ToolkitTip September 2016

De ToolkitTip van de SponsorMan: Voorbeeld Sponsorbrochure

Onze stagiaire Noreen van Krieken heeft voor de zomer een enquête gedaan onder de bij ons aangesloten verenigingen. Een van de belangrijkste dingen die uit de enquête naar voren kwam was dat de Toolkit die in het beheersysteem te vinden is veelal onbekend was en door de clubs die hem wel gebruikten regelmatig als onoverzichtelijk werd ervaren.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de Toolkit de afgelopen zomer helemaal vernieuwd en hebben we de inhoud geactualiseerd en aangevuld.

Waar vind ik de toolkit?

De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Voorbeeld Sponsorbrochure “. Een van de nieuwe ’tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.

Wist u dat de gehele sponsorbrochure op 1 A4-tje zou moeten passen? Indien het langer is zullen veel bedrijven niet de moeite nemen het te lezen.

In alle communicatie is het van belang om te zorgen dat de doelgroep snel en juist de boodschap ontvangt. Zorg er daarom dat de positionering niet meer dan 250 woorden beslaat. Dat is ongeveer een halve pagina A4. Indien u wat ruimte neemt voor vormgeving vult u hier de voorzijde van uw A4-sponsorbrochure op een fraaie manier mee.

Door kort en bondig te zijn komt uw boodschap beter over en heeft het een groter effect.
Gebruik als ondersteuning mooie foto’s. Deze zeggen immers meer ‘dan duizend woorden’ en zorgen voor een professionele uitstraling. In de voorbeeldbrochure kunt u de standaardachtergrond vervangen door uw eigen fotografie.

De voorbeeldprijzen zijn gebaseerd op het Advies voor het samenstellen van sponsorpakketten zoals u ook in de Toolkit terugvindt. Op deze manier is de prijsstelling logisch en overzichtelijk en worden sponsors gemotiveerd om meer sponsoruitingen af te nemen.

Pas het document naar wens aan

In het document kunt u eenvoudig alle teksten, sponsormogelijkheden, prijzen en achtergrondafbeeldingen aanpassen. Heeft u hier hulp bij nodig, laat het ons gerust weten.

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.