Sponsorman September 2022

Wervingstip van de SponsorMan: Verduurzaming

De gasprijs breekt alle records en veel mensen maken zich terecht zorgen over de gevolgen voor hun energierekening.  Dit is waar heel veel bedrijven die zich richten op verduurzaming op inspringen. Denk hierbij aan zonnepanelen, (spouwmuur)isolatie, kozijnen en glas en natuurlijk warmtepompen. Vaak werken deze partijen lokaal en dan is promotie via een lokale vereniging erg interessant. Bovendien gaat het ze al voor de wind, dus er is ongetwijfeld budget voor promotie beschikbaar en is de investering voor sponsoring ook met één of twee nieuwe klanten terugverdiend. Het is dus hoog tijd om lokale leveranciers van verduurzamingsmaatregelen te benaderen.

Klik hier voor meer informatie

P.S.: In maart adviseerden wij om het #gaseraf te doen. Op een aantal plaatsen in Duitsland is dit inmiddels bij zwembaden en sporthallen verplicht in het kader van verduurzaming. Misschien een idee om dit advies te volgen? Dat geeft een goed signaal af naar de leden én scheelt ook nog een hoop geld!

 

De aandachtstip van de SponsorMan: Statistieken

Het is voor sponsors niet altijd duidelijk welke kansen uw vereniging biedt en wat er allemaal op de vereniging gebeurt. Stuur de sponsors daarom een overzicht van de belangrijkste cijfers. Je maakt met de handige tool van de SponsorMan heel snel en handig een fraai ogend overzicht.

Klik hier voor meer informatie

Nog een extra tip van de SponsorMan: Flexwerken

Veel mensen kunnen nu echt overal werken. Hebben jullie ooit overwogen om sponsors de gelegenheid te geven om op de club te werken of te vergaderen? Dat kan een mooie meerwaarde zijn van een sponsorpakket. Voor grote bedrijven zonder kantoren in de regio (handig voor de accountmanagers), maar zeker ook voor de kleinere ondernemers die veel vanaf huis doen. Steeds meer clubs zijn nagenoeg de gehele dag geopend en hebben diverse faciliteiten beschikbaar. Wellicht leuk om eens na te gaan wat je je sponsors op dit vlak zou kunnen bieden en er zijn inmiddels ook al behoorlijk wat Apps die het reserveren van de beschikbare werkplekken en vergaderruimtes automatiseren. Dat voorkomt dat alle sponsors zich opeens tegelijk melden.

Let op! Het is in veel gevallen zo dat vanwege het bestemmingsplan en vergunning directe verhuur van vergaderruimtes en flexplekken niet mogelijk is, maar het mag in dat geval wel een onderdeel zijn van de tegenprestaties in een sponsorpakket. Deze tegenprestaties kunnen voor sommige sponsors wellicht wel dé reden zijn om sponsor te worden.

Nog een sponsorkans die door veel verenigingen nog niet belicht wordt is het zakelijk lidmaatschap. Hier gaan wij volgende maand op in.


Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!