is er ook meer dan 20% omzetverlies in het laatste kwartaal. Weet je dit nog niet zeker doordat je niet precies weet hoe je het omzetverlies moet berekenen of niet zeker weet of alle facturen betaald worden? Vraag hem dan toch aan. Je kan dit namelijk niet achteraf doen en het zou zonde zijn als je er achteraf achter komt dat je er toch recht op had. Het is in dat geval wel slim om het voorschot te reserveren totdat je zekerheid hebt over of je hier recht op hebt. Snel aanvragen dus!

Klik hier voor website van UWV waar je meer informatie terugvindt.

Coronanieuws! De TVL Q4 2020. Nu aan te vragen

Het is sinds 25 november mogelijk om een aanvraag te doen voor een nieuwe periode van 3 maanden. Het betreft de periode van 1 oktober t/m 31 december 2020. Let op! Je moet dit doen voor 29 januari!

Omdat de kantines gesloten zijn geweest zullen veel meer verenigingen in aanmerking komen voor deze regeling in deze periode. Ook als je in de eerste periode geen aanvraag hebt gedaan kun je nu wel TVL aanvragen. Laat hem niet zomaar aan je voorbij gaan! Mijn advies: start gewoon de tool via deze link kijk of je inderdaad recht hebt.

Ook de SBI-code was erg bepalend in de eerste ronde, maar dat is deze ronde vrijwel losgelaten, waardoor de aanvraag gedaan kan worden door nog meer organisaties. De ondergrens van de vaste lasten is Eur 3.000 in 3 maanden en de subsidie is minimaal € 750. Hoeveel je ontvangt hangt af van het omzetverlies en de branche. Aanvragen gaat via www.rvo.nl/tvl.

Geen recht op deze regelingen? Let dan op de TASO

Heb heb je te weinig vaste lasten per maand, of geen personeel direct, maar bijvoorbeeld via een verlonings- of payrollorganisatie in dienst? Dan val je misschien net buiten de boot. Ook voor jullie is er dan weer een regeling aanstaande: de TASO. Deze regeling is speciaal voor sportverenigingen. De eerste twee periodes zijn helaas al verstreken en door veel te weinig verenigingen gebruikt. Maar 22,3 van de 44,5 miljoen euro werd aangevraagd. Zonde! Zorg dus dat je hem de volgende keer niet mist. Het kabinet heeft aangegeven dat deze regeling voor de periode 1-10-2020 tot 31-12-2020 terug gaat komen.

De volledige kamerbrief vind je hier..

P.s. de TASO was ook weer aan te vragen voor clubs met meer dan € 8000,- vaste lasten per 3 maanden. Waarschijnlijk zal dit in de nieuwe TASO ook het geval zijn. Goed opletten dus.

Geef aandacht aan uw sponsors!

In een crisis kan je aan je sponsors laten zien dat je er ook voor hen bent. Gelukkig hebben we een aantal mooie voorbeelden voorbij zien komen, zoals de coronanieuwsbrief van Cartouche. Mail je sponsors dus zelf ook om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden en te vragen of ze iets kunnen betekenen. Er zijn zelfs clubs die alle sponsors even bellen. Als dat niet haalbaar is, is een mailtje toch het minste wat je kan doen? Mocht je dit nog niet gedaan hebben, dan vind je een voorbeeldbrief hieronder. Gewoon even doen! Juist de dingen die je doet die de sponsor niet verwacht maken de meeste indruk.

Klik hier voor voorbeeldbrieven aan sponsors en leden en meer informatie.

Goed idee! Een kerst- of nieuwjaarspakket voor leden door sponsors!

P.s. nog een leuk idee is om bij al je sponsors (detaillisten) een product in een kerst- of nieuwjaarsbox te stoppen en die box (drive trough?) te verkopen aan leden. Zo help je je sponsors nog aan een beetje omzet en de club aan wat extra geld. Verkopen kan makkelijk via iDEAL via een crowdfundingplatform. En er zijn nu heel veel detaillisten die best een beetje extra omzet kunnen gebruiken en misschien heb je ook nog wat kantinevoorraad die je zo 'te gelde' kan maken.

FC Lisse gaf al het goede voorbeeld met een Fruitpakket. Klik hier voor meer info 

De wervingstip van de SponsorMan: Start-up Sponsorship

Ik ben natuurlijk altijd (ook nu) voor je  op zoek naar haakjes om nieuwe sponsors aan uw club te binden. Belangrijk hiervoor is meestal de kans die communiceren via de vereniging biedt, maar zoals algemeen bekend is de ‘gunfactor’ toch vaak de basis van sponsoring. Deze maand is het gunnen zelf het haakje. Je gunt de leden van je vereniging ongetwijfeld een succesvol bedrijf en je kunt leden hier bij helpen. Zeker in de opstartfase. Dan is elke link die gelegd kan worden een kans en elke naamsbekendheid heel erg meegenomen. En wordt het bedrijf een succes dan is een hechte band gesmeed. Vandaar dat ik het Start-up Sponsorship introduceer.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Statistieken

Het is voor sponsors niet altijd duidelijk welke kansen uw vereniging biedt en wat er allemaal op de vereniging gebeurt. Stuur de sponsors daarom een overzicht van de belangrijkste cijfers. Je maakt met de handige tool van de SponsorMan heel snel en handig een overzicht.

Klik hier voor meer informatie

SponsorVisie Meet: 12 januari 2021 20.00-21.30uur

Heb jij je al opgegeven voor de SponsorVisie Meet van 12 januari aanstaande?

Wij denken dat we met deze nieuwe manier van samenkomen en kennis delen echt waarde toe kunnen voegen aan (sponsorcommissies) van onze clubs. De eerste SponsorVisie Meets werden door de deelnemers met een 8,3 gemiddeld beoordeeld. Het is dus absoluut de moeite waard!

De volgende SponsorVisie Meet vindt plaats op 12 januari van 20.00 tot 21.30uur.

Onderwerp: Gouden ideeën en de beste tips van andere clubs

Tijdens deze meeting vragen we alle deelnemers om 1 tip te geven waar andere clubs hun voordeel mee kunnen doen. Zo wordt deze sessie interactiever en waardevoller dan ooit. Wil jij leren van andere verenigingen en heb jij ook een mooie tip te delen? Meld je dan aan en begin 2021 op de best mogelijke manier.

Opgeven kan via dit formulier. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging.

Deelnamefee

Deelnemen is helemaal gratis voor licentiehouders van SponsorVisie. Voor alle overige deelnemers zijn de kosten eenmalig € 30,- (incl. BTW). Opgeven kan via dit formulier. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging.

De Beste Wensen voor 2021!

Uiteraard wenst het hele team van SponsorVisie jou en je vereniging fijne feestdagen en een geweldig, gezond en succesvol 2021 toe. Na dit uitdagende jaar 2020 brengt 2021 jullie ongetwijfeld weer heel veel goeds. Wij hopen jullie dan ook in dit nieuwe jaar te kunnen helpen bij het vergaren van inkomsten voor jullie vereniging.

Beperkt bereikbaar tussen Kerst en Oud-en-nieuw

Tussen Kerst en Oud-en-nieuw is ons kantoor gesloten. Uiteraard zijn wij nog wel bereikbaar via telefoon en mail, maar onze reactietijd kan wat langer zijn dan normaal.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!