ToolkitTip December 2016 Club van 100

De ToolkitTip van de SponsorMan: Club van 100, maar dan fiscaal vriendelijk

Onze stagiaire Noreen van Krieken heeft voor de zomer een enquête gedaan onder de bij ons aangesloten verenigingen. Een van de belangrijkste dingen die uit de enquête naar voren kwam was dat de Toolkit die in het beheersysteem te vinden is veelal onbekend was en door de clubs die hem wel gebruikten regelmatig onoverzichtelijk werd ervaren.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de Toolkit de afgelopen zomer helemaal vernieuwd en hebben de inhoud geactualiseerd en aangevuld.

Waar vind ik de toolkit?

De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat het Format Club van 100.

Al heel veel clubs hebben een club van 100 of een club van 50. Een groep donateurs, vaak particulieren, die elk jaar een vaste donatie aan de club doet. Maar bijna geen enkele club profiteert nu van het fiscale voordeel dat hierbij behaald kan worden. Om u op weg te helpen en te zorgen dat uw Club van 100-leden wel proifiteren van de fiscale mogelijkheden hebben wij een format ontwikkeld dat u uiteraard terugvindt in onze toolkit.

Wist u dat u de eerste deelname en betaling voor een (nieuw op te richten) Club van 100 heel makkelijk met ons crowdfundingplatform kan regelen? Neem gerust contact op als je hier meer over wilt weten.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.