Sponsors Werven Tip November: Cadeau-idee

Wist je dat de levering van cadeaus voor Sinterklaas en Kerst dit jaar een probleem kan worden? Nu.nl en RTL berichtten hier vorige maand over. Reden genoeg om op tijd inkopen te doen en reden genoeg voor de lokale speelgoedwinkel, de boekenwinkel, de kadowinkel en de wijnhandel om te zorgen dat ouders van kinderen nu al bij hun langskomen om cadeaus uit te zoeken. Laat dat nou net een mooi haakje zijn om een nieuwe sponsor 'binnen te hengelen'.

Heb je geen warm contact bij dergelijke winkels? Vraag het dan de leden eens. Wedden dat je heel snel je warme ingang hebt?

Plaats een bericht op je digitale kanalen: "Speelgoedwinkel of boekenwinkel gezocht voor briljant idee. Ken jij een eigenaar van een speelgoed- of boekenwinkel? Laat het dan even weten. We hebben in deze tijd van geven een superleuk plan om samen met een speelgoed- of boekenwinkel een feestdagenactie op te zetten. De gouden tip wordt beloond met een mooi cadeau!"

Voorbeeldmail

Voorbeeldbrief potentiële sponsors

Deze brief kan natuurlijk ook worden gebruikt om de boekenwinkel, kadowinkel en wijnhandel aan uw vereniging te binden.

Onderwerp: Goed cadeau-idee!

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam),

Verschillende media hebben laten weten dat de bezorging van alle sinterklaas- en kerstcadeaus heel druk wordt de komende tijd. Nu.nl en RTL plaatsen hier onder andere berichten over. Wij zien echter meteen kansen. Waarom verkoopt u niet nu al aan onze leden?

Promoot uw cadeau-aanbod via onze club

Wij hebben [aantal] leden. Bijna allemaal wonen ze in de buurt en wellicht zijn ze ook al regelmatig in uw winkel.  Wij willen u graag de kans bieden om uw cadeau-ideeën onder de aandacht te brengen bij onze leden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Een advertentie op onze website of op de tv-schermen in ons clubhuis.

** Optioneel: Maar het is ook mogelijk om posters op onze club op te hangen en/of flyers in onze club te verspreiden.**

** Optioneel: Het is ook mogelijk om een standje op ons terrein te zetten met een selectie van leuke cadeaus.**

** Optioneel:  En wij zijn ook bereid uw cadeautips de komende weken te promoten via onze website en social media.**

Maar wellicht heeft u ook een leuk idee. Wij gaan dan ook graag hierover met u in gesprek.

Wat vindt u ervan?

Wij zijn zelf erg enthousiast over dit idee, maar zijn natuurlijk benieuwd of u ook kansen ziet. Zou dat mij kunnen laten weten?

___

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?