Tip van de SponsorMan: sponsorinterview

De SponsorMan en Het Sponsorinterview

Interview elke maand een sponsor!

Wist u dat een van de belangrijkste redenen voor sponsors om te sponsoren ‘waardering’ is?

“Maak kennis met…”

Zorg dat u uw sponsors laat zien dat u ze waardeert!

Een goede manier om aandacht aan uw sponsors te geven is door ze in de spotlight te zetten. Een leuke methode is het sponsorinterview. Plaats dit interview vervolgens op de website, op Facebook en Twitter, en in de (electronische) nieuwsbrief. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid, leidt tot interactie tussen leden en de sponsor en tot meer tevredenheid!

Elke maand een sponsor

Kies een vast moment, waarop u iedere maand een sponsor interviewt.  Gewoon per e-mail. Dan kost het niet veel tijd en het is een kleine moeite met veel resultaat voor uw sponsor! U kunt ook een paar maanden vooruit werken. Stuur de interviews alvast naar de sponsors van de komende paar maanden.

Inleiding

Beste Sponsor,

Graag willen we u in de spotlight zetten! Elke maand heeft slechts één sponsor deze eer en deze maand hebben wij u geselecteerd. Wij verzoeken u het onderstaande ‘interview’ van antwoorden te voorzien. Het interview wordt op onze website en de nieuwsbrief geplaatst.

Bij het interview willen wij graag een afbeelding plaatsen. Zou u een geschikte foto kunnen aanleveren? Dit mag uiteraard ook een bedrijfslogo zijn. Wij verzoeken u het interview binnen vijf dagen retour te verzenden.

Hartelijk dank voor uw medewerking en uiteraard voor uw financiële ondersteuning van onze vereniging. Zonder ondersteuning van bedrijven als de uwe zou onze vereniging niet kunnen bestaan.

Met vriendelijke groet,

Interview

1. Kort en bondig; De 3-zinnen-pitch: hoe zou u uw bedrijf in 3 zinnen beschrijven?

2. Mensen maken een bedrijf. Kunt u uzelf voorstellen? Wie bent u? Wat beweegt u en doet u wellicht zelf ook iets op de club?

3. Wat zijn de belangrijkste 3 producten of diensten van uw bedrijf?

4. Waar is uw bedrijf gevestigd?

5. Onze vereniging is een heel groot netwerk en misschien kan dit netwerk u helpen. Met welk bedrijf of met welke persoon zou u graag in contact komen en waarom?

6. Wat heeft uw aangezet om onze vereniging te sponsoren?

7. Waarom zouden onze leden juist voor uw bedrijf moeten kiezen?

8. Wat (aanbieding, actie, nieuws of vacature) zou u bij onze leden onder de aandacht willen brengen?

9. Wij leren graag van specialisten. Heeft u een (vak)tip of advies voor onze leden?

10. Persoonlijk contact is belangrijk. Met wie kunnen leden contact opnemen als ze vragen hebben? Bij voorkeur met persoonlijk e-mailadres en telefoonnummer.

Plaats de volgende tekst onder het interview:

Meer over onze sponsors te weten komen?

Meer informatie over deze sponsor en andere sponsors vind je terug in ons SponsorPortaal. Veel sponsors hebben hier ook speciale acties voor leden staan. Kijk dus regelmatig even: www.sponsorportaal.nl/[naamvereniging]

Ook elke maand tips van De SponsorMan ontvangen? Neem contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.