SponsorMan Februari 2023

De wervingstip van de SponsorMan: Opening Soon

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: de koffietentjes. In veel winkelstraten is het "Opening Soon", "Binnenkort komt hier...", "Wij zoeken personeel" te zien. Maar hou vooral ook de lege panden met "Wij zijn verhuisd!" op de ramen in de gaten. Dit zijn mooie aanleidingen om eens bij deze bedrijven te informeren of zij de lokale gemeenschap via uw vereniging willen bereiken.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Laat eens een ballonnetje op

Communicatie bestaat in allerlei vormen. Als je op wil vallen is het soms leuk om het eens net wat anders te doen dan normaal zodat je net wat meer opvalt. Laat daarom eens een ballonnetje op. We hebben eerder al eens bierviltjes als promotiemiddel onder de aandacht gebracht, maar ook ballonnen zijn een leuke en heel positieve manier voor een sponsor om onder de aandacht te komen.

ToolkitTip: Factsheet van de Club - Sponsoren

Sponsoren van een vereniging was vaak een kwestie van gunnen. Nu niet meer! Sponsor worden biedt commerciële kansen, zeker nu verenigingen sponors de gelegenheid bieden om actiematig te communiceren, bijvoorbeeld via social media. Met deze factstheet kan een vereniging aan potentiële sponsors laten zien welke kansen er allemaal liggen.

Volop nieuwe obligatieplannen

De crisis ligt duidelijk achter ons. Meer organisaties dan ooit lijken serieus aan de gang te gaan met grotere investeringen. Dat merken wij bij Obligatieplan.nl aan het aantal nieuwe aanvragen.

De afgelopen periode, normaal een erg rustige periode, zijn er meer dan 12 organisaties gestart. Zo gaan er weer meerdere tennisclubs obligaties uitgeven voor nieuwe padelbanen, zoals TCA & TC Drive, nieuwe clubhuizen, zoals Abcouder LTC, GHBS en SV Saestum maar ook vernieuwen van theaterzalen (Stichting Zwolse Theaters) en andere verbeteringen aan de accommodatie (Roosendaalse RV en HLTC Gooiland). Kortom: volop actie. Geweldig toch?

Wil je ook weten of obligaties ook interessant zijn voor jullie organisatie neem dan gerust contact met ons op!

Wist je dat wij inmiddels meer dan 100 geslaagde geslaagde obligatiecampagnes hebben begeleid en er alleen al vorige jaar meeer dan 3 miljoen euro aan obligaties is gestort?



Fiscale wijzigingen rondom vermogen... Heeft dat gevolgen voor Obligatieplan.nl?

Vanwege de uitspraak van de Hoge Raad 24 december 2021 is de berekening van het box 3-inkomen gewijzigd. Kijk hoe de nieuwe rekenmethode box 3-inkomen werkt. Naar aanleiding van deze uitspraak is de overheid voornemens vermogen te gaan belasten op basis van daadwerkelijk rendement, maar het is nog niet duidelijk wanneer dit in zal gaan. Dit kan effect hebben op een obligatieplan, zeker als hierbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van een lening en een fiscaal aftrekbare periodieke gift. Door de nieuwe manier van belasten van vermogen kan de situatie voor een individuele deelnemer, mits deze meer vermogen bezit dan het heffingsvrij vermogen, verslechteren. De uitstaande lening wordt gezien als belegd vermogen waardoor er een hoger verwacht rendement (dan voorheen 4%) aan wordt toegekend. De periodieke gift wordt hierbij buiten beschouwing gelaten en door de Belastingdienst niet van dit rendement afgetrokken. Hierdoor is het zo dat het netto rendement na belasting lager uitvalt dan het geval was geweest onder de oude vermogensrendementsheffing (30% over 4% verwacht rendement). Dat is echter ook bij alle andere beleggingen het geval. Doordat de gehanteerde rendementspercentages in toekomstige jaren nog niet zeker zijn en de vermogenssituatie (totaal vermogen, gedeelte sparen en gedeelte beleggen) van de individuele deelnemer van belang is voor een juiste berekening, kan er geen netto rendement na belasting worden gecommuniceerd. Dit geldt voor elk beleggingsobject of -fonds. Dit werd overigens ook in de oude, eenvoudigere, BOX3-berekening ook al nooit gedaan.

Over 2022 wordt de meeste gunstige regeling gehanteerd (dus oud of nieuw). Voor 2023 is er een percentage voor het belegd vermogen vastgesteld, maar de kans is aanwezig dat deze toch moeten worden aangepast. Er zijn immers situaties zijn waar mensen voor een hoger rendement worden belast dan ze daadwerkelijk behalen en dat is precies waarvan de Hoge Raad heeft bepaald dat het onwettig is.

De onzekere en waarschijnlijk verslechterde situatie zou natuurlijk wel gevolg kunnen hebben voor de bereidwilligheid van mensen om deel te nemen aan een obligatieplan.

Maart er treed alleen nadeel op t.o.v. de oude situatie, indien geen belegd geld, maar spaargeld is gebruikt voor de obligaties, de rente op de obligaties hoger is dan 4% én het vermogen het heffingsvrij vermogen overschrijdt.

In de praktijk merken wij echter dat het voor de meeste deelnemers geen rol speelt. De hoofdreden om deel te nemen is om een belangrijke bijdrage aan de organisatie te leveren. Een eventueel rendement geldt hierbij als een mooie surplus.

Heeft u vragen over de nieuwe berekening of over obligaties, neem dan gerust contact met ons op.

Wilt u onze nieuwe rekentool (versie 2023) ontvangen? Vul dan dit formulier in.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!