SponsorTip 32: Overzicht

Overzicht

Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan de sponsors waarin wij de sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Hierbij de tip van deze maand: Overzicht.

Overzicht door tussenkopjes
In onze vorige tip Kort en bondig benadrukten wij al het belang van een kernachtige boodschap. Toch is er soms meer tekst nodig om alle informatie te verstrekken. Maak uw tekst in dat geval overzichtelijk door het gebruik van  tussenkopjes. Alleen door het lezen van de tussenkopjes zou de kernboodschap van het bericht duidelijk moeten zijn. De tekst geeft detailinformatie. De tussenkopjes helpen de lezer ook te navigeren in de informatie. Het maakt het ‘scannen’ van het document eenvoudig en zo vormt de hoeveelheid tekst geen onnodige ballast en dus ook geen drempel.

Benadruk door kleur of typografie

Wilt u bepaalde onderdelen in de tekst benadrukken dan is het handig om afwijkende kleuren of typografie te gebruiken.

Leesbaarheid

Een tekst wordt lastig leesbaar als het een groot blok vormt. Maak uw tekst leesbaarder door het gebruik van witregels en gebruik geen klein lettertype.

Professionele redactie
Schrijven is een vak. Verwacht u dat uw tekst wordt gelezen vraag dan de hulp van een professioneel tekstschrijver. Betreft het een tekst in het SponsorPortaal? Neem dan gerust contact met ons op. Dat is service van de club.

Heeft u hierover vragen of heeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op via support@sponsorvisie.nl. Dat is service van uw club.

Bekijk ook onze vorige tips: