Toolkittip Oktober 2016

De ToolkitTip van de SponsorMan: Factsheet

Onze stagiaire Noreen van Krieken heeft voor de zomer een enquête gedaan onder de bij ons aangesloten verenigingen. Een van de belangrijkste dingen die uit de enquête naar voren kwam was dat de Toolkit die in het beheersysteem te vinden is veelal onbekend was en door de clubs die hem wel gebruikten regelmatig als onoverzichtelijk werd ervaren.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de Toolkit de afgelopen zomer helemaal vernieuwd en hebben we de inhoud geactualiseerd en aangevuld.

Waar vind ik de toolkit?

De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat het “Factsheet”. Een van de nieuwe ‘tools’ die u helpen om de voordelen van digitaal adverteren via uw vereniging uit te leggen aan nieuwe sponsors.

Factsheet

Het factsheet is er om de kansen die digitaal adverteren via de vereniging biedt aan (potentiële) sponsors van de vereniging te presenteren. Het is een aanvulling op de reguliere sponsorbrochure en kan ook makkelijk digitaal verstuurd worden.

Het factsheet is zo goed als kant-en-klaar. Er hoeven alleen een aantal gegevens te worden toegevoegd, zoals ledenaantal en de statistieken van de website. Het is uiteraard fraaier als ook de afbeeldingen worden vervangen door clubspecifieke afbeeldingen. Ook dit is niet ingewikkeld. Als je op de betreffende pagina, bijvoorbeeld de homepage, in je browser bent klik je functietoest F11 voor volledig scherm en vervolgens gelijktijdig op Ctrl + Print Screen. Vervolgs kan je met Ctrl + v  de Print Screen plakken in een grafisch programma, bijvoorbeeld Paint en opslaan als afbeelding.

Vervolgens kan je met je cursor op de te vervangen afbeelding in het factsheet gaan staan en op de rechtermuisknop klikken. Volg vervolgens de onderstaande stappen om de afbeelding te vervangen. Deze komt direct in de juiste verhoudingen in het Factsheet.

Instructie afbeelding vervangen

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.