SponsorMan Januari 2018

Mag het nog? Waarom ook niet: de allerbeste wensen voor 2018! Een nieuw jaar vol met nieuwe kansen. Het jaar begint ook direct goed. Wereldwijd gaan de uitgaven aan sponsoring weer omhoog en in Nederland is de subsidie-uitgave voor verduurzaming weer gestart. Van SponsorVisie ook een goed begin dit jaar: het SponsorPortaal is vernieuwd en nog meer aan de huisstijl van uw club aan te passen en ook nog fraaier in uw website te integreren. Daarnaast zijn veel clubs gestart met obligatiecampagnes via Obligatieplan.nl. AFC, AH&BC, Golfclub Terschelling en MHV de Mezen haalden al duizenden euro’s op. 2017 leverde overigens ook weer een spetterend nieuw  record op voor Crowdfunding voor clubs. Er werd ruim 1,3 miljoen euro opgehaald, een stijging van 60% ten opzicht van 2016. Maar nu weer aan de slag om ook van 2018 weer een groot succes te maken? Wat is uw goede voornemen op sponsorvlak?

De wervingstip van de SponsorMan: Fitte start

Als je weer vol gaat sporten na de winterstop dan is het belangrijk dat je zorgt dat je lichaam in een goede conditie is. Maar dit geldt ook als u op wintersport gaat. Blessures voorkomen kan door aan de core-stability te werken. Voor al uw leden is het van belang om te weten hoe dit werkt en wat de voordelen hiervan zijn en voor een specialist is het een ideale gelegenheid om in contact te komen met potentiële klanten.

Benader daarom een fysiotherapeut, fitnessstudio of personal trainer om een core-stability training te verzorgen op de club of fitheidstips of oefeningen te communiceren via uw website.  Dat is een heel mooie manier om een fysiotherapiepraktijk als sponsor aan uw club te verbinden.

Heeft u al een fysiotherapeut, fitnessstudio of personal trainer als sponsor? Bied dit dan aan als mogelijkheid om de sponsoring effectiever te maken.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: het goede voornemen

Mijn goede voornemen is om de sponsors te laten merken hoe belangrijk ze zijn. Hiervoor heb ik een heel eenvoudig plan! Vraag alle leden om één sponsor per mail te bedanken voor zijn financiële steun aan de vereniging.

Klik hier voor meer informatie

Het SponsorPortaal is vernieuwd!

Heeft u het al gezien? Het SponsorPortaal heeft een nieuwe look gekregen. Het meest in het oog springend is de header. Deze is nu sportspecifiek, maar kan ook op maat voor uw club gemaakt worden. Stuur een afbeelding aan van minimaal 1920×400 pixels naar info@sponsorvisie.nl en maak je SponsorPortaal nog mooier. Kijk voor een paar voorbeelden naar www.sponsorportaal.nl/afc en www.sponsorportaal.nl/hurley.

Het SponsorPortaal als iframe in uw website

Steeds meer clubs plaatsen het SponsorPortaal als iframe in de website waardoor de website niet meer verlaten hoeft te worden om het overzicht van alle sponsors of alle acties te zien, of in de ‘Gouden gids’ naar een sponsor te zoeken.

Kijk bijvoorbeeld eens naar https://www.fclisse.nl/voetbal/sponsoren/onze-sponsoren/.

Wilt u dit ook? Neem dan contact op met de supportafdeling en zet meteen uw websitebouwer in de CC. Dan sturen wij de websitebouwer een instructie.

Hoe werkt Obligatieplan.nl?

Steeds meer clubs kiezen ervoor om geld voor een nieuw veld of verbetering aan de accommodatie niet meer bij een bank te lenen, maar bij de leden. U vraagt zich wellicht af waarom. Het lijkt een stuk bewerkelijker en de rente bij de bank is al laag, dus waarom naar de leden toe voor het verkrijgen van een financiering?

De reden is niet alleen dat je als vereniging niet meer afhankelijk bent van de grillen van de bank of borgstelling door de gemeente, maar vooral dat het heel veel geld scheelt als je gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden die aan periodieke schenkingen door particulieren aan verenigingen zitten.

Dit scheelt de vereniging enorm veel geld en kan ook voor het lid nog een gezond rendement opleveren. In onderstaand rekenvoorbeeld heeft het lid ongeveer 2% jaarlijks rendement terwijl de club bij een lening van € 100.000,- over de looptijd € 22.500,- bespaart. Klik hier voor de berekening.

Wilt u meer weten over deze constructie en wat u club hiermee zou kunnen doen. Neem dan contact op via obligatieplan@sponsorvisie.nl?

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!