SponsorMan September 2017

Nieuwe sponsors werven in september

Als club wil je na de zomer het liefst direct uit de startblokken schieten en snel resultaat boeken. Deze maand zetten wij een aantal kansen op een nieuwe sponsor voor je op een rij, te beginnen met winterbanden! Deze actie heeft bij heel veel clubs al succes gehad, maar was nog nooit onderwerp van onze wervingstip. We hebben deze dus nu uitgewerkt met een aantal leuke aanvullende ideeën om de actie een nog groter succes te maken.

Verder hebben wij nog 4 andere tips voor je klaar staan. Pak deze kansen en zorg dat je direct een aantal nieuwe sponsors aan je club bindt. Hebben jullie al een sponsor in één van de genoemde branches? Benader deze sponsor dan met de vraag of hij met deze insteek een actie wil doen binnen de club. Die pro-activiteit zal zeker worden gewaardeerd en wie weet levert het nog extra inkomsten op ook!

Wist je trouwens dat wij dit laatste ook geautomatiseerd voor je kunnen doen? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je aanmelden voor de SponsorMachine.

Autobedrijf / garage / bandenspecialist (TIP!)

Regen-/ thermokledingleverancier

Alternatieve training voor slecht weer (fitness/bootcamp/squash)

Wijnhandel / horecagroothandel / cadeauwinkel

Reisbureau / wintersportwinkel

De aandachtstip van de SponsorMan: Leg de link

Een van veel voorkomende redenen om sponsor te worden is het (zakelijk) netwerk van de vereniging. Vandaar dat je er als vereniging alles aan moet doen om de sponsors ook met elkaar in contact te brengen. Wellicht doet u dat al met sponsorbijeenkomsten, of de netwerkbijeenkomst van ons plan in de toolkit, maar het kan wellicht ook makkelijker: gewoon met een mailtje.

Klik hier voor meer informatie.

Het is trouwens ook weer tijd om een “Gelukkig nieuw seizoenskaart” aan de sponsors te sturen. Een originele variant op de nieuwjaarskaart. Benader de drukker en zorg voor een leuke kaart.

Crowdfunding nieuws: Fiscaal voordeel bij obligatiecrowdfunding HC Tilburg

Dankzij een eenvoudige constructie kan je als club duizenden euro’s op een lopende of nieuwe financiering besparen. Wij stuurden hier vorige maand een bericht over en we zullen binnenkort de nodige persaandacht krijgen, want het is natuurlijk erg zonde dat nog veel verenigingen niet op de hoogte zijn van deze relatief eenvoudige besparingsmogelijkheid. HC Tilburg maakt op dit moment al gebruik van de mogelijkheid en is met onze ondersteuning en ons platform een campagne gestart. De tellers staat inmiddels al op € 197.000,-!  Geweldig toch?

Klik hier om het platform van HC Tilburg te bekijken

Klik hier om het persbericht over de fiscale mogelijkheden bij obligaties te lezen

Klik hier om de rekentool te downloaden

Klik hier om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan

Wilt u eerst alles over crowdfunding weten? Volg dan een van onze workshops. Via onder andere de Academie voor Sportkader van het NOC*NSF worden door het hele land workshops aangeboden. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Sneak Preview: nieuwe narrowcasting op komst

Narrowcasting is een steeds belangrijker communicatiekanaal bij verenigingen en daarom verdiende onze narrowcasting een update. Niet alleen krijgt de voorkant een nieuw jasje, er zitten ook een aantal nieuwe social media integraties in, zoals een koppeling met Instagram. Zo kan iedereen foto’s op de narrowcastingschermen plaatsen. Dat vergroot het aantal kijkers en dat is weer goed voor de adverteerders.

Klik hier voor een sneak preview van de nieuwe uitstraling van de narrowcasting.

Workshop NOC*NSF over sponsoring en crowdfunding bijwonen?

Heeft jullie vereniging meer sponsors nodig? Of hebben jullie plannen voor aanpassing van jullie complex en moet de financiering nog geregeld worden? Dan is deze workshop precies wat jullie nodig hebben. De workshop “Nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring en crowdfunding” van de Academie voor sportkader wordt door het hele land georganiseerd en kost slechts € 30,- per persoon.

Klik hier voor meer info, de agenda en om je in te schrijven

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!