Sponsortip 33: Voorkom verdwalen

Voorkom verdwalen

Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan de sponsors waarin wij de sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Hierbij de tip van deze maand: Verdwalen.

Om nog meer uit uw sponsoring te halen zorgt u dat u een aantrekkelijke advertentie plaatst. Een aantrekkelijke advertentie zorgt dat mensen graag meer willen weten en gaan klikken. Voor het aantrekkelijk maken van uw advertentie gaven wij u in het verleden al diverse tips, zoals Sponsortip 30: Het effect van kleur en Sponsortip 2: Wissel uw uiting regelmatig. Maar om een advertentie effectief te maken is tenminste net zo belangrijk wat er na de klik gebeurd.

Ook de informatie na de klik moet aan de verwachting van de bezoeker voldoen.

Specifieke informatie in het SponsorPortaal
Dit is precies de reden dat een bezoeker na het klikken op de banner op een speciale actiepagina in het SponsorPortaal terecht komt. Hier heeft u alle ruimte om uw actie nader toe te lichten. Bij het aanmaken van uw advertentie kunt u dit in Stap 2 “Omschrijving” invoeren. Vertel hier bijvoorbeeld wat de exacte voorwaarden van de speciale ledenactie zijn of plaats hier – in het geval van een vacature – de volledige vacaturetekst en – in het geval van een in de verkoop staand huis – de volledige beschrijving van de woning.

U hoeft de tekst niet over te typen. Met kopiëren (crtl+c) en plakken (ctrl+v) is het zo geregeld. Ook afbeeldingen en links kopieert u dan automatisch mee.

Soms staat de specifieke informatie al op een pagina op uw eigen website. Dan kunt u ervoor kiezen om in Stap 3 een vinkje te zetten bij “Eigen landingpage” en hier de directe link naar de juiste pagina in te geven. De banner verwijst dan direct naar de juiste pagina op uw eigen website. U dient dan alsnog de “Omschrijving” in Stap 2 te vullen, want er komen ook mensen via de actiepagina of het sponsoroverzicht in het SponsorPortaal bij uw actie en dan moeten ze natuurlijk ook daar de juiste informatie vinden.

Heeft u hulp nodig of vragen over het gebruik van het systeem? Neem dan contact op via support@sponsorvisie.nl. Dat is service van uw club!

Via de onderstaande links vindt u onze vorige 5 tips: